Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hart voor Dienstencentrum De Riet

 

I love Dienstencentrum De Riet

 

Terwijl de gemeente Almelo druk bezig is besluiten te nemen over de bouw van een nieuw gemeentehuis doen gebruikers van het Dienstencentrum De Riet er alles aan om het Dienstencentrum te behouden. Het hele college en liefst ook de voltallige raad zouden echt eens langs moeten komen om de sfeer te ervaren van dit gezellige centrum.

De verantwoordelijke wethouder Mieke Kuik (sociale zaken) gaf al eerder aan dat er veel moet worden bezuinigd en dus ook het centrum gesloten zou moeten worden. In een later stadium gaf  ze aan dat van sluiting geen sprake was maar dat in ieder geval wel een gedeelte van de bestaande activiteiten elders ondergebracht zullen worden. Een aantal mensen wist heel duidelijk naar voren te brengen dat het niet alleen om dit gebouw gaat dat moet blijven maar ook de onmiskenbare ‘open sfeer” van dit centrum onder alle activiteiten. Deze basisvoorwaarde kun je niet behouden als alle activiteiten versnipperd worden over andere locaties.

In het Dienstencentrum De Riet komen veel ouderen, alleenstaanden en mensen met een handicap. Zij vormen een grote en belangrijke groep in onze samenleving, die hier een veilige plek hebben gevonden en zich hier thuis voelen. Voor deze mensen is de ligging van het gebouw belangrijk: het is makkelijk bereikbaar. Er heerst een positieve “dorpssfeer”. Hier ontmoeten de bewoners van deze wijk  hun “buren” en leeftijdsgenoten. Het centrum is open, toegankelijk, laagdrempelig en gastvrij. Er is veel mogelijk, ook wat betreft nieuwe initiatieven. Met deze voorziening hoeft de gemeente relatief weinig kosten te maken om de wijk leefbaar te houden. Het Dienstencentrum De Riet speelt hier een belangrijke rol in.

Het is daarom heel belangrijk dat deze locatie die gevestigd is in de oudste wijk van Almelo met veel ouderen blijft bestaan, temeer omdat hier veel goedlopende veelzijdige activiteiten en cursussen plaatsvinden en het altijd al een goeddraaiend voorzieningencentrum is geweest.

Het Dienstencentrum De Riet moet de spil blijven voor de vele sociale contacten in de wijk en de stad.

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply