Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Brief KOBA/MKB Almelo aan leden Provinciale Staten Overijssel

 

71 

Aan de leden van Provinciale Staten van de provincie Overijssel

 

Geachte Statenleden,

De samenwerkende werkgeversorganisaties van Almelo, die in totaal een duizendtal ondernemingen vertegenwoordigen, doen een dringend beroep op u om het mogelijk te maken dat het stadsbestuur van Almelo op de kortst mogelijke termijn kan aanvangen met de hoognodige renovatie van de Almelose binnenstad.

De herinrichting van de binnenstad hangt nu al jaren boven de markt, hetgeen een desastreuze werking heeft op het lokale ondernemingsklimaat. Onderhoud en andere investeringen worden voortdurend uitgesteld omdat het rendement onzeker is, met als gevolg dat panden verpauperen en er stijgende leegstand is.

Het bedrijfsleven beschouwt de visie van het huidige College van B&W op de toekomstige binnenstad als aantrekkelijk en realistisch en pleit dan ook voor een voortvarende aanpak. Een en ander vergt evenwel een financiële inspanning die momenteel de draagkracht van de stad te boven gaat.

Het is ons bekend dat het College van Gedeputeerde Staten welwillend staat tegenover de mogelijkheid om een gedeelte van de IMG beschikking voor de zgn. ‘Waterboulevard’ te blijven reserveren voor de noodzakelijke bouwactiviteiten in Almelo. Het is echter aan de leden van Provinciale Staten om hierover te beslissen.  

Namens het ongeveer voltallige bedrijfsleven van Almelo doe ik derhalve een klemmend beroep op u alles in het werk te stellen om deze weg mogelijk te maken en de start van de herontwikkeling van Almelo mogelijk te maken. In deze economisch zware tijd zou hier een stimulans van uitgaan die buitengewoon hard nodig is.

Hoogachtend,

KOBA/MKB Almelo

Mr. W.P. van der Elst

 

Reactie:

Het megalomane gedrag van het college speelt hier nog steeds een te grote rol. Waterrijk en andere prestigieuze projecten zijn al afgeblazen omdat we midden in een recessie zitten, Almelo is nagenoeg failliet. De provincie houdt verscherpt toezicht sinds enige tijd en ga zo maar door. Het is dan ook onbegrijpelijk dat deze ondernemersvereniging dit niet begrijpt. En als de provincie extra miljoenen wil uitgeven dan moeten zij dat maar weten. Dan is dat niet meer de verantwoordelijkheid van Almelo zelf.

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Brief KOBA/MKB Almelo aan leden Provinciale Staten Overijssel”

 1. irene schreef:

  Zo, daar kunnen ze het mee doen !

 2. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Alleen vergeten er bij te vertellen dat het college aan de film doet denken “One Flew Over the Cuckoo’s Nest ” Maar ze kunnen het inderdaad goed mee doen.

 3. silver schreef:

  Vraag uit de bouwwereld is vooral of en hoe er voor gezorgd kan worden dat de lokale economie en dus ook de Almelose bedrijven er meer baat bij kunnen hebben dat de overheid werk te bieden heeft? Graag willen wij van het college weten wat hier de mogelijkheden zijn, al beseffen we terdege dat er ook nog zoiets iets als de vrije markt en openbaar aanbesteden, ( deze vraag impliceert ook niet dat wij voor de gedachte van “eigen volk eerst” zijn, integendeel). Wat we belangrijk vinden is dat er duidelijkheid is naar iedereen hoe zo iets in zijn werk gaat.

 4. Ronald Lubach schreef:

  Toch valt er ook wel wat te zeggen om bepaalde renovatie en verbeterings investeringen wel te doen. Tenslotte moet je in slechte tijden investeren en in goede tijden sparen.
  Investeringen kunnen ook geld opleveren.
  Wanneer er projecten gestart kunnen worden waarbij Almelo’se (bouw)ondernemingen betrokken worden en de projecten kunnen de consument weer bewegen naar het centrum te komen, dan zou het wel serieus bekeken moeten worden. Vooral omdat het ook niet goed is wanneer Almelo’se ondernemers failliet gaan.
  En ik doel daarbij niet op onze onderneming. Ik kan mij voorstellen dat je dat snel denkt want ik ben tenslotte ondernemer. Maar onze ondernemingen zitten buiten het centrum dus ik heb daar geen profijt van. Maar het verdwijnen van de winkels in de binnen stad is voor niemand positief.
  Winkeliers hebben ook mensen aan het werk en betalen veel belastingen. Ook gemeentelijke belastingen.

  Ik begrijp de reactie van de PVA dus wel en uiteraard moeten deze ondernemers ook zelf zoeken naar mogelijkheden om de klant weer te lokken (je bent tenslotte zelfstandig of je bent ondernemer), maar wellicht dat het ook de moeite waard is de andere kant te bekijken en niet iedere investering alleen als kosten post te bekijken.

Leave a Reply