Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hondenbelasting

 

2894-20130204082456 

Stop de hondenbelasting

 

In veel gemeenten moet je geld betalen als je een hond hebt; dat heet hondenbelasting. Als de gemeente in geldnood zit gaat de hondenbelasting omhoog, want het geld wordt meestal gewoon in de pot gegooid en daaruit worden de kosten betaald die de gemeente heeft.

Maar volgens het gerechtshof in Den Bosch mag dat helemaal niet. Hondenbelasting is alleen toegestaan als deze gebruikt worden voor het gemeentelijk hondenbeleid. Dus de opbrengst moet gebruikt worden om voorzieningen aan te leggen voor honden, of om een gemeentelijk asiel te betalen. Niet om de tekorten te dichten die zijn ontstaan in het grondbeleid.

Hondenbezitters moeten nog niet te vroeg juichen, gemeenten hoeven nog niet te gaan terugbetalen. Er komt nog een hoger beroep in de zaak die speelde tegen de gemeente Sittard, die Sittard heeft verloren. Sittard gaat in hoger beroep bij de hoge Raad. Tot die tijd is onduidelijk of het mag, de hondenbelasting.

Bron: ANP

 

Reactie:

Veel hondeneigenaren is de jaarlijkse hondenbelasting een doorn in het oog. De opbrengsten worden niet besteed aan voorzieningen die rechtstreeks aan honden of andere dieren ten goede komen, maar komen in de pot algemene middelen. In verschillende gemeenten wordt geen hondenbelasting meer geheven en in andere gemeenten zoals Almelo wel. Het wordt tijd dat de gemeente Almelo met een goed verhaal komt en mensen met honden niet gebruiken om de algemene middelen te spekken.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Hondenbelasting”

 1. Maja schreef:

  Dit artikel is mij uit het hart gegrepen. Het is gewoon schandalig hoe er met het gegraaide geld van de hondenbezitters in Almelo wordt omgesprongen.

  NIETS maar dan ook helemaal NIETS wordt er voor de honden gedaan en de “uitlaatgebieden” zijn een grote giller! De gemeente heeft her en der wat paaltjes neergekwakt en dat was het dan. De “uitlaatgebieden” variëren van strookjes gras van 50 cm (zoals langs de Maardijk) waar de honden los mogen lopen maar waar de hele dag auto’s, fietsen en brommers langs scheuren.

  Op de andere “uitlaatgebieden”, b.v. het veldje op het Acaciaplein en het gedeelte op de Rembrandlaan tussen Maardijk en het Van Goghplein, ligt zoveel stront dat mijn hond er zijn behoefte niet meer wil doen! De gemeente wijst gewoon een paar stukken groen aan voor de honden maar houdt dat niet schoon!!

  Dat is trouwens niets nieuws: toen er nog een “hondentoilet” (ja, dat stukje van 2 x 1 meter, gevuld met houtsnippers heette ECHT een hondentoilet!) werd ook al nooit schoongemaakt, in de zomer groeiden er tussen de houtsnippers uitlopers van de Acacia’s van 60 cm hoog!

  Beeklustpark en Schelfhorstpark zijn tegenwoordig ook al “verboden voor loslopende honden” hoewel als je goed telt er niet meer dan 10 personen per week ZONDER hond komen! Dus WAAROM mogen de honden daar niet loslopen, daar heeft NIEMAND LAST VAN!!!

  Om dit verhaal niet te lang te maken: het is een GROTE SCHANDE hoe de 2 verantwoordelijke wethouders het hondenbeleid in Almelo voeren.

  Het wordt tijd dat de PVA een discussieavond organiseert tussen hondeneigenaren en de 2 verantwoordelijke wethouders!

 2. Dinah schreef:

  Hier in de Schelfhorst is het niet beter,bij de strook op het Buitenhof liggen zoveel uitwerpselen dat mijn hond er ook niet meer naartoe wil, daar ze al een keer ziek is geworden
  van het gesnuffel aldaar.
  Misschien hebben de 2verantwoordelijke wethouders aandelen bij de dierenartsen.
  Maar ze zullen wel met het excuus komen dat het geld van de hondenbelasting voor de BOA’s wordt gebruikt.

 3. Maja schreef:

  @Dinah “Maar ze zullen wel met het excuus komen dat het geld van de hondenbelasting voor de BOA’s wordt gebruikt.”

  300.000 euro voor 2 (onzichtbare) BOA’s? Het hondenbeleid in Almelo is één grote schande.

Leave a Reply