Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Toekomst verzorgingsstaat Nederland somber

 

ANP-17452675_jpg_crop_display

Foto ANP

De verzorgingsstaat Nederland is langzaam maar zeker aan het afbrokkelen. Dat zien we aan de bezuinigingen op de bijstand, bezuinigingen op het onderwijs, bezuinigingen op het gezondheidszorg, bezuinigingen op de subsidie en bezuinigingen op kunst & cultuur. Een normaal eengezinswoning is onbetaalbaar geworden voor starters op de woningmarkt, de huurprijzen beginnen te stijgen terwijl de subsidies afnemen.

De kosten van wonen, energie en levensonderhoud zijn afgelopen jaren fors gestegen terwijl de lonen nagenoeg bevroren zijn geweest. In Nederland is een groot klasse aan werkende armen ontstaan; werknemers werken keihard om maar net rond te kunnen komen van hun salaris. Een gemiddeld salaris in Nederland bedraagt € 1.500,00 netto.

Van die € 1.500 euro netto moet hypotheek/huur, zorgpremie, gemeentelijke lasten, energiekosten, verzekeringen, levensonderhoud en kleding betaald worden. Een gezin bestaande uit een vader, een moeder en twee kinderen kan moeilijk rondkomen en zodoende moet meestal de moeder ook meewerken. Zonder een tweede salaris is het in Nederland niet mogelijk om eind van de maand te halen.

Door de opkomende landen als China, India en Brazilie moet Europa en Nederland maatregelen nemen om de concurrentiepositie in stand te houden. Hiervan zullen de gewone werknemers de dupe van worden, want het enigste manier om met die landen te kunnen concurreren is om de loonkosten zo laag mogelijk te houden.

In onze opinie zal de Europese Unie en Nederland op den duur op de Verenigde Staten gaan lijken. Namelijk een groot verschil aan rijken en armen; zonder werk ben je helemaal op jezelf aangewezen en eenvoudig werk zal steeds schaarser worden door een groot aanbod aan arbeiders afkomstig uit Polen, Roemenie, Bulgarije en andere Balkanlanden.

Alleen de rijken zullen in staat zijn om te kunnen studeren. Kijk maar naar Engeland waarbij het collegegeld voor studenten recentelijk fors is verhoogd van 3.000 pond naar 9.000 pond. Kennis zal niet meer voor iedereen vanzelfsprekend zijn en daardoor zal de scheiding van de samenleving steeds verder toenemen. De rijken zullen rijker worden en de armen moeten blij zijn om niet armer te worden.

We zien de toekomst van verzorgingsstaat Nederland somber in.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Toekomst verzorgingsstaat Nederland somber”

  1. MJ schreef:

    Wie nog steeds geloofd dat het in Nederland goed gaat, moet vooral verder slapen. De wereldwijde economische crisis wordt met de dag groter en groter. Dit komt omdat de wereldwijde schuldenlast wordt opgelost, door nog meer schulden te maken(rente, kapitaalinjecties enz.). Vuur bestrijd je niet door er een emmer benzine op te gooien. De vele miljarden die onze overheid via bezuinigingsstelsels worden geint, worden opgeslagen bij de ECB om zo weer gedistribueerd te worden naar de noodlijdende Europese landen. Er gaat dus meer geld uit Nederland, dan dat er binnenkomt. Deze processen kan Nederland niet blijven volhouden, omdat dit onze eigen economie zal schaden. De gevolgen hiervan worden met de dag zichtbaarder, waardoor de armoede in Nederland met een rap tempo zal toenemen.

  2. Sjoerd Visser schreef:

    Verzorgingsstaat?
    Het is tegenwoordig de bevolking die de Staat blijkt te moeten verzorgen. Waar de Staat vroeger de verantwoording voor nam schuift de Staat elk jaar weer meer van zich af…naar lagere overheden die er ook geen gat meer in zien…maar toch “noodgedwongen” dan toch verder gaan met het afnemen middels allerlei drogredenen van (overlevings)geld. Die eenzijdig opgelegde eenrichtingsverkeersoliariteit begint toenemend de tol te eisen bij heel veel mensen.

Leave a Reply