Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Inbreng Partij Vrij Almelo over een gokhal in Almelo op 18-09-2012

 

pva_1466085a

Eerste termijn.

Voorzitter:

Gokken in Almelo, daar is veel weerstand tegen, ook in de Partij Vrij Almelo. Toch proberen gokboeren in Almelo een voet tussen de deur te krijgen om in deze gemeente een speelhol te beginnen. Het college is verdeeld, de raad is verdeeld,……het blijft er vanavond dus om spannen.

Voorzitter:

In Almelo blijft de armoede toenemen. Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de voedselbank, steeds meer mensen zitten diep in de schulden of worden daarvoor zelfs hun huis uitgezet. Ondanks de sociale gezichten van verschillende politieke partijen blijft het een armoedebeleid van pappen en nathouden. En waar de armoede het grootst is, is de  hoop op een grote winst het hoogst. Gokken maakt meer kapot dan je lief is.

70000 Nederlanders lijden aan gokverslaving, en dan hebben we het nog niet over het gedeelte van de verslaafden dat “verborgen”. Zolang veel Nederlanders nog meedoen aan de Staatsloterij, postcodeloterij, bankloterij, krassen en weet ik wat meer, dan zegt ons dat al genoeg……..

Dus het verbaasd ons niet dat gokimperia zich willen vestigen in de wat armere plaatsen. Juist die mensen zijn door hun wanhoop eerder vatbaar voor verslaving. Gevolg: geruïneerde gezinnen en rotte plekken in de maatschappij.

Voorzitter:

Ons advies voor een gezellig avondje: ganzenbord, en van je laatste geld een lekkere tompoes ernaast. En de volgende dag weer lekker aan het werk voor je geld.

Dank voor uw aandacht.

 

Tweede termijn.

Voorzitter:

Mensen die gokken via internet hebben een creditcard nodig. Wij denken dat sociale minima niet beschikken over dergelijke card.

Dus uw opmerking in het eerste termijn dat iedereen al gokt via internet gaat ons inziens niet op!

En dat weten de explotanten natuurlijk  ook………simpel toch?

Dank U.

 

Reactie:

Het voorstel om te komen tot één of meerdere gokhallen in Almelo is verworpen met  17 tegen 16 stemmen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

8 Comments to “Inbreng Partij Vrij Almelo over een gokhal in Almelo op 18-09-2012”

 1. Ronald Lubach schreef:

  Jammer, maar de meerderheid beslist nu eenmaal.

  Wellicht wordt het ook tijd om eens over het volgende te spreken;

  In 2011 rookte 25% van de Nederlanders van 15 jaar en ouder wel eens. Van de mannen rookte in 2011 27% en van de vrouwen 23%.

  Alcohol
  In 2007/2009 is in het NEMISIS onderzoek gedaan naar het voorkomen van alcoholverslaving in de bevolking tussen 18 en 64 jaar (2). Hiervoor is de DSM IV gebruikt. 82.400 mensen zijn verslaafd

  395.000 mensen misbruiken alcohol. Misbruik wil zeggen dat je wel allerlei negatieve gevolgen van alcohol ondervindt maar er is nog geen sprake van gewenning en het optreden van onthoudingsverschijnselen bij stoppen.

  Cannabis
  In 2007-2009 is in het NEMESIS onderzoek is bekeken hoeveel mensen aan cannabis verslaafd zijn. Het aantal wordt geschat op 29.300 mensen ofwel 0.3 % van de bevolking tussen 18 en 64 jaar (2). Bij mannen ligt het percentage op 0.4% bij vrouwen op 0.1%.

  40.200 mensen misbruiken cannabis. Misbruik wil zeggen dat je wel allerlei negatieve gevolgen van cannabis ondervindt maar er is nog geen sprake van gewenning en het optreden van onthoudingsverschijnselen bij stoppen.

  M.a.w. Geen speelhal, dan ook geen verkoop van bovengenoemde?

  Ik heb echter het vermoeden dat tussen de tegenstemmers van de gokhal, veel verstokte rokers zitten die ook wel een borreltje lusten…, toch?

  Let op! Ik ben geen voorstander van de gokhal, ik ben ook geen tegenstander. Wat mij betreft had hij er mogen komen, maar met bovengenoemde argumenten, ben ik van mening dat ik m.b.t. alcohol, roken en cannabis toch ook een punt heb.

 2. Furr schreef:

  0.43 procent van de bevolking heeft een gokverslaving en daarom mag er in Almelo geen hal komen. Ook meteen de frituren sluiten en alle drankhandels….

 3. Furr schreef:

  Let op! Ik ben geen voorstander van de gokhal, ik ben ook geen tegenstander.

  Hier nog 1.

 4. irene schreef:

  Er zijn al genoeg verslavingen en verslaafden in Nederland. Dat lijdt alleen maar tot nog meer ellende in de samenlevingen en gezinnen. Ook het toenemend aantal schuldsaneringen op kosten van de belastingbetaler, rijst de pan uit! Laten ze die rotzooi maar in Las Vegas houden. Dus als de politiek een dam tegen deze verpaupering wil opwerpen? GRAAG !

 5. Ronald Lubach schreef:

  Gokken, Drugs, Alcohol etc. worden al sinds eeuwen door mensen genuttigd.
  Natuurlijk leveren die zaken ook al vele eeuwen problemen op.
  Maar is het niet zo dat het beter te bestrijden is wanneer het niet in de illigaliteit is gedrukt?

  Ik ben geen voorstander van b.v. het gedoogbeleid van wiet. Wiet is aantoonbaar ongezond en dus zou niemand het moeten gebruiken. Maar is het niet beter om aan de jeugd aantoonbaar te maken dat het ongezond is en waarom je het dus niet zou moeten gebruiken. Dat is eenvoudiger in de openbaarheid.
  Dan kun je het langzaam maar zeker minder interessant maken en ook controleren. Het probleem gaat niet weg door het te verbieden. Ik denk zelfs dat de problemen door het te verbieden zelfs groter kunnen worden.
  Minder interessant maken voor mogelijke toekomstige gebruikers (m.a.w. onze kinderen) en dat geldt dus voor gokken, roken, drugs, alcohol etc. is naar mijn mening de beste manier.
  Als er niet genoeg aan verdiend wordt omdat er geen markt voor is, zal het probleem op z’n minst verminderen en misschien zelfs wel verdwijnen.

 6. Sjoerd Visser schreef:

  Ik denk dat deze gemeente Almelo inmiddels heeft laten zien dat spelen en/of gokken in Almelo niet de verwachte winstresultaten geeft die men gedroomd had. De meesten zijn met gokken verliezers…er zijn maar enkelen die winnen. Meestal hoort uzelf niet tot die laatste groep.

 7. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  ik mis nog een verlaving in de rijtjes die hier opgenoemd worden,namelijk Sex. Ook dit is gevaarlijk en een bedreiging voor de gezondheid.

 8. Sjoerd Visser schreef:

  Maar met sex beweeg je wel intensief…en da’s goed voor je gezondheid…en humeur.
  Natuurlijk is het tegenwoordig een vereiste om dat veilig te doen….anders is het inderdaad gevaarlijk en een bedreiging voor de gezondheid.
  Er is een spreekwoord dat luidt: overdaad schaadt.
  Kijk maar eens aan de overdaad aan bezuinigingen: ZEER SCHADELIJK voor NL…en een gevaar voor een normaal leven van de mens. Maar zelfs ondanks de overdaad en de aantoonbare schades her en der…gaat men ermee door net zoals ervoor…bij gebrek aan een echte oplossing.

Leave a Reply