Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA verwijt gemeente nalatigheid rondom spuitasbest

 

ALMELO – PVA-raadslid Harry de Olde vindt dat het Almelose gemeentebestuur nalatig is geweest door geen maatregelen te nemen nadat bekend was dat in het stadhuis het gevaarlijke spuitasbest is verwerkt. In 1993 werd het verwerken van asbest verboden en twee jaar later stond het stadhuis op een lijst van TNO met 200 gebouwen waarin asbest aanwezig zou zijn.

Hij vindt het vreemd dat negentien jaar na het verbod op het verwerken van asbest en zeventien jaar na de TNO-publicatie nu ineens besloten wordt – ‘kennelijk onder druk van de publieke opinie’ – tot een onderzoek naar de aanwezigheid van asbest in het stadhuis.

Bron: TCTubantia

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

6 Comments to “PVA verwijt gemeente nalatigheid rondom spuitasbest”

 1. Frank schreef:

  Gezonde mensen hebben vele wensen, mensen met asbestkanker slechts één.

 2. irene schreef:

  Deze nalatigheid komt feitelijk neer op bestuurlijke arrogantie en je niet bekommeren om je eigen bevolking !

 3. Sjoerd Visser schreef:

  ‘k Ben benieuwd hoe dat bij gebouwen van woningbouwverenigingen en andere verhuurders is.
  Van die kant heb ik echter nog niets vernomen.
  Ik vraag me af wie wel.

 4. Baronesse van Hepjeniks TotPlukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Beste Sjoerd, ik denk dat het ze geen ruk kan schelen,het gaat toch om de gewone man/vrouw,en die zijn voor de overheid en woningbouw vereniging toch niet belangrijk,enige wat telt is geld! daarom walg ik van deze arrogantie.

 5. irene schreef:

  Geloof mij nou maar, het Almelose gemeentehuis is slechts een heel klein topje van een enorme, vooralsnog onzichtbare, ijsberg. Daar durf ik wel een krat bier op te zetten !Je kunt dan ook wel de verantwoordelijk wethouder beschouwen als de stuurman van de Titanic !

 6. irene schreef:

  Er zijn in den lande nog eens 199 van die gebouwen waar nalatige bestuurders het totaal laten afweten! Kennelijk een afwijking van bestuurders.

Leave a Reply