Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Directeuren woningcorporaties lappen Balkenendenorm aan hun laars
                                                                                                        
_Ook_bonus_bij_ond_1027502a
 
                 
Grof verdienen aan huurder
 
                                             
Zeker een derde van de directeuren van woningcorporaties verdiende in 2011 een salaris dat boven de Balkenendenorm ligt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Financieele Dagblad en de Stentor. Er werden 285 directeuren onderzocht, van wie er 83 meer verdienden dan de norm.
Acht bestuurders, van wie drie bij de Amsterdamse corporatie Ymere, komen uit op een salaris van ruim 300.000 euro per jaar. Thom Aussems, van de relatief kleine corporatie Stichting Trudo (6218 woningen), ontving in 2011 volgens de krant 368.857 euro.

De brancheverenigingen van commissarissen en directeuren van woningcorporaties lieten eind vorig jaar zelf weten dat van de nieuw aangetreden bestuurders niemand meer dan de Balkenendenorm (193.000 euro) verdient en dat van zittende directeuren in sommige gevallen het salaris werd bevroren.

Salariscode

Sinds juli 2010 geldt een salariscode voor de sector. Hoe groter de corporatie, hoe meer een directeur mag verdienen. Bestuurders mogen overigens ook volgens de nieuwe code meer dan de Balkenendenorm verdienen. Ze moeten daar dan wel toestemming voor vragen van een speciale commissie.

Bekijk de salarissen van alle woningcorporaties op de website van de Stentor.

 

Bron: RTL Z

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Directeuren woningcorporaties lappen Balkenendenorm aan hun laars”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    En de nieuwe sociale huurwoningen die men tegenwoordig bouwt zijn grotendeels gebaseerd op de hoogte van de huidige huurtoeslag die mensen daarvoor moeten aanvragen: het maximale. Dat door bezuinigingen ook in de toekomst WELLICHT de huurtoeslag langzaam maar zeker zal worden afgepakt…is niet zomaar een gedachte, maar is er 1 gebaseerd op al die andere oplossingen die de overheid heeft bedacht voor de problemen die door beleidsveranderingen TEGEN de mensen in het leven zijn geroepen, maar die meer en meer in etappes wordt afgepakt bij die mensen die die hulp nodig hebben. Kijk maar naar andere subsidies die men toen nodig vond: hoe meer overheidsgeldnood, hoe meer er van U afgepakt wordt door de overheid. Eérst door bezuinigingen op subsidies, en daarna de roof uit uw portemonnee door andere bezuinigingsbeleidswijzigingen. Tel maar weer uit uw verlies aan alle kanten. Maar in de toppen van het bestuurlijke heeft men helemaal geen last daarvan, vandaar dat men het onbarmhartig blijft uitvoeren op de mensen eronder.

  2. Baronesse van hepjeniks totplukmekaal zubedelstaf schreef:

    Al zowiezo vind ik dat de overheid keihard moet ingrijpen bij deze praktijken,het is weer eens te schandalig voor woorden. Vroeger was en woning beter betaalbaar dan tegenwoordig,de verhoudingen zijn totaal zoek en staan niet meer inverhouding tot het inkomen. In het verleden had ik een pand van 3 verdiepingen in Rotterdam en betaalde 350 gulden en verdiende 2000 gulden nu heb ik 900 euro en moet voor mijn huis 613 betalen. Een huurhuis kost gemiddeld tussen de 500 en 650 euro en de mensen verdienen mischien 1300 euro,dit is absurd voor woorden,terwijl de top van de coporaties dik hun zakken vullen ver boven de balkenede norm,de overheid heeft bewust de prijzen opgedreven door de jaren heen ,en daarom is het voor vele gewone burgers niet meer mogelijk om te eindjes aan elkaar te knopen.

Leave a Reply