Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
STRUCTUURPLAN “DE BAVINCKEL” ALMELO

 

image-2340129

                                        

Voorzitter,

Op 6 april 2010 heeft de gemeenteraad besloten dat de Bavinckel een groen en landelijk gebied moet blijven wat primair en onverkort bestemd zou blijven voor de uitoefening van de agrarische sector !

Ook is toen duidelijk vastgelegd dat nieuwe initiatieven de bedrijfsvoering van agrarische bedrijven niet zouden mogen hinderen.

Wij betreuren het dan ook ten zeerste dat een nieuwe discussie hierover toch weer kan ontaarden tot een ongewenste verkeerstoename van en naar dit agrarisch gebied terwijl er amper 2,5 jaar geleden hier toch duidelijke afspraken over zijn gemaakt !

Dit klemt des te meer omdat in de periode 2000-2012 er reeds een krimp van maar liefst 40% heeft plaatsgevonden van het aantal kleine- en middelgrote bedrijven, terwijl juist een gezonde agrarische sector  een primaire en betaalbare levensbehoefte is en blijft voor Twente èn de rest van Nederland. Ik heb het dan nog niet over het feit dat onze landbouw, ondanks de recessie, nog altijd een uitstekend exportartikel is gebleken. Kortom, het is zeer onverstandig om in landbouwtermen te spreken, de ‘kip met de gouden eieren te slachten’.

Kortom tot slot, de Partij Vrij Almelo wil de gemaakte afspraken zoals die op 6 april 2010 zijn gemaakt, onverkort nakomen en het schaadt ons inziens de bestuurlijke integriteit van Almelo als de gemaakte afspraken niet nagekomen worden.!

                                        

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “STRUCTUURPLAN “DE BAVINCKEL” ALMELO”

 1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Wederom door de crisis is het niet wenselijk dat er meer industrie of bedrijven terreinen bij komen, vele panden staan nu al leeg, laten we vooral dit stukje nu eens groen houden. Nederland is al piepklein en straks is er helemaal geen groen meer,zoals ook al het geval is in grote delen van de randstad.

 2. Maja schreef:

  Helemaal met u eens, baronesse. Behalve dan dat er in grote delen van de Randstad geen groen meer is.

  Onlangs was ik een weekend in Den Haag en kon in de drukke wijk waar ik logeerde gewoon (na 500 mtr lopen) mijn hond loslaten op een omheind terrein! Kom daar in Almelo maar eens om.

 3. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  @ Maja ik zei ook niet dat het er niet is, ik zei dat het in grote delen ervan er niet meer is, dat is een klein nuance verschil.

Leave a Reply