Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Beleid gemeente Almelo van invloed op uw stemgedrag?
 
Van_Woudenbergh_1585693q 
 
Kan Gerrit op 12 september blijven lachen? 
 
 
Sinds de gevestigde politieke partijen steeds maar weer beloven (het wordt eentonig) naar de kiezer te luisteren en de verkiezingsbeloften na te komen – opmerkelijk dat je met zoiets doodgewoons kennelijk groot kunt worden – en om de kiezer meer bij de politiek te betrekken, de afstand tussen burger en bestuur te verkleinen, bij de besluitvorming niet aan de mening van ‘de mensen’ voorbij te gaan, kortom, om hun kiezers serieus te nemen.
 
Helaas, ‘wat de mensen willen’ wordt nogal eens misbruikt om er uiterst dubieuze projecten doorheen te jassen. De politiek had zich dus voorgenomen om eindelijk echt naar de burger te luisteren, want die burger is tenslotte ook nog eens kiezer. Die had zich uitgesproken dat het anders moet.
 
Maar goed, op 12 september zijn er weer eens verkiezingen en de gezamelijke (landelijke) partijen die zitting hebben in de gemeenteraad van Almelo aangevuld met de Partij voor de Dieren, werkgroep Overijssel houden op 8 september, vooraf aan de verkiezingen een verkiezingsmarkt. 
 
Waar let u op bij het bepalen van uw keuze? Beloont u of straft u een partij voor dingen die daadwerkelijk in de gemeente hebben plaatsgevonden? Verdiept u zich in lokale kwesties en het standpunt dat deze partijen daarover innemen? Of gaat u gewoon af op het bekende geluid van ‘Den Haag’? Leest u de partijprogramma’s, doet u de stemwijzer?
 
Wij zijn heel benieuwd naar de plaatselijke uitslag…………………
 
Harry de Olde
 
 
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Beleid gemeente Almelo van invloed op uw stemgedrag?”

 1. Maja schreef:

  Nee, mijn stemgedrag op een landelijke partij heeft weinig of niets te maken met mijn stemgedrag voor Almelo. Wél hebben de 2 partijen (landelijk/locaal) natuurlijk overeenkomsten. t Zou wel vreemd zijn als dat niet zo was.

  Ik doe de stemwijzer voor de lol om te zien op welke partij ik nú weer zou “moeten” stemmen. Toevallig? was de uitslag van de stemwijzer deze keer precies de keus die ik jaren geleden voor “mijn” partij heb gemaakt. En sta nog steeds achter hun programma (want ja, dat lees ik). Niet dat ik het overal mee eens ben maar als je op 7 punten (van de 24) van mening verschilt vind ik het nog steeds een mooie score.

 2. Frank schreef:

  Tis vrij rustig voor Gerrit op het plaatselijk front…

 3. Nanja schreef:

  Stem op jezelf, stem sopn!

Leave a Reply