Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Noodoproep bewoners Nijreesweg Almelo

IMG_5429

Woningen Nijreesweg zuid niet vindbaar voor hulpdiensten, taxi’s en bezoekers.

Het vinden van een adres kan nogal eens een zoekplaatje zijn. Ook in deze tijd waarin we over moderne navigatiesystemen kunnen beschikken blijft een goede visuele oriëntatie immers onmisbaar, want de navigatiesystemen brengen je niet altijd op de plaats van bestemming. Dit ondervonden meerdere hulpdiensten in Almelo die de weg niet kunnen vinden.

De gevolgen van het te te laat komen van een hulpdienst kunnen groot zijn. Eén minuut later aankomen op de plaats van bestemming kan het verschil maken tussen leven en dood. De oorzaken van van de geschetste problemen zijn divers. Ze hebben te maken met de organisatie en communicatie en met ruimtelijke en verkeerskundige zaken en daar schort het volgens ons nog al eens aan in onze gemeente. Een wirwar aan borden (wegbewijzering) is het gevolg.

De Partij Vrij Almelo heeft de noodoproep ook ontvangen en is ter plekke wezen kijken en deze problematiek met de bewoners besproken en ook wij kwamen tot oordeel dat aan deze zeer gevaarlijke situatie gauw een einde moet worden gemaakt.

Wij gaan op zeer korte termijn met de verantwoordelijk bestuurders overleggen….

IMG_5425

Oorspronkelijke Nijreesweg nu fietspad

IMG_5430 

Zoeken naar de Nijreesweg zuid

 

Brieven bewoners Nijreesweg aan de verantwoordelijke bestuurders gemeente Almelo. 

Geachte Mevrouw Timmer, wethouder gemeente Almelo

Daar verkeer een onderdeel uitmaakt van uw portefeuille, richt ik mij ten einde raad maar rechtstreeks tot U. Mijn naam is Jan Hullegie en ik benader U  als bewoner van de Nijreesweg zuid en als  aanspreekbuis  van de andere bewoners.

Onze contacten met uw ambtenaren verlopen desastreus sinds de aanleg van de Nijreessingel. Ik heb  jaren aan het vooroverleg van de singel deelgenomen namens bewoners van de Nijreeswegzuid, en de bewoners ertoe bewogen om mee te werken aan deze, voor het algemeen belang, noodzakelijke ingreep voor verbetering van de  verkeerssituatie in Almelo. Toen de singel gerealiseerd was, hebben uw ambtenaren alle toezeggingen  met betrekking te de Nijreesweg genegeerd, waardoor de Nijreesweg vrijwel onvindbaar was voor hulpdiensten en bezoekers. Dit heeft voor mij grote gevolgen gehad, toen ik  1 april 2009 een ernstig hartinfarct kreeg en onvindbaar bleek voor de hulpdiensten waardoor mijn hartcapaciteit is afgenomen met 40%.  Dit heeft niet alleen mijn kwaliteit van leven aangetast, maar ook mijn baan gekost, met grote financiële gevolgen.  Alle betrokken ambtenaren zijn hiervan op de hoogte, maar intensief overleg heeft alleen geleid tot een aantal kleine ingrepen, waarvan verwacht mocht worden , dat deze reeds gerealiseerd waren voor de bouw van de Nijreessingel. Het voorlaatste  dieptepunt was tot nu toe de weigering van uw niet gewaardeerde collega Andela, die het verzoek om aanpassing van de namen in het plan Nijreesnoord naast zich neerlegde zonder enig overleg.  Het laatste dieptepunt is de afsluiting van de Nijreesmiddenweg voor werkzaamheden, waardoor wij wederom onvindbaar zijn, daar de navigatiebedrijven inmiddels de wijziging hebben doorgevoerd en wij (volgens de navigatie) niet door  het bos  kunnen. (rijwiel en wandelpad). De wegbewijzering is aangebracht door volmaakt ondeskundige mensen , waardoor we al meerdere keren contact hebben gehad (tijdens de afsluiting) met uw  betrokken ambtenaren. Mijn zoon en mijn vrouw konden zondag ons huis niet vinden, terwijl wij reeds 30 jaar hier wonen. Al onze suggesties over een alternatieve route werden van de hand gewezen met drogredenen.

Gezien de voorgeschiedenis, kunnen we hier spreken van zeer onzorgvuldig en asociaal handelen met betrekking tot de belangen van de Nijreeswegbewoners.

Ik verzoek u om op korte termijn tot een gesprek te komen met ondergetekende, eventueel vergezeld van secondanten.

Met vriendelijke groet,

Bewoners Nijreesweg.

 

IMG_5431 

De oorspronkelijke Nijreesweg afgesloten

 

Geachte Mevr. Timmer,  Hr. Andela, wethouders,

Helaas moeten wij Nijreesbewoners  2012  afsluiten met weer een ernstig negatief voorval met betrekking tot bereikbaarheid en vindbaarheid van de Nijreesweg (zuid)

Gistermorgen omstreeks 10 uur brak er brand uit bij een perceel aan de Nijreesweg zuid. (coniferenbrand). De gewaarschuwde brandweer bleek niet instaat de Nijreesweg zuid te vinden en kwam, na een kwartier zoeken in de wijk,  (wij hoorden de sirene en zagen de brandweer op en neer rijden), aan op de plaats van de brand. De brandweer was echter niet meer nodig daar de haag volledig was uitgebrand. Dit had ook een woonhuis kunnen zijn of een andere  ernstige zaak.  

Helaas stellen we wederom vast dat we kennelijk in het verleden  te coulant zijn geweest naar de Gemeente. Hoewel de maat al meerdere keren vol is geweest , met ernstige gevolgen, zijn we het nu echt zat. Tientallen keren is door de Gemeente aangegeven in woord en daad, dat zij het niet nodig vindt  de situatie te verbeteren.

Inmiddels is er meer jurisprudentie over de zorgplicht van de Gemeente  en stellen we bij deze de Gemeente  aansprakelijk  voor de emotionele en financiële gevolgen van haar verwijtbare gedrag.

 De bewoners van de  Nijreesweg.

IMG_5432

De moeilijk te vinden Nijreesweg zuid

IMG_5436

Wegbewijzering is wirwar

IMG_5438

Afgesloten makkelijk te bereiken toegangsweg Nijreesweg zuid voor hulpdiensten

IMG_5440

Afgesloten makkelijk te bereiken toegangsweg Nijreesweg zuid voor hulpdiensten

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

5 Comments to “Noodoproep bewoners Nijreesweg Almelo”

 1. MJ schreef:

  De gemeente Almelo moet staan voor de belangen van iedereen die hier woont en werkt

 2. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Gemeente moet zijn verantwoordelijkheid nemen,uiterst kwalijk dat er levens op spel staan

 3. Maja schreef:

  Mooi voorbeeld van de bestuurlijke chaos in Almelo. Ik wens de bewoners van de Nijreesweg (en alle andere inwoners van Almelo die met de gemeente te maken krijgen of hebben) heel veel sterkte.

 4. Ronald Lubach schreef:

  Het zelfde geldt voor de Nijreesdwarsweg waar onze winkel zit. Zelfs de kabels en leidingen in de grond weet niemand meer van wie ze zijn en of ze wel of niet wat doen en waar ze naar toe gaan.

  En uiteraard stellen onze problemen (nog) niets voor, maar zakelijk zijn wij ook al geruime tijd niet meer goed vindbaar. En dat heeft ons in de afgelopen paar jaar met de verbouwingen van de gemeente Almelo, kapitalen gekost.
  Maar de gemeente Almelo is niet verantwoordelijk.

  Ze bekijken het maar. Ze hebben van mij gewonnen. Ik ben al moe gestreden. Ik hoop dat de bewoners die nu de gemeente aansprakelijk stellen het wel winnen. Succes mensen.

Leave a Reply