Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Help mee in de aanpak van dierenleed…vooral in de vakanties (ingezonden)
 
 
Verwaarloosd_Konij_1920842q
 
                                                                                                                        
 
In de vakantieperiode komt het geregeld voor dat de politie bijvoorbeeld na meldingen uit de buurt, verwaarloosde of dode dieren aantreft.
 
Vorig jaar is in Nederland de dierenpolitie ingevoerd. Ook binnen de politie Twente zijn agenten vrijgesteld om een bijdrage te leveren aan de aanpak van dierenleed. Zo spoort de dierenpolitie mensen op die dieren mishandelen of verwaarlozen. Met de Dierenbescherming wordt ook ingezet op preventie, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting. Voor een succesvolle aanpak is de dierenpolitie ook afhankelijk van meldingen uit de buurt. Kijk daarom ook in vakantietijd goed om je heen en bel 144 bij vermoedens van dierenleed.
 
Ik roep het al jaren van de daken ” neem een kijkje bij het konijn van de buren, de kans is groot dat het dier in de stront ligt en geen vers water heeft. In de vrieskou in de winter, ga even een kijkje nemen of het water  is bevroren.”
Van de Nederlandse Dierenbescherming krijg ik geen steun. Ik werdt geadviseerd om als er sprake is van verwaarlozing 114 te bellen. Dit heb ik nu 3 keer gedaan. Alle 3 keren ging het over verwaarloosde konijnen. Ze komen niet bij mensen thuis omdat er sprake kan zijn van eventuele burenruzie. Zie je een uitgehongerde hond of kat of paard etc. dan komen ze langs.
 
Er is hier sprake van ernstige discriminatie. Blijkbaar is in de ogen van de LID en/of de Dierenpolite een konijn minder belangrijk. Mag ik u, lezers van deze site vragen uw ervaringen omtrent 114 te delen? Natuurlijk ben ik ook blij met uw mening over dit onderwerp.
 
                                       
Reacties gaarne naar naar redactie PVA
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Help mee in de aanpak van dierenleed…vooral in de vakanties (ingezonden)”

 1. Baronesse van Hepjeniks TotPlukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Als ik dit zo leest vraag ik mij stellig af of ze het dan wel zo goed voor hebben met de dieren,als dat niet het geval blijkt kunnen we het net zo goed weer opheffen.Want laten we eerlijk zijn een dier is een dier,of het nu groot of klein is,ze moeten allemaal mee tellen.
  Maar ja in de mensen wereld tellen we ook niet allemaal mee,en wordt er anno 2012 ook nog steeds gediscrimineerd omdat je bruin,geel,zwart bent of een bos met krullen hebt,marokaan,surinamer of lesbo,homo,e.d bent. dus kan je niet verwachten van mensen die mensen discrimineren dat ze het bij de dieren wel goed doen. Ik vind het rond uit een kwalijke zaak en moet eens goed in het daglicht gezet worden,want elk dier telt mee!!!!

 2. Ronald schreef:

  Opdoeken is volgens mij niet de oplossing.Het is een goed initiatief. Het moet alleen nog wat verbeteren.
  En zo lang dat nog niet het geval is, is het die burenruzie wel waard.

 3. Maja schreef:

  Ik begrijp niet dat de dierenpolitie niet komt wanneer een konijn de dupe is van mishandeling (want dat is het) maar wél actie onderneemt in geval van “burengerucht”: keiharde muziek, bewoners die tot 3 uur s nachts in de tuin zitten te schreeuwen onder het “genot” van heel veel bier.

  De dierenpolitie hoeft helemaal niet te zeggen wie de klacht heeft doorgegeven. De politie doet dat ook niet in geval van burengerucht, ze zeggen alleen tegen de “boosdoener” Dadát er is geklaagd.

  Daarom ontgaat het mij waarom de dierenpolitie niet op dezelfde manier zou kunnen optreden. Of ontbreekt de wil omdat het toch “maar” een konijn betreft?

  Dat zou m.i. een zeer kwalijke zaak zijn waarop de dierenpolitie zou moeten worden aangesproken.

Leave a Reply