Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ouderen en vrijwilligers Dienstencentrum De Riet niet blij met A-viertje van Scoop

 

m_IMG_6076

Dienstencentrum De Riet

 

scoop

 

A-viertje

Via bovenstaand A-viertje moesten ouderen en vrijwilligers vernemen dat hun onderkomen binnenkort gesloten wordt. Met grote waarschijnlijkheid wegens de bezuiniging van de gemeente Almelo op Welzijnsorganisatie Scoop. 

Het Dienstencentrum De Riet is gevestigd in één van de oudste wijken van Almelo “De Riet” waar veel ouderen wonen dus dan lijkt het ons zéér onverstandig om de activiteiten te verplaatsen naar andere wijken. Het is natuurlijk het beste om het zo dicht mogelijk bij je eigen huis te houden want dan is de drempel niet zo hoog.  

Meedoen en meetellen is voor iedereen van belang. Ons uitgangspunt is dat dit zeker ook geldt voor ouderen. Toch maakt ouder worden het meedoen niet altijd gemakkelijk. Met het klimmen der jaren verandert er veel in iemands leven zoals minder bewegingsvrijheid, inkomensachteruitgang, verlies van gezondheid of wegvallen van belangrijke contacten.  

We denken hierbij ook aan mensen die in een sociaal isolement terecht komen. Met name dan ouderen en personen die slecht ter been zijn kunnen zich door de komende sluiting nog minder betrokken voelen omdat ze minder of niet meer kunnen participeren. Dit gevoel, een waardevol en betekenisvol mens te zijn, is onbetaalbaar. Dit is toch het gevoel dat wij iedereen gunnen?  

Het ouderenwerk wil bijdragen aan een leefomgeving die “ouderen vriendelijk” is, waar leeftijdgenoten elkaar kunnen ontmoeten en actief kunnen zijn. De vele vrijwilligers organiseren samen met wijkbewoners een gevarieerd aanbod van activiteiten op verschillende terreinen: ontspanning en ontmoeting, sport en spel, voorlichtinbijeenkomsten. Ook staan zij vooral open voor ideeën en initiatieven van ouderen zelf.  

Belangrijk genoeg voor de Partij Vrij Almelo om dit prachtige centrum te bezoeken en het gesprek aan te gaan met ouderen en vrijwilligers. Door de sluiting worden deze mensen in de kou gezet en is er een grotere kans op vereenzaming. Moeten deze ouderen dan maar thuis blijven zitten omdat hun sociale contacten worden afgenomen door onzinnige bezuinigingen? Wij schamen ons voor de mensen die deze beslissingen durven te overwegen en daarom zullen wij alle mogelijkheden gaan onderzoeken om dit mooie Dienstencentrum open te houden.

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

10 Comments to “Ouderen en vrijwilligers Dienstencentrum De Riet niet blij met A-viertje van Scoop”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Dat noemt men wijkgericht werken: een heel druk dienstencentrum sluiten in een wijk waar vele mensen juist deze voorzieningen nodig hebben, en waardoor vele wijkbewoners voortaan maar moeten verkassen naar andere wijken…dat lijkt me niet echt een voorbeeld van wijkgericht werken. Maar meer zo’n voorbeeld van tegenstrijdig beleidsvoering en zorgen voor meer problemen bij de armlastige mensen!
  De overheid lijkt op de belastingdienst: makkelijker kunnen we het u NIET maken. Die wil ontbreekt volledig.

 2. musaxgi schreef:

  Typisch gemeente Almelo beleid.
  Het college zelf luxe gaan zitten in een nieuw te bouwen Stadhuis , een de oudere burger ,waarvoor ze eigenlijke op moeten komen, het buurthuis uit schoppen, omdat ze het geld voor het stadhuis nodig hebben.

 3. frank schreef:

  Er zijn steeds meer mensen, die zich eenzaam voelen en met iemand een praatje zouden willen maken, maar daar straks niet makkelijk meer aan toe komen.

 4. MJ schreef:

  Vooral in een wijk met veel ouderen hoort zo’n plek. Het is de plek waar ideeën worden uitgebroed en waar je activiteiten neer kunt zetten. Dat doe je niet in je achterkamer.Om te weten wat iemand vindt, voelt en denkt, moet je elkaar ontmoeten.’

 5. Maja schreef:

  Dit achterlijke plan MOET natuurlijk van tafel! Zoals gewoonlijk is alleen de PVA tegen dit ondoordachte, zieke plan. WAAR blijven de andere partijen? Dit plan moet zo snel mogelijk naar waar het thuis hoort: in de vuilnisbak. Ouderen hun enige verzetje afnemen is onbehoorlijk en vooral zéér LAF.

 6. melina schreef:

  Ze steken liever het geld in eigen zak,dan het te besteden aan die mensen die het nodig hebben,lang leve de graai cultuur.Wel het vingertje wijzen naar landen die alles graaien voor de elite, maar hier doen ze het zelfde.

 7. Dit kan niet schreef:

  Onze eigen opgebrachte centen worden weggebracht naar een nieuw gemeentehuis.

 8. Sjoerd Visser schreef:

  In het kredietvoorstel Binnenstad is o.a. ook te lezen dat men het volgende wil wijzigen:

  1. een deel van de subsidiegelden tijdelijk in te zetten voor een ander doel.
  2. een aantal bezuinigingen door te voeren en om met de vrijkomende middelen een spaarfonds te vullen.

  Ik bedoel maar: subsidiegelden voor andere doeleinden gebruiken.
  Bezuinigingen doorvoeren zodat de gemeente een spaarfonds kan vullen.

  Het is regelrechte MISLEIDING en DIEFSTAL door MACHTSMISBRUIK.

  Een schande dat zulke lieden zich (schaamteloos) volksvertegenwoordigers durven te noemen !!!

  Zelfs duizenden leermomenten zullen NIETS positiefs en menselijks aan de halsstarrige betweterige bureaucraten bijdragen: men gaat gewoon door als ervoor en alle tegenstand wordt door de coalitiepartijen (met hun gekunstelde meerderheid) en college B & W met alle mogelijke en onmogelijke middelen getorpedeerd. Om vooral maar te zorgen dat men niet in een slecht daglicht komt te staan. Helaas is het daar al veel te laat voor…en dat heeft men aan zichzelf te danken. Men noemt zich volksvertegenwoordiger, maar men dient alleen maar het overheidsbelang. U weet dat het overheidsbelang volledig voorbij gaat aan de belangen voor de burger. Helaas moeten we dat in de realiteit steeds opnieuw constateren: de misleiding regeert !!!

 9. johan schreef:

  Het is in 1 woord belachtlijk dat Scoop stopt met de activiteiten, het ergste is de manier waarop dat is gedaan de activiteiten moeten blijven en zeker in de [Riet laten we als bewoners van deze mooie wijk ons hard maken voor onze ouderen zodat ze nog een plek in de buurt hebben om naar toe te gaan

 10. Faeces Taurus schreef:

  Wel een gemeentehuis? En wat verdiend de directie van Scoop dan wel niet? Kunnen die niet wat inleveren?

Leave a Reply