Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Raadslid Partij Vrij Almelo sluit zich dag op in kennel

 

2861198123

Leven achter tralies, je moet er niet aan denken. Ik ga het zelf ervaren…….

 

Op 26 september 2012 laat ik mij twaalf uur – “en misschien wel wat langer” – opsluiten in een kennel van dierenopvang het Noordbroek in Almelo. Ook wil ik aandacht vragen voor de opvang die hoog nodig aan vernieuwing toe is.

Per jaar belanden er duizenden honden en katten in de dierenasiels vanwege allerlei uiteenlopende redenen.
Al deze honden en katten zijn ooit dat leuke pupje of kitten geweest waarmee geknuffeld en gespeeld werd, waarmee de trotse baasjes …..rondliepen en plezier aan beleefden.

En dan uiteindelijk is hij of zij groot en volwassen, en is de hond of poes om wat voor reden dan ook niet meer welkom !
Stelt u zich eens voor hoe u het zou vinden als u ’s morgens op uw werk plotseling niet meer welkom bent en dat u bij thuiskomst opgewacht wordt om vervolgens achter de tralies te verdwijnen terwijl u van niets weet………

Het dierenasiel zit het hele jaar door overvol. Er is vaak geen hok meer dat leeg blijft. Vroeger kende het dierenasiel af en toe een iets rustiger moment. In de winter was het vooral rustig in de kattenafdeling. Tegenwoordig zitten de meeste dierenasielen 365 dagen per jaar overvol en zitten ze regelmatig met een opnamestop. Deze situatie is onhoudbaar. De werkdruk voor de asiel- en de dieren-ambulancemedewerkers  is onmenselijk hoog en voor de dieren neemt de stress en kans op infecties in een overvol asiel toe.

Elke gemeente is bij wet verplicht zorg te dragen voor de opvang van asieldieren. Maar tot nu toe heeft de gemeente Almelo nog geen enkele bereidheid getoond om hun verantwoordelijkheid  te nemen. 

Harry de Olde  (PVA)

 

IMG_3613_1Dierenopvang ’t Noordbroek

IMG_3583Vrijwilligers ’t Noordbroek

IMG_3097

IMG_3100

IMG_3593_1

IMG_3598

IMG_3096Schimmeluitbraak in ’t Noordbroek

IMG_3587

IMG_3597_4

IMG_3615_1

IMG_3626_1

IMG_3629

IMG_3643

IMG_3645

IMG_3647_1

IMG_3648

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

14 Comments to “Raadslid Partij Vrij Almelo sluit zich dag op in kennel”

 1. Ronald Lubach schreef:

  Super goede aktie Harry.
  Ik hoop dat je veel aandacht gaat krijgen.
  Maar wat als iemand je wil adopteren?

 2. Baronesse van Hepjeniks TotPlukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Goede actie Harry,ik kom je wel uitlaten,hahhahhah
  succes!

 3. irene schreef:

  Harry, als het zover is gooi ik wel een paar hondebrokken naar binnen, woef !

 4. Marlene schreef:

  Laat je, je ook chippen en castreren?
  Ik hoop het niet. We hebben al genoeg politici zonder ballen.

 5. Maja schreef:

  Succes Harry. Hopelijk krijgt jouw unieke aktie heel veel publiciteit! Neem je wel oordopjes mee?!

 6. Frank schreef:

  Wat een rotzooi, het ziet er niet uit. Gemeente Almelo doe er wat aan!!!

 7. irene schreef:

  Harry krijgt nu al last van bruin-witte vlekken in z’n gezicht……

 8. Jansema schreef:

  Harry,
  Een heel goed initiatief ik hoop dat je er veel succes mee hebt en dat daarmee ook extra aandacht komt voor een noodzakelijk dierenzorgcentrum in Almelo. Ik hoop dat het lukt en dat dan Almelo echt het verschil maakt. Kijk ook op de site, http://www.helpnieuwdierenasielalmelo.nl

 9. Sjoerd Visser schreef:

  Geachte heer De Olde,

  Op verzoek van burgemeester Hermans laat ik u hierdoor weten dat zij niet in ingaat op uw uitnodiging zich te laten opsluiten in de poezenkennel.

  Met vriendelijke groet,

  ….. …..
  secretaresse burgemeester

  Gemeente Almelo,
  afdeling Bestuursondersteuning & Control
  Postbus 5100
  7600 GC ALMELO

  Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag de hele dag en woensdag- en vrijdagochtend

 10. Frank schreef:

  Succes morgen, net zoals Marlene schrijft….je moet ballen hebben….heel veel politici missen die…

 11. Baronesse van Hepjeniks TotPlukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Vandaag even asiel bezocht, en ja hoor zag in het hoekje een oude Kater zitten,die vlop genoot van alle media aandacht. hahahh Harry dus!
  Nou Harry ,goed voor elkaar met al die media aandacht vandaag,jammer dat de burgemeester d’r eigen te goed voelde om hier aan deel te nemen, had ze eindelijk eens het verschil kunnen maken,doet ze het niet. Jammer!

 12. Sjoerd Visser schreef:

  Ja Baronesse…het blijven woorden…maar de daden (OP KORTE TERMIJN) laten nog steeds véél te wensen over.
  Het blijft een trage stroperige “verandering”…waarmee ECHT NIET het verschil gemaakt wordt. INTEGENDEEL.
  Want het is nog steeds allemaal van hetzelfde oude liedje in bepaalde kringen die de macht in handen hebben…alleen de tekst (en de valse tonen) veranderen er in.

 13. Ronald schreef:

  Harry het spijt mij dat ik geen mogelijkheid had om te komen. Ik heb wel alle media in de gaten gehouden en ondanks dat er een paar niet zijn gekomen die eigenlijk wel hadden moeten komen, is mijn indruk dat het een hele goede aktie is geweest.

  Wel heel typerend voor Nederlanders dat er ondanks het positieve karakter van de aktie, op sommige fora toch nog negatieve geluiden komen. Maar huft…s heb je overal.

  Zojuist bij het wandelen met de hond van verschillende mensen gehoord dat ze het hadden gelezen of gezien, van klanten kreeg ik het te horen.

  Super gedaan man! RESPECT!!!

  De gemeente kan hier nu toch niet meer omheen? Je hebt het grootste deel van de inwoners van Almelo en omgeving achter je, bedrijven achter je, de media heeft achter je gestaan. Je hebt 75% achter je en enkel de gemeente tegen je. Ze zullen absoluut met een positieve reactie moeten komen. En anders gaan we niet als in Eindhoven mensen mobiliseren en naar het gemeentehuis toe.

 14. Ronald schreef:

  (met “niet” bedoelde ik natuurlijk “net”)

Leave a Reply