Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Fiscale aftrekbaarheid voor vrijwilligerswerk

 bezdienst-rolstoelduo

                           

Geacht College,
 
In onze 1-ste termijn van de begroting 2013 hebben we het over de fiscale aftrekbaarheid voor vrijwilligerswerk gehad bij ANBI-gerelateerde instellingen.
 
In het volgende geval kan een vrijwilliger een aftrekpost hebben als gift bij de belasting. Als iemand vrijwilligers werk doet en recht heeft op een vergoeding van bijvoorbeeld gemaakte kosten en daar van afziet dan mag hij of zij dat als gift aftrekken mits er een verklaring komt van de betreffende organisatie. Daarin moet ook het bedrag waarvan men afziet vermeld worden. Er zijn ook instellingen die nimmer een vergoeding geven derhalve kan men dan ook niet van een vergoeding afzien en is er dus geen sprake van een gift respectievelijk aftrek. Alles valt of staat met de verklaring van de organisatie.
 
Het lijkt ons dus verstandig dat het college gaat onderzoeken in hoeverre zij kunnen bevorderen dat dit soort verenigingen mee gaan werken en meedenken.
 
Met vriendelijke groeten,

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Fiscale aftrekbaarheid voor vrijwilligerswerk”

  1. irene schreef:

    Prima initiatief ! De PVA heeft hierin een duidelijke en welkome voorbeeldfunctie in deze tijd van ellende en teruglopende koopkracht voor de vrijwilliger !

  2. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Prima initatief, goed zo PVA en hopelijk dat het door gevoerd word.

Leave a Reply