Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo loopt miljoenen mis

 

5641581-600x400Visie Partij Vrij Almelo was een andere

 

De provincie en gemeenten hebben voor zo’n 300 miljoen euro aan plannen gemaakt. Het gaat om zogenoemd ‘Essent-geld’ dat enkele jaren geleden vrijkwam bij de verkoop van de energiemaatschappij.

In totaal worden de komende jaren 125 projecten uitgevoerd. Een aantal is inmiddels al afgerond, zoals de restauratie van een historische stadsboerderij in het centrum van Rijssen. Elke euro die gemeenten investeren, wordt verdubbeld door de provincie.

 Facelift steden en dorpen

Veel geld wordt ingezet om het uiterlijk van dorpen en steden fraaier te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het opknappen van pleinen en parken, het verwijderen van lelijke gebouwen of het aanpakken van braakliggende terreinen. Ook worden grote bedragen geïnvesteerd in infrastructurele projecten, zoals het opknappen van wegen.

Het grootste bedrag wordt uitgegeven in Deventer. Van de provincie krijgt Deventer zo’n 19 miljoen euro. Daarna volgen Enschede met 16 miljoen, Zwolle met 15 miljoen, Hengelo met 14 miljoen en de plattelandsgemeente Steenwijkerland met 11 miljoen euro. Kleinere gemeenten zoals Staphorst, Wierden, Losser, Tubbergen en Haaksbergen krijgen van de provincie ongeveer 1 miljoen euro.

Almelo loopt miljoenen mis

Almelo zou aanvankelijk 14 miljoen euro krijgen, maar door problemen met het project ‘Waterboulevard’ wordt dat nu teruggebracht naar 5 miljoen euro.  

 
Bron: RTVOost
 
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Almelo loopt miljoenen mis”

  1. Baronesse van Hepjeniks TotPlukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Eigenlijk maar goed ook dat ze het mis lopen, anders verkwanselen ze het toch maar aan idiote plannen. Het huidige B&W kamp; heeft toch een enorme houten plank voor hun hoofden,en luisteren helemaal niet wat er in de samenleving speelt,dus verdien je het geld ook niet!

  2. irene schreef:

    Degene die problemen heeft gemaakt met die waterboulevard moeten ze overboord kieperen.

Leave a Reply