Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dienstencentrum De Riet moet blijven

rietGLR_0946-64 

Wethouder Mieke Kuik-Verweg (PvdA) weigert haar verplichtingen wat betreft dienstencentrum De Riet na te komen. De wethouder verdiend zeker niet de schoonheidsprijs, ook Beter Wonen niet. Wat hier gebeurd is dat de ouderen van het dienstencentrum worden veroordeeld tot de geraniums. De wethouder verstopt zich achter SCOOP welzijn. Maar dat zijn we wel gewend van onze wethouders. Gewoon weg lopen van hun verantwoording. Nu wil ze de ouderen verplaatsen over vijf wijkcentra s. Voor de ouderen zou dat betekenen afscheid nemen van hun vertrouwde omgeving. 20.000 euro is het tekort om het dienstencentrum open te houden.

Heeft Beter Wonen geen enkel spaarpotje om aan de verlangens van de ouderen tegemoet te komen? De ouderen raken namelijk alles kwijt door wethouder Kuik-Verweg. Zet alles nu eens op een rij wat dit college afbreekt te koste van de ouderen die het aan “wapens” ontbreekt om zich hier tegen te weren. Het dienstencentrum was het eerste activiteiten centrum voor ouderen in Almelo en begon ooit met een stadskeuken en tal van activiteiten voor senioren. Gaan we zo met onze ouderen om Wethouder Kuik en Beter Wonen? Het wordt tijd dat de gemeenteraad zich uitspreekt over het gevoerde welzijnsbeleid, maar de coalitie zal wel weer dwars gaan liggen voor het behoud van dienstencentrum De Riet.

Het afbraakbeleid van dit college is nog lang niet ten einde. Volgend jaar rekenen we met dit college af.

Dick Dooren

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply