Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ambtenaar wordt tijdens verhoor ineens klokkenluider

 

poort1090-64-600x398 Het geheim achter “De Poort”

 

De strijd tegen de gemeente Almelo wat betreft de poort voor de voordeur van dhr. Stegehuis is al jarenlang bezig, en is nog lang niet gestreden.

Antiekhandel Stegehuis met Poort van een ander voor zijn voordeur.

Er is namelijk een ombudsmanonderzoek gevraagd en inmiddels is het Ombudsmanverslag gekomen.Maar daarmee is de kous nog niet af: op bestuurlijk vlak zullen we de nog aankomende antwoorden wel kennen…want die worden altijd in gevarieerde vorm en gevarieerde woorden geuit als de misstanden EINDELIJK boven water zijn gekomen. Dus ik hoor NU AL de excuses, leermomenten en de toekomstgedachtes over het aankomende handelen om misstanden te voorkomen klinken. Maar verder zal men bestuurlijk het verschil niet maken…men zal blijven zitten waar men zit…zoals dat in Almelo gebruikelijk blijkt te zijn na falen. Het loopt weer met een sisser af…u heeft het al eerder meegemaakt.

Echter: men vergeet de eventuele strafrechtelijke procedure die wellicht in werking kan worden gesteld om uiteindelijk toch het recht te krijgen. Het recht dient zijn beloop te hebben.

Want vanuit de gemeente valt dat recht niet te verwachten…is inmiddels in de loop der jaren gebleken. Zulke ONEERLIJKE manipulaties moeten bestraft worden en dat zal wellicht een veel duidelijker en eerlijker signaal afgeven dan tot nu toe is gegeven.

Het blijft te gek voor een normaal denkend mens dat iemand een poort van zijn buurman voor zijn voordeur krijgt!

Maar helaas: normaal denkende mensen lijken te ontbreken in het gemeentehuis. Daar is men constant bezig zich te verdedigen tegen de gevolgen van eigen beslissingen. Dat kost zoveel tijd, energie en geld…en dat merken we aan het voortdurend te lang aanhoudende mensonvriendelijke bezuinigingsbeleid dat men daardoor ook in stand houdt en zelfs uitbreidt….want men verliest bakken geld aan alle kanten met de getoonde gemeentelijke wijsheid (van de “meerderheid”).

Poortaffaire Rapport Ombudsman

 

Sjoerd Visser

 

http://www.vrijalmelo.nl/2010/12/het-old-boys-netwerk-4-poort-affaire/

http://www.tctubantia.nl/regio/almelo-stad/11777205/Raad-wil-laatste-woord-over-poortaffaire.ece

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

5 Comments to “Ambtenaar wordt tijdens verhoor ineens klokkenluider”

 1. Onbekend schreef:

  Ik werk ook in het gemeentehuis. Ik doe mijn werk goed en ben een normaal denkend persoon. Ik heb niets te maken met de beslissingen die politieke partijen nemen.

 2. Sjoerd Visser schreef:

  @ Onbekend: Gelukkig maar. Ik hoop dan ook dat er veel medewerkers zijn in het Gemeentehuis zoals u. Voor u en de anderen die daar niets mee te maken hebben wil ik hierbij mijn excuses geven.
  Voor de anderen: wat erg dat u zo door blijft gaan als ervoor…dat misstanden blijven en dat er in weze daardoor aan de misstanden NIETS opgelost wordt.
  Als je als ambtenaar ineens de klok gaat luiden…dan neem ik aan dat die niet de enige is die weet hoe het reilen en zeilen van vorige colleges heeft plaatsgevonden. Het zou mooi en eerlijk zijn als die ook de klokken gaan luiden.
  Want eerlijkheid in een beleid raakt steeds meer kwijt. Daar worden meer mensen het dupe van.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Als we het toch over misstanden in het gemeentehuis hebben:
  tijdens een informatieve raadsvergadering besloot een wethouder de inning van de dwangsommen aan partijcentrum Aylin uit te stellen…totdat de gemeenteraad een beslissing over Horeca op bedrijventerreinen had genomen. Luid applaus van het ruim aanwezige publiek volgde. Felicitaties van de wethouder aan mevr. ter Avest volgde. Helaas stond op het moment van zijn praten de microfoon “ineens” uit, dus blijkt het geluid van zijn uitspraak er niet te zijn. 1 dag na de beroepstermijn van 6 weken lagen de dwangsommen toch ineens in de brievenbus. Op vragen vanuit de gemeenteraad ONTKENDE die wethouder zijn eerder gedane uitspraak.
  Als die wethouder die door hem later ontkende uitspraak niet had gedaan…dan was mevr. ter Avest namelijk metéén in beroep gegaan! Maar gezien de wel gedane uitspraak was dat immers niet nodig. Helaas bleek het woord van die wethouder dus onbetrouwbaar…met de nadelige gevolgen voor mevr. ter Avest.
  Er waren fracties die daarover vragen hebben gesteld want die hadden de uitspraak wel degelijk gehoord. Maar helaas: het geluidsbewijs (ontbrak “ineens” en er is niets genotuleerd. Je kunt dus stellen dat de wethouder wel kan ontkennen dat hij dat niet gezegd heeft…maar daar is óók geen bewijs van. De meerderheid van de gemeenteraad heeft verder niets ondernomen (want die hadden eerder die dwangsommen geëist en na stemming ook besloten het uit te voeren). De tegenstand erna noopte de wethouder tot die uitspraak van hem gezien de commotie. De collegepartijen (= de meerderheid) hield dus de mond dicht erover en vonden blijkbaar dat verloren gegane bewijs heel goed uitkomen!) Er is dus geen bewijs dat hij het zei, maar er is ook geen bewijs dat hij dat niet zei!!! Bij zo’n grove bewijsfout zou de benadeelde in het voordeel moeten worden gesteld. Maar u weet inmiddels hoe dat gaat in de gemeente Almelo: daar schijnt het onrecht zijn beloop te hebben. Net zoals met de Poortkwestie bij dhr. Stegehuis.
  Ik hoop dat alles recht wordt gezet in het voordeel van de benadeelden !!!

 4. Baronesse van Hepjeniks TotPlukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Tijden het lezen van al deze berichten rook ik letterlijk een enorme rioollucht,zwaveldampen en andere niet te bepalen stank,kun je nagaan hoe erg deze zaak stink in het echt. Nog kwalijker is dat de Wethouder er mee weg komt! En ineens is de opname waar het omgaat FOETSIE,of even op pauze gedrukt? Als ik als burger hier tegenaan kijkt is het met voorbedachte rade plan geweest van de wethouder. Hierbij dan een oproep vanuit de samenleving: Wij eisen een vergaand onderzoek,en vinden dat de betreffende wethouder op NON Actief gezet moet worden.

 5. […] weer uit de koelkast om ze in hun verkiezingsprogramma te stoppen. Komt dit nog geloofwaardig over? http://www.vrijalmelo.nl/2012/09/ambtenaar-wordt-tijdens-verhoor-ineens-klokkenluider/ Stem of voeg toe aan […]

Leave a Reply