Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
13 OP- EN AANMERKINGEN OVER DE (CONCEPT) VOORJAARSNOTA 2013

 

Partij Vrij Almelo - Een gevoel van Vrijheid2 

Pagina 7: Omdat er 6 miljard extra bezuinigd moet worden van ‘Den Haag’ wordt Almelo voor 1 miljoen extra gekort op haar Algemene Uitkering.

Pagina 9: Geconstateerd wordt dat de zware criminaliteit toeneemt in Almelo en steeds meer aandacht vraagt. Dat de criminaliteitsbestrijding in Almelo te wensen over laat was reeds in de zomer van 2012 bekend toen na hardnekkige verzoeken van de PVA een tussentijdse rapportage boven water kwam dat de politie in Almelo zowel regionaal als landelijk zwak scoort.

Pagina 10: De ambtelijke afwikkeling van vergunningsaanvragen laat te wensen over hetgeen risico’s veroorzaakt van dwangsommen. Er wordt echter niet vermeld in deze nota of er inderdaad dwangsommen moesten worden uitbetaald.

Pagina 12: Het is opmerkelijk dat er nog geen enkele rekening is gehouden in deze conceptnota over het aantrekken van de enorme lening voor het omstreden nieuwe stadhuis.

Pagina 17: Sociaal gaat Almelo achteruit vanwege het feit dat er meer geëist gaat worden van betaalde mantelzorgers. Er wordt nu zelfs nog meer verwacht van (onbetaalde) vrijwilligers.

Pagina 21: De grondexploitaties leveren wederom een tekort op van 21 miljoen aan gemeenschapsgeld, terwijl grondaan- en verkoop voorheen altijd een strikt private aangelegenheid was.

Pagina 23: Het college is voornemens het huidige vastgoedbezit zo snel mogelijk over te dragen aan een ‘derde partij’. Hoe snel wordt echter niet vermeld…

De herkeuring van wajongers zal zeer waarschijnlijk leiden tot een forse toename van de bijstandspopulatie waardoor de afspraken met het Rijk over de MAU-voorwaarden wellicht binnenkort in het gedrang gaan komen.

Het College streeft ernaar en dan citeren wij letterlijk…om het weerstandsvermogen te verlagen en anderzijds de beschikbare weerstandscapaciteit  te vergroten. (einde citaat) Dit lijkt ons een tegenstrijdigheid !

Pagina 24: Almelo heeft een inventarisatie gemaakt van panden die voor verkoop in aanmerking komen en wellicht tot boekwinst zouden kunnen leiden? Dit is zeer de vraag omdat de huizenmarkt sinds 2007 al jaren fors inzakt. De laatste 12 maanden is deze zelfs met 8,2% teruggezakt, dus de door het college gehoopte boekwinst lijkt ons een utopie !

Pagina 28: Het terugdraaien van het aantal, in 2014 verkozen ambtsdragers met 25% in 2015 is o.i. ná verkiezingen dus niet meer mogelijk. Dit zal dan 2018 moeten zijn !

Pagina 29: De ‘instroomeisen’ voor 750 van de 3.000 inwoners worden verscherpt en zouden geen hulp in de huishouding meer krijgen. Criteria of redenen worden echter niet vermeld !

Pagina 35: In de landelijke ‘Benchmark’ begroting 2013 van Berenschot wordt vermeld dat een gemeente tussen 50.000 en 100.000 inwoners maximaal 30% van haar lasten aan overhead mag besteden. Almelo overschrijd deze met 31,2%. Hier kan en moet dus op bezuinigd worden.

Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “13 OP- EN AANMERKINGEN OVER DE (CONCEPT) VOORJAARSNOTA 2013”

  1. Irene schreef:

    De voorjaarsnota is m.i. een gatenkaas geworden. Het is wat met die bestuurlijke muizen……

Leave a Reply