Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Goedwillende ondernemers in een onwelwillende gemeente

De Partij Vrij Almelo  is het zat dat goedwillende ondernemers last blijven houden van een onwelwillende gemeente. Al jarenlang staat Almelose ondernemers het water door gemeentelijke onwil tot aan de lippen”.

De PVA zal  zich blijvend inzetten om ondernemende Almeloërs die in conflict zijn met de gemeente de helpende hand te bieden, net zo lang totdat er bij de gemeente iemand is die thuis geeft. Het College lijkt er op dit moment werkelijk alles aan te doen het leven van ondernemers met betrekking tot bijvoorbeeld vergunningen door talloze regeltjes zuur te maken. Deze gemeente weigert om op constructieve wijze met benadeelde ondernemers om de tafel te gaan zitten.

Als je al je hele leven als zelfstandig ondernemer verplicht bent om de helft van je inkomen af te staan, dan verwacht je daar ook wat voor terug.
Dat is begrijpelijk want het meeste geld wat je afdraagt gaat naar mensen die werken bij de overheid en die met een hoge opleiding goed betaald worden.
Deze ambtenaren maken het leven van een ondernemer vaak zuur vanuit een op macht beluste overheidsorganisatie, welke bestuurd wordt door idealisten, geloof, overtuiging of partijbelang.
Dat maakt dat je als zelfstandig ondernemer  steeds geconfronteerd wordt met het afnemen van je vrijheden en daar baal je dan van. Een echte vrijheid betekent dat als mensen vrijwillig iets beloven ze dat ook nakomen, en dat is nu juist het zwakke punt van politici. Bij een verkiezing beloven ze van alles, maar nadien zijn ze het vergeten en noemen het herziene inzichten.

De meeste volksvertegenwoordigers die nu gekozen worden bepalen hoe we moeten leven m.b.t dingen waar niemand anders last van heeft, maar dat alleen niet in het beeld past van ambtenaren en andere machthebbers.
Volksvertegenwoordigers mogen naar mijn mening alleen maar invloed hebben op:

Regels en wetten die voorkomen dat je elkaar tot last bent.
Verder niets.

Alles zo simpel mogelijk houden.

Harry de Olde

 

1129024074_5_lG5-Henny ter Avest  voor Dolle Pret/Aylin  “Trouwen mag niet”

 

henkstegehuis_1608477aAntiekhandel Henk Stegehuis   “Opgesloten in zijn  Poort”

 

Aardige vergelijking (ingezonden)

Zet tot nadenken en zo is het ook. De hele ellende met die ambtenaren is eigenlijk begonnen toen ambtenaren in vaste dienst een levenslange, dus tot hun pensioen durende, ontslagbescherming kregen. Vanaf dat moment ging het fout. Inmiddels zitten er in Nederland zo’n 970.000 ambtenaren op lokaal, provinciaal, rijksniveau en waterschappen en die vormen een soort 3e kamer met heel veel macht en invloed op de 1e en, vaak slecht geschoolde, 2e kamer. Dat wetende, hebben zij natuurlijk allereerst goed voor zichzelf gezorgd met die levenslange ontslagbescherming. Zij kunnen alleen voor zware misdrijven zoals moord en doodslag snel ontslagen worden, zonder gouden handdruk. Ook agenten die lekken naar criminelen kunnen ook redelijk snel worden ontslagen. Jaarlijks worden er dan ook 100 dienders per jaar eruit geknikkerd. Als dat minder duidelijk wordt moet er eindeloos en zeer kostbaar geprocedeerd gaan worden tegen die bewuste ambtenaar, omdat die ook nog eens talloze malen in hoger beroep kan. Dus daar waagt zich geen enkele overheid in de praktijk aan. Dit is natuurlijk een vreselijke rechtsongelijkheid t.o.v. andere werknemers uit het bedrijfsleven. Deze wordt dan ook, als alles meezit, gelukkig afgeschaft in het nieuwe regeerakkoord. Probleem was/is tot nu toe het levensgrote gevaar dat ambtenaren, zonder enig sanctierisico, de kantjes eindeloos eraf konden lopen en het bedrijfsleven en de burgerij eindeloos konden terroriseren met eigen rechtertje spelen en frustreren van iedere normale rechtsgang. Gelukkig komen er nu ook wat meer klachtenambtenaren in dienst bij de overheid zodat er mogelijk wat verbetering komt. Ook staat de gang open voor de Nationale Ombudsman die kan bemiddelen of uitspraken doen waar de rechter uiteindelijk niet meer om heen kan. Laten we hopen dat de recessie uiteindelijk zal leiden tot meer objectiviteit en minder corruptie of obstructie. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel.

Irene

Noot:

“Uiteraard geldt bovenstaande niet voor al die gemeente-ambtenaren die wegens klokkenluiden over wanbeleid werden ontslagen”

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

6 Comments to “Goedwillende ondernemers in een onwelwillende gemeente”

 1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Het is ronduit een schande dat dit gebeurt in Almelo en dat de gemeente er ongestraft mee weg komt,uiterts kwalijk, word hard tijd dat we ondernemers zoals Henny ter Avest en Henk Stegenhuis een hart onder de riem steken en dat het beleid drastisch omgekeerd gaat worden.

 2. Ronald Lubach schreef:

  Weet je, ik heb de zelfstandig ondernemer wel eens vergeleken met een koe waar een aantal slangen aan de uiers hangen. Er gaat een slang naar de bank, een slang naar verzekeringsmaatschappijen, personeel, belastingdienst, gemeentelijke overheden en als uiteindelijk de koe is leeg gemolken dan staat de premier klaar met het slagersmes om het dier te slachten en het vlees te verdelen.

  Je bent als zelfstandig ondernemer de motor van de maatschappij, maar die motor wordt niet onderhouden, maar opgeblazen. En dat is heel vermoeiend en erg jammer. In Amerika wordt de zelfstandig ondernemer wel als de fundering van de maatschappij gezien. En als je de fundering laat wegrotten stort uiteindelijk het huis in. Dus zorgen ze daar beter (en eigenlijk in veel gevallen dan weer te goed) voor de zelfstandig ondernemer. Werk de ondernemer niet tegen en help hem/haar. Neem nu mevr. ter Avest. Als die stopt dan komen er werkelozen bij en wordt er weer minder belasting opgehaald.
  En dan spreken we nog niet eens over het sociale karakter van haar bedrijf.

  Domme, domme overheden.
  Heel erg vermoeiend.

 3. frank schreef:

  Ambtenaar Klokkenluider in Poortaffaire Almelo.

  Tijdens een hoorzitting op het gemeentehuis d.d. 25 juni 2012, met de ombudsman over de Poortenaffaire in Almelo, met vele aanwezigen (ombudsman, benadeelde, ambtenaren), heeft een ambtenaar flink de klok geluid in het voordeel van benadeelde Stegehuis Antiekhandel aan de Haven Noordzijde (Geen toegang meer tot eigen voordeur omdat gemeentelijke weg illegaal is afgesloten). De reden is dat de gemeente Almelo, met de notaris voorop, Stegehuis Antiekhandel, er willens en wetens in heeft geluisd.
  -Volgens de ambtenaar speelden B&W, ambtenaren, notarissen en ondernemers onder één hoedje tegen benadeelde.
  -Volgens de ambtenaar is de ‘’verjaring’’ van gemeentegrond inzake de Poortaffaire, vanaf 2005 tot heden volledig verzonnen in het voordeel van de buurman van benadeelde en diens huurder (Gemeentegrond wordt als opslagplek gebruikt).
  -Volgens de ambtenaar kan van verjaring geen sprake zijn in de Poortaffaire, waarmee hij werkzaam was. Toen het verjaringspel begon kreeg de ambtenaar volgens eigen zeggen andere taken van de gemeente Almelo.

 4. irene schreef:

  Breek me de bek niet open over ambtenaren…..Een eenzame kuchboxer !

 5. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Als jullie ooit nog eens naar een goedkope klucht willen,ga dan eens op de publieke tribune van het gemeente huis zitten.het is verbazingwekkend wat hier in Almelo kan gebeuren.

 6. Ronald lubach schreef:

  Klucht? Een drama!

Leave a Reply