Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Nogmaals: Burenruzie in Almelo (5)

 

(Ingezonden)  

Beste mensen van de Partij Vrij Almelo,

Al 2 jaar heb ik in de zomer erg veel last van buren die tot midden in de nacht luide muziek draaien en/of hard zitten te praten in de tuin. Een paar keer heb ik daarom ( ’s nachts om 1 uur) de politie gebeld die dan ook kwam (pluim voor de politie) en daarna was het rustig. Maar ik kan daarmee natuurlijk niet aan de gang blijven.

Gistermiddag was het weer zover; luide muziek en hard schreeuwen. Ik wilde in de tuin een boek lezen maar dat was onmogelijk dus ben ik van ellende naar binnen gegaan. Met een open tuindeur hoorde ik het natuurlijk net zo hard dus heb muziek aangezet zodat ik de andere muziek en het gekwek niet hoorde. Later ging de muziek uit maar het harde praten is tot in de nacht doorgegaan. Om kwart voor 2 vannacht heb ik ten einde raad mijn slaapkamerraam maar dichtgedaan hoewel het – onder het platte dak – 30 graden was!!

Ik besef  heel goed dat ik niet op een eiland woon (helaas) en daarom is mijn motto : leven en laten leven. Maar dat méérdere mooie zomerdagen (en zoveel zomer hebben we helaas niet) voor mij volledig verpest worden vind ik niet te accepteren. Het was hier een heel rustig rijtje huizen maar er is nogal veel verloop in de 6 jaar dat ik hier woon en St. Jozef kijkt er helemaal niet naar wie ze hier een woning toewijzen. Gaat er een weg die de boel regelmatig op stelten zet, komt er een ander voor in de plaats. Hetzelfde verhaal met de woningen precies achter mij, die van Beter Wonen zijn.

Zondag jl. keiharde muziek vanaf die kant. Toen ik beleefd ging vragen of de muziek misschien iets zachter kon, kreeg ik een grote bek: dat maakten ze zelf wel uit. Waarop ik antwoordde dat ik het niet normaal vind om naar muziek van 10 huizen ver te moeten luisteren. Even later ging de muziek wel zachter maar toen had ik dus wel die grote bek al te pakken. Ik heb besloten om niet meer aan iemand te vragen of het wat minder kan want je wordt uitgelachen óf je kunt een grote bek krijgen. Natuurlijk is het ook nog zo dat de nachtbrakers de volgende ochtend tot 11 uur op hun nest liggen terwijl ik er om 7 uur uit ben om mijn honden uit te laten.

Ik gun iedereen z’n pleziertje maar dat ik ’s middags in mijn eigen tuin niet eens een boek kan lezen vind ik een schande, om over s nachts mijn slaapkamerraam te moeten dicht doen en in de hitte te moeten slapen maar helemaal te zwijgen.

Ik wil een ander huis – mét tuin – in een rustige buurt en de verhuizing betaalt St. Jozef want dat kan ik met geen mogelijkheid van mijn  kleine beetje inkomsten (AOW) zelf betalen.

Jullie zullen misschien zeggen dat ik eerst zelf contact moet zoeken met St. Jozef maar dat heb ik 2 jaar geleden al gedaan; ik krijg géén eengezinswoning in de Schelfhorst als alleenstaande – zodat ik veel meer contact kan hebben met mijn zusje die daar woont – ( en van een uitzondering maken hebben ze ook nog nooit gehoord!!) en een huisje met 3 m2 tuin heb ik niets aan. Ik ga – als het veel is – 2 dagen per jaar op familiebezoek in Den Haag, de rest van het jaar ben ik thuis. Dat is niet erg, ik ben er aan gewend maar de paar dagen per jaar dat ik in de tuin kan zitten – een tuin waar ik heel veel en graag in werk – wordt mij diverse keren onmogelijk gemaakt. Die mensen “opvoeden” is onmogelijk (al zijn ze soms best van goede wil) want zo zijn ze nou eenmaal en dat ze van die harde stemmen hebben kunnen ze ook niets aan doen. Jullie zien wel dat ik ook kan relativeren!!

Kijk, ik heb helemaal niemand die voor mij opkomt en misschien is dat maar goed ook; mijn zoon  – die niet in Almelo woont ! – zou deze situatie niet accepteren en meteen er op los slaan. Maar dat wil ik niet dus daarom zeg ik niets tegen hem. Met de vuisten een probleem oplossen is niet mijn stijl.

Hopelijk kunnen jullie hier iets mee want anders gaan er vandaag of morgen een paar klinkers ergens door de ramen. Had nooit gedacht dat ik dit zou schrijven maar het water staat mij zo langzamerhand tot aan de lippen. Of ik moet binnenkort een hartinfarct krijgen, dan is het probleem natuurlijk meteen opgelost.

Niemand heeft ooit last van mij en in de 25 jaar dat ik in de Schelfhorst woonde was dat ook zo, noch had ik last van iemand. Waar ik nu woon is het regelmatig 1 grote verschrikking.  Mijn honden blaffen alleen als er gebeld wordt (wat zelden voorkomt) en als de post komt. Daarom heb ik onlangs een brievenbus gekocht die aan de straat staat zodat de postbode niet meer aan de deur komt en de honden dus niet meer blaffen.

Ik ben woedend maar ook heel erg verdrietig. Ben 67 jaar dus het grootste deel van mijn leven is al voorbij, de resterende jaren zou ik zo graag in rust en vrede willen doorbrengen….Maar zoals het nu gaat is Vredehof straks de enige optie…

Met vriendelijke groeten,

Een verdrietige inwoner van Almelo.

http://www.vrijalmelo.nl/2011/07/geluidsstress-doodsoorzaak-voor-700-nederlanders/

http://www.vrijalmelo.nl/2011/09/burenruzie-in-almelo/

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

7 Comments to “Nogmaals: Burenruzie in Almelo (5)”

 1. Nanja schreef:

  Hallo lezers,
  Ik heb al jaren problemen in de straat en ben er zeker van dat het tijd is voor een ommezwaai in de gehele nederlandse politiek. Wat vrij almelo doet is perfect, maar het moet groter aangepakt worden. Ook vrij almelo zal zich in het programma kunnen vinden. Kijk even op de site van de sopn en ik wil er een ding bij zeggen: “met z’n allen gaat het lukken!”

 2. Ronald Lubach schreef:

  @ een verdrietige inwoner van Almelo

  U zegt; “(pluim voor de politie) en daarna was het rustig. Maar ik kan daarmee natuurlijk niet aan de gang blijven.”

  Waarom niet? Als dat de vorige keer de oplossing was, dan kan het weer de oplossing zijn. Soms is herhaling de beste methode om iets te begrijpen.

  Maar hoe zit het met andere buurtbewoners? Hoe denken die er over? Hebben die er ook last van? Valt er samen iets te doen? Een gesprek, of iets op papier zetten om begrip te kweken? Beschrijf bijvoorbeeld waarom het zo veel ergernis oplevert. (Niet over wetgeving en politie spreken want daarmee bereik je het tegenovergestelde)
  Of nodig de mensen die de overlast bezorgen eens uit om wat te komen drinken. Dan kun je er op vriendelijke wijze met elkaar over praten. En als ze de radio eens aanzetten en bij u komen luisteren hebben ze wellicht wat meer begrip voor uw standpunt.

  Maar als niets helpt, dan hebben we in Nederland gewoon wetten die overlast moeten voorkomen. Als de politie de enige oplossing is, dan moet het wellicht maar zo.
  De zoon die er snel op los slaat zou ik nog even mee wachten tot u, zich niet veilig kunt voelen nadat u getracht heeft het op de vriendelijke wijze op te lossen. Maar zelfs dan is de politie een betere oplossing.

  Wellicht dat een tussen persoon een keer moet komen praten. Iemand van de gemeente b.v.? Niet de politie omdat dat vaak kwaad bloed zet, maar een wethouder, een raadslid(?) of als het uit de hand dreigt te lopen misschien zelfs de burgemeester. Of is er een wijk comité die eens willen praten? Maar ik denk wel dat dit pas een mogelijkheid moet zijn nadat je er als buurt zelf niet meer uit kunt komen. Overheden er bij betrekken kan namelijk juist averechts uitpakken.

  Maar ik begrijp uw machteloosheid al te goed en ik heb makkelijk kletsen. Dit zijn lastige problemen om een oplossing voor te vinden. Wij hebben zelf een aantal buren die ook van gezellige barbecues houden en karaoke en meer van dat soort dingen. Als dat af en toe een beetje uit de hand loopt zeg ik daar niets van. Leven en laten leven. Maar als het dagelijks of heel regelmatig zou zijn, dan zou ik er ook moeite mee hebben. Aan de andere kant, misschien hebben ze ook wel eens last van mij en daar kan ik alleen achter komen met praten.

  Ik ben heel benieuwd naar hoe zich dit ontwikkelt. En als het echt er toe moet leiden dat u moet verhuizen en de woningstichting wil niet meewerken, dan is een petitie misschien een idee. Daar kan de PVA via deze site misschien wel bij helpen. Een beetje media opzoeken, het stemmend publiek opzoeken en wie weet hoeveel macht er is. Maar toch echt eerst met de buurt en de buren overleggen lijkt mij. Dat is denk ik de beste optie om het vreedzaam op te lossen.

 3. Frank schreef:

  Vreemd ik heb nooit (meer) ruzie met mijn buren. Het kan natuurlijk komen omdat ze allemaal verhuisd zijn …

 4. Furr schreef:

  Ook hier nog nooit opgelost met Beter Wonen, zit inmiddels een advocaat op de zaak. Beter Wonen, POLITIE!!! (wijkagent Kokhuis) en de Gemeente zijn zoooo laks. Ze weten van de bedreigingen e.d. af (is gefilmd) maar doen er niets aan.

  Volgens Beter Wonen, die ons woongenot hoort te verschaffen, is het een zaak tussen ons en de politie. Volgens de politie, moeten wij het zelf oplossen… en de gemeente… laten we het daar maar niet over hebben.

  TRIEST, straks krijg ik een mes tussen de ribben (met erger is al vaker gedreigd) en dan is het: we waren op de hoogte… wat sneu dit… blabla.

 5. Frank schreef:

  Kokhuis? Die man ken ik. Aardige man maar niet daadkrachtig lijkt me zo.

 6. Furr schreef:

  Klopt…

 7. Baronesse van Hepjeniks TotPlukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Dit is te triest voor woorden dat dit allemaal maar zo kan,natuurlijk zijn er minder prettige buren,maar dit gedrag moeten we niet accepteren.
  En @ verdrietige inwoner,ik ben op zoek naar een ander onderkomen,wellicht is het een optie om mijn woning te huren.
  Ik hoop dat de politiek hier wat mee doet,en de bv de politie een flinke schop onder de kont verkoopt .

Leave a Reply