Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Raadsvergadering Almelo 2 oktober 2012 (BERAP)

 

rumoer-GLR_5226-64Raadszaal gemeente Almelo 

 

Voorzitter:

De Partij Vrij Almelo heeft een groot aantal opmerkingen en vragen richting het college gestuurd die onlangs door uw ambtenaren maar gedeeltelijk zijn beantwoord.

Graag zouden wij het op prijs stellen dat een paar van deze vragen door u persoonlijk worden beantwoord.

Voorzitter:

Op pagina 5 meldt u dat u voornemens bent alleen afwijkingen te melden als dit meer dan 25.000 euro is. De PVA vindt deze limiet zeer merkwaardig. Tenslotte gaat het hier om gemeenschapsgeld en waarom zou de  Raad geen inzicht mogen hebben in bedragen BENEDEN de 25.000 euro.

Antwoord: Er is in het verleden besloten dat alleen bedragen boven de 25.000 euro vermeld worden.

Op pagina 9 meldt u dat Almelo bij een tussentijdse meting zijn bevoegdheid heeft teruggekregen voor ondermeer EXTERNE VEILIGHEID. Dit lijkt ons voorbarig vanwege de publicatie in het opinieblad “Elseviers Weekblad” van 30 juni jongsleden, pagina 76. Daar staat dat Almelo juist zeer slecht scoort qua overlast en verkeersveiligheid. Kunt u deze tegenstrijdigheid verklaren?

Antwoord: Ik begrijp niet waar u het over hebt. Van die publicatie is ons niets bekend.

Op pagina 44wordt gemeld dat uit een recente publicatie in Dagblad Trouw naar aanleiding van een inventarisatie door het Kadaster en Ingenieursbureau Haskoning is gebleken dat er onder andere in Overijssel waaronder Almelo sprake is van 10.000 hectare of 1,1 miljard euro aan braakliggende bouwgrond is waar geen of nauwelijks gegadigden voor zijn. In hoeverre heeft het college ooit overwogen om deze gronden wederom te bestemmen voor landbouw, dus voor primaire levensbehoeften producerende bedrijven. Of deze gronden te bestemmen voor grootschalige aanleg  van zonnepanelen vanwege de steeds hogere energieprijzen?

Andwoord: Geen

Ten aanzien van de tussenrapportage Grondbedrijf 2012 nog even het volgende:

Op pagina 16 spreekt men over een boekwaarde van 91,6 miljoen en een nieuwe boekwaarde van 40,6 miljoen dus een AFWAARDERING van 51 miljoen gemeenschapsgeld. In dezelfde tekst spreekt men plotseling over een afwaardering van 50,1 miljoen. Hoe verklaart u dit FOUTJE van 9 ton?

Antwoord: Geen

Op pagina 31 wordt er gesproken over een en dan citeer ik: “klein exploitatietekort”van 791.000 euro. Vindt u de kwalificatie “KLEIN” niet veel te makkelijk voor een dergelijk groot bedrag aan gemeenschapsgeld?

Antwoord: Geen

Omdat u de gestelde vragen maar gedeeltelijk hebt weten te beantwoorden zal de Partij Vrij Almelo ze u alsnog schriftelijk toesturen1

Dank voor de te nemen moeite…………..

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Raadsvergadering Almelo 2 oktober 2012 (BERAP)”

 1. Maja schreef:

  Nou daar zakt toch werkelijk mijn broek vanaf. Wat een onbeschaamdheid van het college. Niet te geloven!

  En dan dat antwoord “er is in het verleden besloten……”Hanteert dit college de wet van Meden en Perzen: “kan niet worden veranderd”?

  Ze weten ook weer eens niets (wat weten ze daar eigenlijk WEL?!)over de publicatie in Elsevier. Een normaal mens zou dan even naar de bieb gaan, (is notabene aan de overkant) de bewuste uitgave van Elsevier ophalen en het artikel even lezen.

  Maar ja, dat is OOK teveel gevraagd natuurlijk. Wat zitten ze daar eigenlijk te doen?! Want werken kun je dat toch niet meer noemen!

  WAT een knullige antwoorden. Om je dood te schamen!

 2. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  De antwoorden zijn uitermate frustrerend,of ze zaten met de mond vol tanden, of dachten slim te zijn om op deze manier om de pot heen te draaien.
  Ik heb er letterlijk geen goed woord voor,over dit arrogante en domme college van B&W. Het spijt me maar u bent verplicht te antwoorden,elke inwoner van Almelo heeft daar recht op om te weten wat er gebeurt hier in Shitty Almelo.

 3. irene schreef:

  Over een college wat relevante vragen weigert te beantwoorden kun je volgens mij best een schriftelijke klacht indienen bij de provincie Overijssel die, vanwege de a.s. faillisementsstatus, toezicht houdt op die bestuurlijke amateurs van Almelo. Ik denk dat ze daarna wel wat zorgvuldiger en correcter gaan worden jegens de PVA. Doorpakken dus !

 4. Baronesse van Hepjeniks TotPlukmekaal Zubedelstaf schreef:

  @Irene, lijkt me een goed idee!

Leave a Reply