Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De huidige weg is een doodlopende straat

  deadEnd1

 

Geacht lezer

Het wordt tijd dat banken/hypotheek verstrekkers hun verliezen gaan nemen. Als zoals nu blijkt 76.000 mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen, waar al veel ellende aan vooraf is gegaan omdat het niet betalen van je hypotheek het laatste is wat je doet, dan kun je niet meer zeggen dat je te maken hebt met wan betalers. Dan is er door de banken en de politiek een situatie ontstaan dat er andere oplossingen gezocht moeten worden.
De bank kan al die mensen hun huis uit zetten, maar de bank kan hun huizen niet verkopen omdat er geen mensen zijn die nog een hypotheek van die bank krijgen om een huis te kopen. Dus wordt het wellicht tijd dat banken hun verliezen gaan nemen.
Ga met die huiseigenaren aan tafel zitten en kijk wat er wel mogelijk is. Maak een financieel plan waardoor die mensen in hun huis kunnen blijven en hun schulden kunnen aflossen. Daar worden die mensen beter van en daar wordt de bank uiteindelijk ook beter van.

Het wordt tijd dat we uit Europa stappen. EIGEN VOLK EERST!!! Het moet maar eens gezegd worden. Als we de crisis te boven willen komen moeten we ons geld in Nederland houden.
Daar horen ook geen belasting verhogingen meer bij. Het verhogen van kosten/belastingen voor de bevolking levert armoede op in eigen land. Al moeten we 100% belasting betalen, daarmee kunnen we de crisis niet meer afwenden. Het levert enkel nog een periode van uitstel op. Hoe langer we wachten hoe dieper we zinken hoe moeilijker het wordt om er weer bovenop te komen. En het gaat er niet om wie wat fout heeft gedaan het gaat er om dat we nu de problemen zien, benoemen en oplossen.
Wanneer wij uit Europa stappen, volgen er meer landen. Dan kan iedereen eerst zonder de druk van Europa, orde op zaken stellen in eigen land en dan kunnen we in een later stadium weer gaan kijken welke schulden landen hebben en aan wie en hoe we die met z’n allen gaan verrekenen.

En dan wordt het tijd voor een nieuwe wereld. Een nieuw soort economie waar we eens over moeten gaan brainstormen. Ik ben zelf een voorstander van een eenvoudig belasting systeem.
Inkomens moeten worden verdeeld in groepen. B.v. De groep van een minimum bedrag (wat vastgesteld moet worden aan de hand van een redelijk bedrag om van te leven b.v. 30.000 per jaar) tot b.v. 100.000 betaald van zijn inkomen b.v. 20% belasting, 100.000 tot 500.000 betaald 30% belasting en iedereen die meer verdiend betaald 70% belasting.
Wanneer je 70% belasting betaald maar je kunt aantonen dat alles wat je meer verdiend dan 1.000.000 voor een bepaald deel terug vloeit in de maatschappij kun je een belasting voordeel krijgen. Ook weer in gradaties. Voordelen van 5% tot 20%
Wellicht is dit te simplistisch, maar het is de moeite waard eens over vereenvoudiging na te denken.

Waar het om gaat is dat buitensporige rijkdom niet meer mogelijk moet zijn. Ik geloof in klasse verschil, maar het verschil moet niet te groot worden. We zijn niet alleen, we zijn een samenleving.
Natuurlijk zullen veel mensen dan naar het buitenland willen vertrekken. Maar wanneer je dat doet heb je geen voordelen meer in Nederland, maar ook niet het recht je inkomen in Nederland te verdienen. Er wordt vaak gedacht dat het slecht is als iedereen die erg goed is in z’n vak maar in het buitenland meer kan verdienen weg gaat, dat dit slecht is voor ons land. Ik ben van mening dat dit kansen biedt voor mensen die net zo goed zijn, maar die kans nog niet hebben gehad.

Voorts ben ik van mening dat we een combinatie van verschillende politieke systemen moeten vinden. Het communisme werkt niet, maar bepaalde zaken wel. Mensen moeten het recht hebben om gebruik te kunnen maken van communicatie middelen, transport, zorg, gas water en licht e.d.
Dat recht moet voor iedereen bereikbaar zijn en dus door de overheid in worden voorzien.
Ik ben van mening dat een democratisch, communistisch, sociaal systeem wenselijk en mogelijk is.

Maar we moeten anders gaan denken en bereid zijn te veranderen. Dit is slechts een simpele uitleg van hoe het volgens mij moet worden, maar er moet zo langzamerhand maar eens een aanzet gegeven worden om over dit soort veranderingen na te denken.
De huidige weg is een doodlopende straat. We moeten een stukje terug en een andere afslag gaan nemen.

Het is al geen 5 voor 12 meer. Het is al 1:00 uur Maar we merken het nog niet omdat de digitale motor nog cijfertjes spuugt. We staan er met onze wereld slechter voor dan in 1929 Maar we voelen het nog niet omdat er nog bijgedrukt kan worden. We leven in een zeepbel en die gaat één dezer dagen knappen.

Wanneer de huidige politici dit niet zien zijn ze te dom om het land te leiden. Maar ik denk dat ze het wel zien maar niet weten hoe ze het moeten oplossen. En dus is het tijd voor de bevolking om het zelf te gaan doen. Praten met elkaar en elkaar er op wijzen hoe we er voor staan. Mensen die het wegwuiven moeten voorbeelden gaan zien om te realiseren hoe ernstig het is.
We moeten brainstormen met elkaar en vervolgens actie ondernemen. En dat betekend het einde van de huidige politieke leiders. En als ons koningshuis er niet achter staat, dan is het wellicht ook het einde van de monarchie.

Het wordt tijd dat de wereld gaat beseffen dat we het beter kunnen hebben dan ooit tevoren. Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid waren er zulke fantastische mogelijkheden. Maar we moeten afscheid durven nemen van het verleden. Een revolutie? Ja! Maar dan zonder slachtoffers en alleen winnaars. Doen we dit niet, dan komt er binnenkort een chaos die wij zonder slachtoffers niet te boven gaan komen.

Ben ik een doemdenker? Ik denk het niet. Ik denk dat ik mogelijkheden zie om van de fouten te leren en op positieve manier een prachtige maatschappij te bouwen. Utopia is wel degelijk mogelijk.

Ronald Lubach

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

6 Comments to “De huidige weg is een doodlopende straat”

 1. irene schreef:

  Ik durf geen enkele voorspelling meer te doen over de huizenmarkt. Tot voor kort dacht ik nog 20% daling. Maar nu de markt sinds 2008 reeds met 13% is gezakt kan er m.i. op termijn zomaar nog eens 30% bijkomen dus op welke bodem de huizenmarkt uiteindelijk zal belanden is mij ’n groot raadsel.

 2. Ronald lubach schreef:

  Ik denk dat de huizenmarkt maar een klein percentage van alle problemen is. Er gaan de komende maanden meer werkelozen bij komen, mensen gaan verzekeringen op zeggen, minder naar de huisarts omdat het bezoek aan de huisarts ook onder je eigen bijdrage gaat vallen. De tandarts wordt geschrapt, het wordt armoede troef. We gaan een derde wereld land worden.

  Het systeem is niet meer betaalbaar.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Ronald: ik ben het met je eens. Ik had eerder gereageerd in een landelijke krant en heb die reactie (enigszins aangepast) hieronder gezet:
  Hoe langer men een beleid dat meer armoede veroorzaakt in stand houdt…hoe meer geld iedereen kwijt zal zijn aan de toenemende negatieve gevolgen ervan.
  Het ondermijnt tevens de stabiliteit in een land, waardoor je eigenlijk kan spreken over staatsondermijning door overheidshandelen. Daar worden nu steeds meer burgers en economieën het dupe van, en het tast tevens enorm de geloofwaardigheid aan van degenen die zeggen
  volksvertegenwoordiger te zijn die het beste voorhebben met de inwoners…maar die vervolgens in de zucht naar machtsbehoud (of uitbreiding daarvan) en andermans geld die burgers uitbuiten, misleiden, en daardoor verder laten verarmen en verpauperen. Hoe langer de overheden ermee wachten om het HELE beleid te veranderen (dus niet af en toe een onderdeel in een beleid veranderen) hoe sneller die wachtenden ook over zichzelf de negatieve gevolgen afroepen. Het sneeuwbaleffect zal uiteindelijk ook de vermogende mensen meeslepen….of je nou volksvertegenwoordiger en/of vermogend bent.

 4. Ronald lubach schreef:

  Geld en macht zijn een doel geworden en geen middel. Wanneer volksvertegenwoordigers het werkelijke doel (het vertegewoordigen en de welvaart en het welzijn van het volk) niet meer als doel zien, mag het volk zelf maatregelen nemen. Ooit werd iets dergelijks geschreven op het plakaat van verlatinghe, door ene W. Van Oranje.

 5. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Zoals ik deze week al eerder probeerde te verwoorden is, dat o.a de banken hun verantwoording moeten nemen en haar hand in eigen boezem steken en gewoon hun rekening betalen,nu word de rekening neer gelegd bij de groep die te dupe is van o.a de banken. Deze Banken krijgen nog een bonus ook!

 6. Sjoerd Visser schreef:

  En dan nog over het bijgeplaatste plaatje:
  Die weg loopt nog recht…maar de omwegen die wij moeten bewandelen naar het doodlopend eind zitten vol bochten en overheidsgaten.

Leave a Reply