Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Samen sterk voor behoudt Dienstencentrum De Riet
rietGLR_0948-64
Demonstratieve bijeenkomst 
 
                                              
Almelo, 2 mei 2013
                                                                 
Geacht college van burgemeester & wethouders,
                                                          
Onlangs vonden er twee demonstratieve bijeenkomsten plaats met belanghebbenden en betrokken bewoners uit de wijk De Riet. Het doel van deze groep mensen is het openhouden van het Dienstencentrum De Riet voor de wijk en de stad. Deze mensen hebben daarvoor talloze redenen waar u als college al goed van op de hoogte bent. Gezien de status aandachtwijk en de sociaal economische uitdagingen mogen we verwachten dat deze wijk waarin dit Dienstencentrum gevestigd is al volop uw aandacht heeft. De groep betrokken burgers is niet van plan alleen maar een vragend handje uit te steken naar de gemeente voor meer geld. Nee, deze mensen hebben de mouwen opgestroopt en bruisen van plannen en energie om zelf aan de slag te gaan met allerlei activiteiten die samen moeten leiden tot het voortbestaan van het Dienstencentrum.
                                          
Krachtige initiatieven die steun verdienen, ook vanuit de gemeente. Aandacht en steun alleen is echter niet voldoende. Dit Dienstencentrum verdient, waar heel veel bewoners met liefde de schouders onder zetten, een eerlijke kans. Een kans om daadwerkelijk te komen tot een andere aanpak en beheer in deze specifieke wijk. Voor die kans is nu vooral duidelijkheid, tijd, realisme en samenwerking nodig. Want het sluiten van Dienstencentrum De Riet heeft grote gevolgen. Wij hebben onze zorgen over de processen reeds met u besproken. Als vanuit de gemeente activiteiten elders worden ondergebracht in het kader van bezuinigingen dan is er straks voor de bezoekers geen gezonde basis meer in het Dienstencentrum.
                                          
Nu duidelijk is dat bewoners (Almeloërs) dit Dienstencentrum willen openhouden heeft de wijk een samenwerkende en geen tegenwerkende overheid nodig. Want anders is er geen reële slagingskans om deze ouderen, met of zonder lichamelijke of psychische beperkingen, aan de samenleving te laten deelnemen. Gemeenten in Nederland hebben de plicht beleid te ontwikkelen én uit te voeren. Dat betekent dat het beleid goed moet aansluiten op de wensen en behoeften van kwetsbare ouderen die dit Dienstencentrum bezoeken.
                             
De kern van de oplossing is de mogelijkheid voor alle betrokkenen en belanghebbenden om samen te werken aan een oplossing. U kunt daaraan ook bijdragen.
                                                                                
Financieel moeilijke tijden vragen om verstandige en moedige bestuurders. Bestuurders die oplossingen durven te zoeken die anders zijn dan wat er altijd gebeurde, maar die wel werken.
                             
                                          
Met vriendelijke groeten,
                                               
Namens de Partij Vrij Almelo
                                    
Harry de Olde (fractievoorzitter)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Samen sterk voor behoudt Dienstencentrum De Riet”

  1. MJ schreef:

    Kwaliteit van leven hangt voor een groot deel af van de sociale contacten die ouderen hebben en van hoe zelfstandig zij kunnen zijn in hun gaan en staan. Waardering voor mensen die zich met hart en ziel daarvoor inzetten.

Leave a Reply