Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De verkiezingen 2012 bleken staatsgreep te zijn

boehBoehhhhhh

Door: Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

U heeft zich vast ook afgevraagd hoe het kon dat de Socialistische Partij vlak voor de verkiezingen, in twee weken tijd, van meer dan 30 zetels keldert naar haar oude marginale niveau. En dat terzelfder tijd de PvdA als een Phoenix uit haar as herrijst en nu de tweede partij van het land is met enkel de VVD nog boven zich.

Wie zijn ogen en oren een beetje de kost geeft weet dat het in dit land allang niet meer om democratie gaat. Het gaat om de belangen van de regenten. En die regenten van weleer zagen hun kans schoon. Mark Rutte moest en zou weer minister-president worden en de PvdA moest en zou weer in het centrum van de macht. Het CDA was te klein geworden om nog een rol van betekenis te worden, D66 moest geen roet in het eten kunnen gooien bij een te vormen coalitie en van die Wilders moesten ze helemaal af. En zo lag de weg open voor de VVD en de PvdA om dit spel helemaal tot het einde uit te spelen. Waarom u op één van deze twee partijen zou stemmen is van geen enkel belang geweest want de kaarten lagen al voor de verkiezingen op tafel.

Natúúrlijk hebben Rutte en Samsom voor de uitslag contact gehad. Natúúrlijk zagen beiden dat ze met een rat race onderling het hele spectrum van partijen zouden kapen. Beiden hadden een belang. De PvdA wilde van de SP af en de VVD wilde van Wilders af. De Publieke Omroep draaide op volle toeren om het gewenste resultaat te oreren. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De kiezer is er met boter en suiker ingestonken.

In drie weken tijd staat er straks een draconisch Pimpel-Paars III kabinet op het bordes. Ongekend qua snelheid. Of logisch? Omdat ze de taart al hadden verdeeld voordat u uw vakje rood had gekleurd op 12 september?

U weet inmiddels wat op u af komt aan lastenverzwaringen als dank voor uw vertrouwen. Zitten zij echt niet mee. De winst is immers binnen en het plan geslaagd. Bovendien is wat u krijgt gepresenteerd een hoog gelegde lat om straks hetgeen te kunnen binnenhalen, zonder gemor, wat ze voor 12 september al voor ogen hadden. Jan Modaal gaat geen 500 Euro zorgkosten betalen maar 420 en “we zeggen er niet bij dat we u ergens anders wel weer naaien”. Masseren heet dat. Het klootjesvolk er langzaam aan laten wennen en net doen of je iets inboet op een maatregel.

Terwijl heel Nederland zich roert gaat er via de achterdeur nóg een maatregel uit waarvan u niet in de gaten heeft hoe de regenten straks het stuur weer stevig in handen zullen krijgen. Namelijk het samenvoegen van gemeenten tot gemeenten van minimaal 100.000 inwoners.

De Sjuulbode maakt zich druk over het feit dat dit juist meer geld kost dan dat het bespaart. Maar het gaat niet om geld. Het gaat om macht. Er is namelijk geld zat in Nederland. De échte truuk erachter is dat hiermee kleine lokale politieke partijen in één klap van de kaart worden geveegd.

De Leefbaren, de Trotsen, de kleine lokale fracties in de gemeenteraden die het moeten hebben van de achterban uit hun eigen stad. Die 15 kilometer verderop geen schijn van kans zouden hebben omdat ze daar onbekend zijn.

Juist die poel van volksvertegenwoordigers zal rap opdrogen en zo wordt het gevaar geëlimineerd dat er ooit nog eens een lokaal partijtje doorstoot naar de landelijke politiek. Want wat nu in, laten we zeggen, Lunteren werkt qua lokale politiek zal dan niet meer bestaan en dus ook nooit meer in bijvoorbeeld Utrecht kunnen worden toegepast. Zoals Fortuyn aanvankelijk meeliftte met Leefbaar Nederland en zo landelijk op de politieke kaart kwam.

Er is een manier gevonden om van Wilders af te komen, om een SP klein te houden en types als Fortuyn de pas af te snijden. Rechten voor dieren, rechten voor ouderen? Ach, zulke One-Issue-partijtjes met twee of drie zetels kunnen ze nog wel in de marge gedogen. De elite neemt gewoon hun standpunten over, hoewel ze er niet in geloven. Maar dat merkt u na de verkiezingen wel. Zó word het spel gespeeld. Als een greep naar de macht zonder wapengekletter terwijl u als een koe achter het hek erbij staat en het nakijken heeft.

Nederland, gefeliciteerd met uw “gekozen” oligarchie van het oude regentendom.
Wanneer gaat het leger eens ingrijpen?

——————————————————————————————————————-

Bovenstaand stukje heb ik vanmiddag nodeloos in een druilerig weiland, ergens in Noord-Holland, met vuur en passie voorgedragen. Men riep al tijdens het betoog massaal “Boeh!”, maar het is een kwestie van je achterban weten aan te voelen teneinde zulks juist te kunnen interpreteren…

Bron: Amsterdam Post

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

10 Comments to “De verkiezingen 2012 bleken staatsgreep te zijn”

 1. Baronesse van Hepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Bewijs alom dat het stinkt in de Nederlandse Politiek, en iedereen die vol blijft houden dat we een democratie zijn is wat mij betreft rijp vvor opname in een gekkenhuis. Bij het lezen van het bovenste bericht kun je maar één conclusie trekken dat we een een staat hebben met sovjet-communistische trekken, en zal het niet lang duren voordat wij een variant van de Mao pakjes krijgen uitgerijkt, de Rutte jasjes en de Samsonbroekjes.
  Kritiek hebben op de staat en hun leiders komt je dan duur te staan, en mischien word je wel persono non grata verklaard. Hopelijk ben ik de eerste en sturen ze me weg, en hoop dan ook dat er een vette cheque(oprotpremie) word meegegeven.
  Waar kan ik tekenen?

 2. Maja schreef:

  Het plaatje bij dit artikel spreekt boekdelen: al die stemmers op de VVD – weglopers van de PVV – zijn kuddedieren, werden opgezweept door de leugens van de MSM alwaar ze met beide benen intrapten.

  Zou men nu eindelijk begrijpen wáárom Wilders “wegwelopen is” uit het Catshuis?!

  Maar ja, het spreekwoord zegt “als het kalf verdronken is, dempt men de put”. Dat laatste ook helemaal in stijl met het plaatje van de koeien.

  Mark Rutte als Rattenvanger van Hamelen. Wie had dat ooit gedacht!

 3. Sjoerd Visser schreef:

  En bleven de nabij staande makke schapen er maar doorheen mekkeren dat het allemaal niet waar is? Terwijl de realiteit hun tegendeel bewijst…al jaren lang.

  Inmiddels worden die makke schapen ook geschoren.

 4. Maja schreef:

  U ziet het te rooskleurig, Baronesse. Ze zullen u niet wegsturen maar opsluiten. Siberië ligt niet naast de deur maar dan verzinnen ze wel iets anders.

  Wat menigeen vergeet is, dat deze staatsgreep in opdracht van de EUSSR in Brussel is gepleegd. Daar kunnen ze tevreden zijn over hun marionetten Rutte en Samsom.

  Meteen toen die vreselijke plannen in de openbaarheid kwamen had natuurlijk het hele Malieveld vol moeten staan met een paar miljoen mensen, maar nee hoor. En ik ben natuurlijk niet zo gek om daar in m’n eentje te gaan staan….

 5. irene schreef:

  Het rottingsproces van de zogenaamde democratie gaat gewoon verder en de onleefbaarheid in Nederland neemt gewoon keihard toe. Dit is de erfenis van 39 jaar ontkennen, liegen, bedriegen en ik denk dat dit proces, linksom of rechtsom niet meer valt te stoppen. Dus gewoon consuminderen, voorzover U úberhaupt nog kunt minderen, want dan stort de economie vanzelf sneller in elkaar en komen ze misschien tot rede…..Het is kennelijk niet anders

 6. Maja schreef:

  DEN HAAG – De eerste buitenlandse reis van Frans Timmermans als minister van Buitenlandse Zaken gaat naar Brussel. Hij spreekt dinsdag onder anderen zijn Belgische ambtgenoot en overlegt met de secretaris-generaal van de NAVO.

  Hoe verrassend!!

 7. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  @ MAJA, alles beter dan Nederland, Siberie klinkt zelfs aantrekkelijk,zeker gezien met het huidige politieke klimaat,kouder dan hier kan het niet worden.

 8. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  @Irene, Helemaal mee eens, het is niet het nieuwe kabinet van Rutte 2, maar van Pinnokkio2.

 9. w.pittman schreef:

  Toen bleek dat Tofik Dibi kandidaat was, had ik de neiging voor hem te kiezen. Ten eerste omdat hij prettiger overkomt in discussie of in gesprekken met de pers en ten tweede om een inhoudelijke reden, namelijk dat hij in het verleden heeft gezegd dat GroenLinks groener moet worden. Het wordt tijd daar eens werk van te maken. De laatste partijraadsvergadering ging over “groene economie”. Het leek erop dat iedereen (behalve ik natuurlijk) vond dat onze groene en onze linkse principes gecombineerd konden en moesten worden: GroenLinks komt op voor het milieu en voor de zwakkeren in de samenleving. Juist de wens om die belangen te combineren belemmert GroenLinks om daadwerkelijk op te treden als een verdediger van een samenleving die zuinig omgaat met grondstoffen en de natuur. De “zwakkeren in de samenleving” zitten bepaald niet te wachten op de mening van GroenLinks en zijn allang weggelopen naar de SP of naar de PVV. GroenLinks heeft daar niets te winnen. Wij moeten niet de belangen behartigen van mensen die ons daar niet om vragen en soms moeten we ons duidelijk uitspreken tegen de materiele belangen van mensen. Ik beweer al langer dat links en groen strijdig kunnen zijn en vroeg of laat zal dat ook wel tot GroenLinks doordringen. Maar voor dit moment is het kwaad geschied. Tofik Dibi is gedwongen zich in te graven, te “vechten als een leeuw” in een strijd die hij verliezen zal, de gemoederen lopen hoog op en het kan alleen maar meer verliezers geven.

 10. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Hij kan dan mischien wel prettig praten,maar ik vind niet dat hij nu zo fijntjes en eerlijk overkomt,mij te gladjes. Natuurlijk kunt u zich natuurlijk afvragen is dat niet zo met veel politici. Ja dus!

Leave a Reply