Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Eenderde van de gevangenissen gaat dicht

 

5982

 

Eenderde van de gevangenissen gaat dicht. Dit staat in een vertrouwelijk plan dat Nieuwsuur in handen heeft.

In het plan staat dat het ministerie van Veiligheid en Justitie 107 miljoen euro gaat bezuinigen. Dit geldt vooral voor personeel want er moeten ongeveer 700 mensen weg. Verder blijven 18 van de 29 gevangenissen over.

Naast personeel moeten ook gevangen er aan geloven. Gevangen worden overgeplaatst en er komen meerdere gevangen in een cel. Van de 11.000 eenpersoonscellen blijven er 8000 over. De meerpersoonscellen nemen juist toe van 1000 naar ruim 3000.

800 Criminelen die eigenlijk in de gevangenis zouden moeten zitten krijgen een enkelband.

Het aantal plaatsen in gevangenissen blijft met 13.000 hetzelfde als nu. Maar er komen meer gevangenen bij elkaar in een cel te zitten. En dat kan wel eens fout gaan.

“De veiligheid komt in het geding”, zegt voorzitter Koops van de ondernemingsraad van het gevangeniswezen. “De gevangenissen zijn er niet klaar voor. Een aantal faciliteiten heb je niet op orde. Wat er dan gebeurt, is dat je escalaties kan hebben”. Dat gevaar wordt onderschreven door de Vereniging van Strafrechtadvocaten: “Als er minder personeel is dat spanningen kan signaleren en daarop kan ageren dan loop je het risico dat het escaleert en dat er dus vechtpartijen ontstaan”, zegt voorzitter Bart Nooitgedagt.

 

REACTIE:

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie neemt ingrijpende maatregelen in het gevangeniswezen. Voor Overijssel betekent dat de sluiting van het Huis van Bewaring De Karelskamp in Almelo en tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug. Ook tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken sluit de deuren. Een ramp voor de werkgelegenheid en kapitaalvernietiging vanwege de sloop van centra. En op termijn meer onveiligheid, meer criminaliteit en meer kosten voor de samenleving.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Eenderde van de gevangenissen gaat dicht”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Ondanks alle sluitingen worden er tevens 2 nieuwe gevangenissen gebouwd!!!
  Zie: http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/102239/teeven-vvd-gaan-26-gevangenissen-sluiten-2-nieuwe-bouwen/

 2. Barones vanhepjeniks totplukmekaal zubedelstaf schreef:

  Ik vind het een zeer slecht ontwikkeling.volgens mij weten ze zelf niet meer waar ze mee bezig zijn.

 3. Furr schreef:

  Nou nou we besparen 400 miljoen. Als we gewoon de hulp naar buitenland stop zetten verdienen we 12x zoveel!!

 4. frank schreef:

  Dat is het nu juist Furr, die 400 miljoen gaat naar het buitenland.

Leave a Reply