Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Partij Vrij Almelo: vragen aan B&W over jeugdzorg

 

IMG_3869

 

Geacht college,

De Partij Vrij Almelo maakt zich grote zorgen over het nieuwe landelijke beleid ten aanzien van de jeugdzorg, inclusief de jeugd geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

De Overheid wil een nieuwe jeugd wet:

 • ggz voor kinderen en jongeren gaat uit het basispakket van de ziektekostenverzekering,
 • ggz voor kinderen en jongeren wordt gemeentebeleid, de gemeente mag zelf bepalen hoe ze het geld voor de zorg besteden. De zorg die je krijgt hangt af van je woonplaats;
 • deze invoering gaat gepaard met forse bezuinigingen;
 • met deze wet dreigt heel veel expertise verloren te gaan.

De GGZ voor kinderen en jongeren gaat uit het basispakket, en wordt “overgeheveld” : gemeentebeleid.

In de nabije toekomst zal er meer en meer zorg worden verschoven naar de gemeente.

Dit geeft Almelo uiteraard een zware verantwoordelijkheid.

In Almelo zijn ons inziens veel kwetsbare jongeren.

Wij vragen ons af hoe het gemeentebestuur zich voorbereid heeft op deze zware taak.

Ook vragen wij ons af hoe een zeer kostbare investering in bijvoorbeeld een nieuw gemeentehuis, zich verhoudt tot de maatschappelijke, sociale- en medische verantwoordelijkheden die in de nabije toekomst toevertrouwd worden aan het gemeentebestuur.

Hopende op een spoedige reactie.

Met vriendelijke groet,

Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Partij Vrij Almelo: vragen aan B&W over jeugdzorg”

 1. Bert M. schreef:

  “Ook vragen wij ons af hoe een zeer kostbare investering in bijvoorbeeld een nieuw gemeentehuis, zich verhoudt tot de maatschappelijke, sociale- en medische verantwoordelijkheden die in de nabije toekomst toevertrouwd worden aan het gemeentebestuur.”

  Zeker, beste PVA-ers, waar richten we onze aandacht, tijd en energie op? Op gebouwen, voorzieningen? Natuurlijk ook belangrijk. Maar zijn de uitgaven voor gebouwen/materiële faciliteiten wel in balans met de uitgaven (en aandacht!) voor de zorg zelf?

  Bovendien heb ik van zeer nabij inmiddels gezien dat de psychiatrie in Almelo ernstig faalt; en dat, terwijl daar enorme lonen heen gaan.

  Het is niet bepaald voor de grap dat er op 18 juni a.s. een lezing over Soteria http://www.soterianederland.nl/ gegeven gaat worden, in de Almelose bibliotheek. Een psychiatrische benadering die in de landen om ons heen zijn waarde heeft bewezen!

  Kwetsbare mensen/jongeren zijn m.i van grote waarde voor de samenleving. Wanneer hun kwetsbaarheid ter hand genomen wordt, dan kunnen júist hieruit grote talenten voort komen! Juist déze mensen/jongeren beschikken vaak over grote innerlijke rijkdom! Welke aan de samenleving ten goede kan komen.

  Een intensief debat over psychiatrie/kwetsbaarheid van jongeren/de houding van de samenleving ten opzichte hiervan, lijkt zeer wenselijk. Eerst inlezen (en bijvoorbeeld lezingen hierover volgen) is natuurlijk een goed fundament voor een debat. De huidige psychiatrie voldoet in de verste verte niet meer. Schrijnend! De tijd voor herstel lijkt nu echt aangebroken.

Leave a Reply