Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Brief aan uw gemeente

COEN1304

Almelo Gravenallee

Geachte heer/mevrouw,

Ik maak bezwaar tegen de aanslag  Afvalstoffenheffing. Allereerst omdat ik bij het opvragen van de WOZ waarde van mijn huis foutmelding 0509 op uw website krijg. U moet uw informatievoorziening wel goed geregeld hebben. Als ik uw brief goed begrijp wordt de Afvalstoffenheffing gebaseerd op de WOZ waarde. Maar naast dat u deze waardebepaling niet goed onderbouwt, is dit voor mij niet een verklaring aangaande de bepaling van de Afvalstoffenheffing die steekhoudend genoeg is.

Ik vind om te beginnen dat u als instantie moet laten zien hoe u tot de hoogte van uw aanslag komt en tevens inzicht moet geven welke dienstverlening daar tegen over staat; gespecificeert in een nauwkeurig boekhoudkundige onderbouwing. Ik vind dat ieder persoon recht heeft te weten wat er met een te betalen bedrag gebeurt. Omdat u geen transparante onderbouwing geeft, maar slechts volstaat met een x-bedrag aanslag zonder verder onderbouwing, kan ik het niet eens zijn met de aanslag.

U als overheidsinstantie vindt daarnaast dat u het recht heeft om van mij belastingen te heffen. Ik ben het hier echter volstrekt niet mee eens. Ik wil mijzelf ontslaan van de belastingplicht. Ik heb er bij geboorte niet zelf voor gekozen om mijzelf de belastingplichtigheid op te leggen. Mijn ouders hebben mij – in onwetendheid – ingeschreven als burger, waarmee ik onmiddellijk de status van ‘bezit van de staat’ heb verkregen. Dit was echter geen vrije keuze. Ik heb hier persoonlijk geen toestemming voor gegeven. Nooit is mij gevraagd om te tekenen voor de inschrijving als burger. Niemand heeft mij toestemming gevraagd of gevraagd of ik het er mee eens ben dat ik burger wilde zijn. Wel heb ik mij ingeschreven als woonachtige in uw gemeente, maar ik ben het niet eens met het idee dat daaraan een automatische belastingplichtigheid verbonden is. Ook hierin is mijn toestemming niet gevraagd.

De overheid heeft mij de belastingplichtigheid opgelecht. Ik heb echter nooit de vrije keus gehad om deze verplichting af te wijzen. Ik wijs deze belastingplichtigheid echter wel af, omdat ik hem onrechtmatig vind. Het was immers nooit een vrije keus. Daarbij komt dat ik niet weet wat ik voor deze betalingsverplichting terug krijg.

Ik wijs mijn belastingplichtigheid af als onrechtmatig en verwacht dat u mij ontslaat van de door u geïnsinueerde verplichting. Ik kan ook wel een verplichting verzinnen en deze bij anderen opleggen terwijl zij daar niet zelfstandig voor gekozen of voor getekend hebben. Dit is vergelijkbaar. Ik heb er nooit voor getekend dat ik het eens was met mijn belastingplicht en ben het dan ook niet eens met deze plicht. De vraag is mij ook nooit voor gelegd. Of u moet dit ergens in kleine lettertjes verstopt hebben bij de inschrijving in de gemeente, maar dan vind ik dat ik niet goed geïnformeerd ben bij de inschrijving.

Dat ik eerder wel belasting betaald heb, neemt niet weg dat ik vind dat ik – nu ik tot dit inzicht gekomen ben – mijn voorgaande betalingen niet impliceren dat ik daarmee mijn belastingplicht accepteer.

Ik maak gebruik van mijn soeverein recht als mens om geen belastingplicht te hebben. Wel wil ik gebruik maken van uw diensten door te betalen per dienst. Zo wil ik voor iedere kilo huisvuil die opgehaald en verwerkt wordt een bedrag betalen, maar verwacht dan wel een offerte vooraf, zodat ik weet wat mij te wachten staat. Eventueel wil ik de mogelijkheid hebben om mijn afvalstoffen in een andere land of op een andere manier te laten verwerken.

Ik verwacht dat u mij bevestigt dat ik u geen belasting hoef te bepalen en zie uw offerte aangaande uw diensten graag tegemoet. Dit geld overigens voor al uw diensten. Ik wil dus graag gebruik maken van alles wat u aanbiedt, maar betaal graag per verleende dienst.

In afwachting van uw reactie.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply