Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Integriteit verdient meer aandacht van rekenkamer (Almelo)

 

IMG_5973-600x450 

Henk Stegehuis “Al 10 jaar strijd”

 

De ‘Poortaffaire’ blijft de gemoederen bezig houden. Niet alleen in de gemeenteraad of de media, maar ook binnen de  rekenkamer (RCA). Na gesprekken met fractieleden, bestudering van diverse documenten en uitvoerige discussie binnen de rekenkamercommissie is echter besloten om geen onderzoek te doen. Er zijn daarvoor twee belangrijke redenen. In de eerste plaats verwacht de RCA dat een onderzoek geen nieuwe feiten aan het licht zal brengen die voor de gemeenteraad van belang zijn. Er is al veel bekend en er zijn diverse externe onderzoeken en adviezen gegeven of uitspraken gedaan, waaronder die van de Ombudsman en de rechter. In de tweede plaats is de ‘Poortaffaire’ een (privaatrechtelijk) geschil tussen de gemeente en een van haar burgers. De RCA beschouwt het niet als haar taak om in een dergelijk geschil door middel van een onderzoek te ‘bemiddelen’

                         

Reactie: 

De heer Henk Stegehuis is in het bezit van zijn aangifte – met bewijzen –  van de politie waaruit blijkt dat zich in het ambtelijke dossier inzake de poortaffaire – onderzocht door onder andere de burgemeester – diverse stukken in dit dossier valsheid in geschrifte bevatten alsmede stukken waaruit blijkt dat de heer Stegehuis onder grote druk is gezet en is tegengewerkt door het vorig en huidig college van burgemeester en wethouders waardoor anderen bewust bevoordeeld zijn.

Dit kan dan ook de reden zijn waarom de Rekenkamer – die in opdracht handelde van de gemeenteraad – het dossier niet verder wil onderzoeken.

Bestuurders dienen zich te realiseren dat zij als vertegenwoordiger van het publieke belang een voorbeeldfunctie hebben. Hun gedrag en beleidsbeslissingen dienen daarom te worden gekenmerkt door doelmatigheid, maar evenzeer door bestuurlijke integriteit. De overheid is wel of niet integer. Een beetje integer kan niet. En met de integriteit van de overheid valt of staat het bestuur; aantasting van van de integriteit van de overheid betekent niet minder dan dat de overheid het vertrouwen van de burger verliest. En zonder dat vertrouwen van de burger kan de democratie niet. Dan is er geen democratie meer……….

Maar mede gezien de opstelling van de officier van justitie zal het nog wel even duren voordat dit wederom de publiciteit haalt.

Harry de Olde

poort1090-64-600x398
                                                                                                                                                          
Het geheim achter de “De Poort”
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Integriteit verdient meer aandacht van rekenkamer (Almelo)”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  De plaatselijke overheid heeft het wel over openheid en transparantie…maar dat blijkt populisme te zijn. In daden blijft het namelijk uit ! Zo is dat met veel meer woorden die in de plaatselijke en landelijke politiek worden gepredikt…alsof men ineens een nieuwe waarheid als oplossing aankondigt…maar die naderhand laten zien wat er werkelijk de waarheid is: het tegendeel van wat men had gepredikt.
  Het is jammer dat het eigenbelang van anderen voorrang krijgt op het belang van de benadeelde enkeling. De eerlijkheid kun je dan vergeten…zoals ook nu weer blijkt. Zelfs een wethouder ontkende zijn eerder uitgesproken woorden (dwangsommen Dolle Pret)…en grotendeels de rest van de gemeenteraad deed net alsof hun neus bloedde en ze stokdoof waren geworden, met tijdelijke dementie erbij. Dat zegt genoeg over die openheid en transparantie…die vooral AFWEZIG IS! In het belang van enkelen met machtsposities mag de vuile was blijkbaar niet buiten hangen…ondanks dat er bij de politie al eind oktober 2012 aangifte is gedaan. Het jusitiële vervolg blijft uit…tot nu toe. Vooral toedekken…maar vergeten doen de inwoners van Almelo het niet! Dit zal altijd als een bloedvlek/schandvlek in de geschiedenis van Almelo blijven hangen. Echt iets om “trots op te zijn”..

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Als men het niet wil zien…zal men het ook nooit ontdekken.

 3. Barone Vanhepjeniks totplukmeaal Zu bedelstaf schreef:

  Ik ben benieuwd naar de reactie van de veroorzakers. Maar ben bang dat men net doet of dat het prachtig weer is en niks aan de hand, hoogste tijd om met de bezem door de raad en stadhuis te gaan.

Leave a Reply