Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Behoud Dienstencentrum De Riet voor Almelo van groot belang

 

m_IMG_6076

 

De Partij Vrij Almelo heeft op dinsdagmiddag 26-02-2013 een gesprek gehad met Welzijnsorganisatie Scoop in verband met de dreigende sluiting van Dienstencentrum De Riet. Dit gesprek is buiten onze verwachtingen zeer goed verlopen. De organisatie is het met ons eens dat er naar oplossingen gezocht moeten worden om het Dienstencentrum open te houden. Wij vinden dat de werkgroep van het Dienstencentrum samen met Scoop, Avelijn, Beter Wonen en wethouder Mieke Kuik (sociale zaken) om de tafel moeten gaan zitten om tot een oplossing te komen. Een gesprek is er komende dinsdag al tussen de werkgroep van het Dienstencentrum met Scoop.

De Partij Vrij Almelo heeft intussen contact gezocht met een Dienstencentrum in Utrecht met een vergelijkbaar probleem als in Almelo. Ook dat Dienstencentrum is net als het Almelose centrum in bezit van een woningcorporatie met woningbezit in de wijk waar het centrum is gevestigd. Er is een stichting opgericht van vrijwilligers en bewonersgroepen die samen het centrum beheren. De stichting betaalt huur aan de corporatie. De stichting krijgt subsidie van de gemeente Utrecht. De woningcorporatie met bezit in de wijk, dus in ons geval is dat Beter Wonen, levert eveneens een bijdrage naar het aantal woningen. In Utrecht is dat 10 euro per woning zo is ons via een telefonisch gesprek meegedeeld. Verder zijn er inkomsten uit bar omzet want vrijwilligers zorgen voor een continue bezetting.

De Partij Vrij Almelo heeft dit collectief ondernemerschap besproken met het bestuur van Scoop die er naar onze mening niet onwelwillend tegenover staan, zelfs enthousiast waren. Dit past namelijk geheel in het plaatje van beleidsmakers hoe zij het graag zien en dat het gaat: bewoners zelf aan de slag. “Eigen kracht” komt tot ontwikkeling.

Net als in het Dienstencentrum Almelo maken in het Dienstencentrum Utrecht verschillende groepen met uiteenlopende achtergronden gebruik van dit centrum. Ook mensen met een handicap maken gebruik van dit centrum…….prachtig toch, want zo ontstaan er initiatieven om mensen tot bloei te laten komen, betrokken raken.

Want dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Met vereende krachten werken aan een goed initiatief, het openhouden van Dienstencentrum De Riet.

 

Harry de Olde (PVA)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply