Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het beste kabinet ooit (ingezonden)

 

wij-zijn-gewoon-de-beste 

Tenminste, als je het daverende optimisme van her en der over je heen laat gaan. Maar inmiddels blijken de forse lastenverzwaringen en de inkomensderving van de burger een zeer zware tol worden die het herstel van onze economie zal belemmeren. Want, dan mag de uitvoer volgens onze topeconomen aardige uitgangspunten laten zien, die vrolijk kwekkende topeconomen hebben zich deerlijk vergist in het effect dat het kabinetsbeleid op de binnenlandse afzet heeft. De Chinezen hebben dat in tegenstelling tot onze eigen economische experts beter door en willen het eigen volk juist meer in plaats van minder laten consumeren.

Je zou maar tot het besluit komen na een paar jaar de nieuwe versie van je auto aan te willen schaffen, en zien dat die ondanks dat de vorige al door Vadertje Staat om milieuredenen door het toenmalige PvdA-kabinet flink duurder werd, alwéér 8 procent duurder blijkt te zijn. Die, beken ik u, laat ik dus omdat ik me niet laat ringeloren door onze belastingfreaks, mooi in de showroom staan. En daar blijft die dan ook staan, want het consumentenvertrouwen van de Nederlandse burger en dus ook die van mij, is naar een historisch dieptepunt gedaald.

In dat licht gezien moet het toch ironisch zijn dat ondanks dat we blind vertrouwden (nou, sommigen dan) op de EU, Nederland amechtig en jaloers staat te kijken naar gewezen armoelanden die ons nu neerbuigend toelachen. En dat zijn geen landen die in een EU-achtig monstrum samenklonterden. Wat dan weer raar is, want ons wordt de EU aangepraat, terwijl de wereld juist laat zien dat talloze landen zonder zo’n moloch economisch de stratosfeer binnen dringen. En dat terwijl de machtige EU-lobby maar door blijft zeuren om meer, en zo niet, oneindig veel meer landareaal en macht.

Het feit dat onze uitvoerende ondernemers zich een tijdje blind konden staren op de export binnen de EU, en dat dan weer omdat de Nederlandse burgers de gewezen arme landen binnen de EU subsidieerden, zodat Griekenland de ceramiek van pleefabrikant Bernard Wientjes grif kon afnemen, had weinig met het oer-Hollandse pioniersschap van weleer te maken.

De lezers herinneren zich nog wel de tijd dat we konden bogen op ondernemers die de hele wereld afreisden om Nederlandse waar aan te smeren, maar niet op hun luie toges zaten te wachten tot ze een paar vrachtwagenladingen met rechts- of linksdraaiende zuivel aan de Grieken of Portugezen konden slijten.

In plaats van de door de EU-fantasten de hemel in geprezen afzet binnen de EU, moet Nederland nu in z’n eentje bedelen bij onze vroegere koloniën. Zo nu en dan moet onze Koninklijke hoed buigen voor corrupte regimes om de handel ermee te stimuleren. Ook al mochten we van ons “wijze” parlement onze oude tanks niet aan Indonesië slijten, want mensenrechten en zo. Nu het nog slechter met Nederland gaat, moet onze minister van Buitenlandse Zaken, en straks ook onze premier, de opdrachten voor de poorten van de hel zien weg te bedelen. Ja, dan wel zonder de EU.

Maar laten we naast de enige echte zekerheid dat het nu helemaal bergafwaarts gaat met Nederland, constateren dat we veel te lang naar de religie van de EU-fantasten, naar die van onze politici, en naar die van onze topeconomen geluisterd hebben.

Met als slotvraag, wat er toch aan hen mankeert. Een slechte opleiding genoten? Een gebrek aan intellectueel vermogen? Slechte jeugd gehad? Te veel op eigenbelang uitgeweest?

U mag het zeggen…………

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Het beste kabinet ooit (ingezonden)”

 1. frank schreef:

  Ik denk het laatste!! Maar hun intellect
  vermogen. … is natuurlijk drie keer knudde. …

 2. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Wederom bewijs dat ze niet met beide benen op de grond staan en veraf van de werkelijke wereld staan!!!

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Men heeft een overschot aan populisme in de genen, die als op hol geslagen hormonen in de rondte vliegen.

Leave a Reply