Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Strijd in het Almelose Schelfhorstpark

 

troepen

Ontmoeting tussen de Nederlandse en Pruisische troepen

 

De Napoleontische Tijd, ook wel de “Franse Tijd” genoemd, is een relatief onbekende periode in de Nederlandse geschiedenis. Toch was dit een zeer bepalende periode, waarin ons land na een mislukte revolutie (1787) maar liefst vier keer van staatsvorm veranderde. Van een Republiek werd ze een Monarchie, -terwijl dat toch vaak andersom gaat! Een belangrijk hoofdstuk is de Bevrijdingsoorlog, die in november 1813 begon; met de Slag bij Waterloo, waar Napoleon definitief werd verslagen, kwam een einde aan de Franse dreiging en was Nederland wederom een zelfstandige staat.

In het Almelose Schelfhorstpark werd de strijd van 200 jaar geleden nagebootst, toen Nederland werd bezet door de Franse troepen van Napoleon. Bezoekers konden ook een kijkje nemen in de kampementen. Het historisch festival werd voor de eerste keer gehouden. Bij het initiatief waren ook basisscholen betrokken. Zij kregen een lespaket uitgereikt over de periode dat de Fransen de baas waren in Nederland waarin in 1813 een einde kwam.

De Partij Vrij Almelo ging net als de vele bezoekers van het festival ook even een kijkje nemen en schoot onderstaande foto’s.

Historisch Festival 20-04-2013 - A

Historisch Festival 20-04-2013 - B

Historisch Festival 20-04-2013 - C

Historisch Festival 20-04-2013 - D

Historisch Festival 20-04-2013 - E

Historisch Festival 20-04-2013 - G

Historisch Festival 20-04-2013 - H

Historisch Festival 20-04-2013 - I

Historisch Festival 20-04-2013 - K

Historisch Festival 20-04-2013 - L

Historisch Festival 20-04-2013 - M

Foto’s: Sjoerd Visser (PVA)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply