Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Reactie college van B&W op vragen PVA over plaatsen van hondenpoepbuizen

 

speciale-hondenpoepbuizen-in-gebruik-id673215-620x400 

http://www.focus-wtv.be/hondenpoepbuizen-moeten-hinder-oplossen/video-1194722557836.htm#

 

Geachte heer De Olde,

In uw e-mail van 31 januari 2013 stelt u schriftelijke vragen over hondenpoepbuizen. U vraagt ons serieus te kijken naar de mogelijkheid dergelijke buizen in Almelo te plaatsen. U wijst hierbij op België, waar deze buizen in diverse gemeenten een succes zijn.

http://www.vrijalmelo.nl/2013/01/pva-vraagt-college-het-op-proef-plaatsen-van-hondenpoepbuizen/

Volgens het in 2009 door ons vastgestelde hondenbeleid mag hondenpoep blijven liggen op hondenuitlaatstroken (wel aanlijnplicht geen opruimplicht) en hondenuitlaatgebieden (geen opruim- en geen aanlijnplicht). Op alle andere locaties binnen de bebouwde kom moet hondenpoep worden opgeruimd. Dit wordt door de gemeente gefaciliteerd door hondenpoepbakken te plaatsen op plekken in de stad waar de afstand tot een uitlaatstrook of losloopgebied te groot is, wanneer hier bij bewoners behoefte aan bestaat. In deze bakken kan de hondenbezitter de opgeruimde poep kwijt.

Momenteel gebruiken wij “standaard” hondenpoepbakken, die goed functioneren. Wij volgen de ontwikkelingen op dit gebied en wanneer er aanleiding is om opnieuw een keuze te maken, zullen wij de mogelijkheden bekijken. Een proef met een nieuw soort bak ( bijvoorbeeld de buizen) achten wij op dit moment niet nodig. Wanneer we in de toekomst staan voor de keuze voor een nieuw soort bak, bijvoorbeeld omdat de huidige bakken niet meer voldoen, zullen wij deze buizen in onze overwegingen meenemen.

Wij gaan ervan uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Ter informatie voor de andere fracties wordt deze brief op het RIS geplaatst.

Hoogachtend,
Burgemeester en Wethouders van Almelo,
de secretaris, de burgemeester.

 

REACTIE:

Het Gerechtshof Den Bosch heeft bepaald dat het heffen van hondenbelasting tegen het gelijkheidsbeginsel is, zeker als die belasting niet voor speciaal hondenbeleid wordt gebruikt, maar gewoon wordt ingezet om de kas te spekken.

’Kortgezegd komt de uitspraak erop neer dat een gemeente enkel hondenbelasting mag heffen als deze ook gebruikt wordt om de kosten voor de gemeente die het houden van honden door haar inwoners met zich meebrengt te dekken.

http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BY9350&u_ljn=BY9350

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply