Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wil je ondernemer worden? NIET DOEN, NIET DOEN, NIET DOEN!!!!!!!!!!!!! (ingezonden)

 

101019159 

Na 20 jaar ondernemen ben ik wel een beetje genezen wat betreft het ondernemerschap.
Ik zal een ieder adviseren dat, in Nederland niet te doen. Vooral de laatste jaren, van mijn door een faillissement beëindigde onderneming in 2007  Werd ik gek van het getreiter van overheden bedrijfsorganisaties, belastingen, politie en andere onbenullige klootzakken die de macht hadden en gebruikten om elke verdiend muntje uit mijn bedrijfje te zuigen.

Voor elke startende ondernemer heb ik een advies. NIET DOEN: NIET DOEN NIET DOEN: NIET DOEN NIET DOEN: NIET DOEN!!!!!
Zolang je niet in staat bent om een hele dure jurist, corrupte accountant of omkoopbare ambtenaar te kunnen betalen, ga je het niet redden.

Maar ja na het faillissement ben ik dan toch maar weer voorzichtig een webwinkeltje begonnen (het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan). Gewoon voorzichtig en zonder de ambities om er iets groots van te maken.
Om gebruik te kunnen maken van een betalingsprovider , om een aansluiting te hebben met Ideal en andere online betaalsystemen, moest ik een inschrijving hebben in de kamer van koophandel. Nou je snapt het al.
Dit jaar een omzet van € 1300,- en meer kosten dan de omzet.
Maar de graaiers hebben me al weer gevonden. Natuurlijk moet ik de Kamer van Koophandel betalen, de Buma Stemra, BTW, inkomstenbelasting, de boekhouder, en natuurlijk de HBD. HOOFD BEDRIJFSCHAP DETAILHANDEL.
Ik wil GVD helemaal geen lid worden van deze graaiers.   De hele detailhandel wordt door het Grootwinkelbedrijf naar de kloten geholpen en HBD komt absoluut niet op voor de kleine detaillist.
€ 110,- fucking Euro’s voor deze pisvlekken. Ik heb het maar weer te betalen. Maar de lol is er al weer af.

HBD WEG ER MEE

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

8 Comments to “Wil je ondernemer worden? NIET DOEN, NIET DOEN, NIET DOEN!!!!!!!!!!!!! (ingezonden)”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Ik vind dat het artikel bij de onderstaande link daar naadloos bij aansluit:

  http://www.tubantia.nl/algemeen/economie/rechter-verbiedt-bezuinigingen-in-portugal-1.3752733

  Mijn reactie daarop:

  In NL lijkt (/is?) de rechtspraak meer een verlengstuk van de overheid…dus zal men daar amper tot niet een uitspraak doen tégen die overheid. Waardoor het onrecht en oneerlijkheid (+”bezuinigingen”) uitbreidt op grote schaal. En daardoor een effectieve oplossing zal uitblijven door dat gegraai aan alle (overheids)kanten en het goeie sier maken met andermans afgetroggeld geld. (b.v. in NL: mokken ter ere van de troonswisseling).

 2. Maja schreef:

  Ik wens deze schrijver heel erg veel sterkte en ben het helemaal met hem eens.

  De “kleine” man/ondernemer EN de particulier weten ze te vinden maar de grootgraaiers wordt niets maar dan ook helemaal NIETS in de weg gelegd, die kunnen hun bij elkaar gegraaid geld in belastingparadijzen kwijt. Geen haan die daarnaar kraait.

  Nee, de kleine hardwerkende ondernemer het vel over de oren trekken. DAT is het ENIGE waar ze goed in zijn!

  TUIG is het!

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Op die manier gaat het bestaan van vele mensen en bedrijven de verkeerde kant op. Dat kun je overduidelijk zien aan de economische malaise…en de slopende gevolgen daarvan.
  Maar blijkbaar ziet de overheid niet wat ze met zulk beleid aanricht…of wil men dat niet (in)zien!

 4. Ronald Lubach schreef:

  Ik zou persoonlijk iets andere bewording op sommige punten hebben gebruikt, maar ik begrijp het helemaal.
  Je wordt zelfstandig ondernemer omdat je voor je zelf wilt werken…, voor jezelf?
  Je werkt enkel voor parasieten. (Een parasiet is een levensvorm die zich ten koste van een ander organisme waarmee hij samenleeft (de gastheer) in stand houdt)

  De belasting, de pensioenfondsen, de verzekeringsmaatschappijen, de banken, het HBD, de KvK en ja hoe goed ze ook zijn en hoe zeer ik ze waardeer, je personeel. Zonder de ondernemer staat de wereld stil.
  En als ondernemer is een pensioen, of een ziektekostenverzekering niet op te brengen. En als je het zwaar hebt staan ze allemaal in de rij om het laatste beetje er nog uit te wringen. Hoeveel ondernemers zijn dit jaar letterlijk en figuurlijk kapot gegaan?
  En is er een vangnet? Krijg je als kleine zelfstandige WW?
  Echt niet!

  Ondernemen in Nederland? Denk er tien keer over na, laat je door tientallen informeren en wil je het dan nog steeds, veel succes?

 5. Irene schreef:

  Dat Nederland naar de verdommenis zou gaan wist ik 40 jaar geleden al toen de grenzen van Nederland in 1973 wagenwijd open werden gezet. Dus nou niet verbaasd gaan lopen doen. Ik heb het dan nog niet over de vele tientallen miljarden aan gemeenschapsgeld die zijn verspild aan de Derde Wereld en Brussel. Dus svp nou niet verbaasd gaan lopen doen !

 6. Ronald lubach schreef:

  Vandaag wist iemand mij te vertellen dat het zelfmoordpercentage onder zelfstandig ondernemers met 15% gestegen is dit jaar.
  Ik heb geen idee of het waar is, maar het is goed mogelijk zoals het er momenteel uit ziet in onze maatschappij.

 7. frank schreef:

  Ik als ondernemer ben ook zeer bezorgt over de toekomst. Ik zie er niet veel “brood” meer in.
  Hulp of enige verbetering van dit kabinet hoef ik niet te verwachten, het lijkt juist alsof ze er alles aan doen om het de (kleine) ondernemer nog moeilijker te maken.

  Dank daarvoor.

 8. […] Wil je ondernemer worden? NIET DOEN, NIET DOEN, NIET DOEN!!!!!!!!!!!!! (ingezonden) […]

Leave a Reply