Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De bank die echt groeit is de voedselbank
 
 
ANP PRESSLINK-PHILIPS-20 DUIZEND LED LAMPEN VOOR VOEDSELBANK 
 
Voedselbank
 
De crisis slaat overal toe en de regering zorgt er alleen maar voor, dat steeds meer mensen een beroep doen op de voedselbanken. Lage inkomens worden alleen nog maar lager, ouderen en zieken worden niet gespaard. Een dak boven je hoofd, dat is het belangrijkste, de energierekening kunnen betalen en je eventuele schulden afbetalen, zorgt ervoor, dat er geen geld meer is om te eten. Een primaire levensbehoefte wordt deze mensen afgenomen! Deze mensen zijn afhankelijk van liefdadigheid, want daar komt het toch op neer en als dit nog lang zo door blijft gaan, dan wordt ook het voedsel schaars en blijft er niet veel meer over dan een handjevol rijst voor iedereen die niet te eten heeft.
 
Armoe
 
Er heerst echt armoe in ons land, maar ook in de landen om ons heen. Natuurlijk zullen er mensen zijn, die vinden dat het zo erg niet is, maar het is schrijnend, wanneer je merkt, dat iemand geen geld heeft om eten te kopen, geen geld heeft voor een nieuwe jas of schoenen. We kenneen iemand, die al 3 jaar, zomer en winter op dezelfde schoenen loopt. Misschien kan het er binnenkort toch van komen, maar ja, de ziektekosten zijn hoog en het eigen risico is behoorlijk omhoog gegaan. Er zijn nog schulden af te betalen en kijk eens hoe de accijnzen omhoog zijn gegaan….. Nee, geen vakantie, al jaren niet meer en uitgaan zit er al helemaal niet meer in. Ziekte heeft een grote invloed, maar ook het onbegrip. Net iets teveel geld om aan te kloppen bij instanties, net iets te weinig om zich ook maar van enige luxe te kunnen voorzien. Nu denkt men vaak, schulden? Ja eigen schuld, dikke bult, maar denk eens aan de verkoop van een eigen huis, wat je met fors verlies hebt moeten verkopen en met een restschuld bent achtergebleven. Denk eens aan al die mensen, die door de crisis hun baan zijn verloren, al de eigenaars van een eigen bedrijf, die geen geld meer kregen van de banken, omdat ze de kraan gewoon dichtdraaiden? 
                                                                                
http://plzcdn.com/ZillaIMG/b635261394cf5be48c42f3ba9481676c.jpg
 
We hebben niks te klagen
 
Nee, we hebben niks te klagen in dit land. Iedereen die klaagt, zit er vaak nog wel aardig bij, maar pas op, degene die niet klaagt, die niet zijn of haar handje wil ophouden, daar zit het vaak goed mis. Leven met een minimum aan inkomen, met een minimum aan gezondheid en mensen, die amper nog buiten komen, want zo gauw je je hoofd buiten de deur doet, kost het alweer geld! Zelfs de lucht, die je inademt kost nog geld en dat kleine beetje wat er nog is, wordt dan nu met 2 grote handen van je afgepakt. De grote handen van de regering! De mensen, die het land hebben opgebouwd, worden nu als oud vuil behandeld en de mensen, die nog een baan hebben, worden beloont, zij hoeven niet in te leveren, zij hoeven niet sociaal te zijn. De armoe wordt echter groter en ook voor hen zal het straks moeilijker gaan worden. De eigenaars van restaurants zullen minder eters krijgen, dus er zal personeel ontslagen worden, buiten de deur eten wordt te duur. Alcohol en rookwaar worden duurder, dus ook dat kan de kruidenier wel uit de schappen halen. Maar ook, het personeel in de supermarkt, zal steeds jonger en goedkoper moeten worden, omdat er minder te besteden valt. Er zullen meer zwartwerkers komen, want er moet toch iets bijverdient worden. 

Als wij gokkers waren zouden we er een mooi bedrag op zetten dat Rutte II 2014 niet redt… en misschien 2013 zelfs niet.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “De bank die echt groeit is de voedselbank”

  1. Irene schreef:

    Zolang ze weer voor een nieuw rekord aan vuurwerk verknallen valt het allemaal nog wel mee…..

  2. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Door Rutte en zijn kornuiten zijn heel veel mensen nog dieper de ellende in gestort,er is veel stille armoe,en ik kan ook begrijpen dat mensen zich schamen om naar een voedselbank te moeten. Het is de politiek uiters kwalijk te nemen dat dit de situatie is in nederland, schaamteloos! want nederland behoort tot de rijkste landen van de wereld en hoort eigenlijk trots te zijn dat we het zo goed HADDEN,de politiek geeft idiote bedragen uit en verspillen geld,maar de rekening krijgen de mensen die het minste hebben. In mijn ogen is kabinet Rutte(lees Knudde) niet beter dan het regime van bv Stalin,alleen hebben wij nog geen strafkampen in Siberie.

Leave a Reply