Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gemeente Almelo weigert nog steeds poortendossier openbaar te maken

IMG_5973-600x450

Henk Stegehuis eigenaar van Antiekhandel Stegehuis doet aangifte wegens valsheid in geschrifte.

 

De rekenkamercommissie sprak gisteravond met vertegenwoordigers van diverse raadsfracties en vroegen hen hoe  zij over het onderzoek denken die de commissie wil doen naar de poortaffaire.

De Partij Vrij Almelo maakte de rekenkamercommissie direct duidelijk dat de gemeente Almelo onmiddelijk het gesprek moet aangaan met de heer Stegehuis om eindelijk eens tot een oplossing te komen. Omdat dit conflict zich al jaren voortsleept vermoeden wij dat er veel meer aan de hand is. Om de woorden vriendjespolitiek en belangenverstrengeling te voorkomen eist de Partij Vrij Almelo direct openbaarheid van zaken. Het heeft ons al veel te lang geduurd……….

 

De strijd………………

De strijd tegen de gemeente Almelo wat betreft de poort voor de voordeur van dhr. Stegehuis is al jarenlang bezig, en is nog lang niet gestreden.

Antiekhandel Stegehuis met Poort van een ander voor zijn voordeur.

Er is namelijk een ombudsmanonderzoek gevraagd en inmiddels is het Ombudsmanverslag gekomen.Maar daarmee is de kous nog niet af: op bestuurlijk vlak zullen we de nog aankomende antwoorden wel kennen…want die worden altijd in gevarieerde vorm en gevarieerde woorden geuit als de misstanden EINDELIJK boven water zijn gekomen. Dus ik hoor NU AL de excuses, leermomenten en de toekomstgedachtes over het aankomende handelen om misstanden te voorkomen klinken. Maar verder zal men bestuurlijk het verschil niet maken…men zal blijven zitten waar men zit…zoals dat in Almelo gebruikelijk blijkt te zijn na falen. Het loopt weer met een sisser af…u heeft het al eerder meegemaakt.

Echter: men vergeet de eventuele strafrechtelijke procedure die wellicht in werking kan worden gesteld om uiteindelijk toch het recht te krijgen. Het recht dient zijn beloop te hebben.

Want vanuit de gemeente valt dat recht niet te verwachten…is inmiddels in de loop der jaren gebleken. Zulke ONEERLIJKE manipulaties moeten bestraft worden en dat zal wellicht een veel duidelijker en eerlijker signaal afgeven dan tot nu toe is gegeven.

Het blijft te gek voor een normaal denkend mens dat iemand een poort van zijn buurman voor zijn voordeur krijgt!

Maar helaas: normaal denkende mensen lijken te ontbreken in het gemeentehuis. Daar is men constant bezig zich te verdedigen tegen de gevolgen van eigen beslissingen. Dat kost zoveel tijd, energie en geld…en dat merken we aan het voortdurend te lang aanhoudende mensonvriendelijke bezuinigingsbeleid dat men daardoor ook in stand houdt en zelfs uitbreidt….want men verliest bakken geld aan alle kanten met de getoonde gemeentelijke wijsheid (van de “meerderheid”).

Poortaffaire Rapport Ombudsman

Sjoerd Visser

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Gemeente Almelo weigert nog steeds poortendossier openbaar te maken”

 1. MJ schreef:

  Vreemd dat de gemeente zo met haar burgers omgaat!!

 2. B. de Pook schreef:

  In deze kwestie is duidelijk iets mis anders had de gemeente zelf wel commentaar gegeven en gezegd, dit is zo gebeurd en zo afgesproken. Maar men hanteert hier weer het principe van de doofpot(tijd rekken, zwijgen en wie hieraan tegenwerkt op non actief stellen). Ik heb zelfs informeel vernomen dat een zwijgplicht inmiddels ook is opgelegd aan andere media die in het verleden hierover berichtten. Ik hoop dan toch dat de krant en die andere grote nieuwswebsites over Almelo de informatie over deze zaak naar de burgers toe belangrijk genoeg vinden om er toch aandacht aan te blijven besteden.
  Kom op gemeente, het zit jullie toch ook niet lekker (op het dikke pluche) met al die negatieve berichten over jullie wanbeleid en mogelijk valsheid in geschrifte en andere misstanden, of is de plank dik genoeg ?
  zoek op internet alleen maar eens naar “poortaffaire” en je hebt een hele dag leesplezier. Trouwens, dit is niet de enige weg die zomaar verdwenen is of waar iets mis mee is.
  Maar die beerput laat ik nog even dicht, los eerst deze zaak maar eens op.

Leave a Reply