Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA op- en aanmerkingen over de detailhandelsstructuurvisie in Almelo

 

 Partij Vrij Almelo - Een gevoel van Vrijheid2

Uiteraard is de Partij Vrij Almelo het eens met de voorgestelde versterking van de huidige detailhandel-structuurvisie en een meer aantrekkelijke binnenstad dan nu het geval is. Ook de provinciaal gedeputeerde acht een versterking van de binnenstad in plaats van ongebreidelde groei van m2 detailhandel bij een huidige leegstand van 25% hoogst urgent.

Probleem is alleen dat er indertijd duidelijke afspraken zijn gemaakt en toezeggingen zijn gedaan richting Heracles dat de nieuwbouw van het stadion multifunctioneel mocht zijn, dus een combinatie van sport en vierkante meters winkelruimte.

Wij kunnen en moeten als gemeenteraad deze toezeggingen onverkort nakomen ! Dat staat voor ons als Partij Vrij Almelo buiten kijf. Doe je dat niet, dan verliest bestuurlijk Almelo ons inziens alle geloofwaardigheid !

Ten aanzien van de noodlijdende binnenstad-economie zouden wij daarom een plan van aanpak willen voorstellen aan het College om in ieder geval onze noodlijdende binnenstad niet verder te laten verpieteren.

Wij denken hierbij aan het volgende:

1. Vrijstelling van parkeren zodat Almeloërs weer gaan winkelen in de eigen gemeente en niet meer hoeven weg te vluchten naar buurgemeentes zonder betaald parkeren.

2. Het College dient in overleg te gaan met verhuurders over zogeheten ‘omzetgebonden huur’ zodat winkeliers tegemoet gekomen worden in hun vaste lasten.

3. Het mogelijk moet worden dat er van gemeentewege een inkomens-afhankelijke huurtoeslag komt voor de ondernemers. Een dergelijke huurtoeslag is nu al van rijkswege mogelijk voor burgers met een inkomen lager dan modaal, dus waarom zou dat niet kunnen van gemeentewege. Hoewel ondernemen een strikt private aangelegenheid is zouden wij tòch willen voorstellen dat het College hier eens serieus naar gaat kijken.

Wellicht dat bovengenoemde initiatieven het vertrouwen tussen het College en ondernemers in Almelo weer enigszins hersteld kan worden !

                   

Harry de Olde,

Namens de Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “PVA op- en aanmerkingen over de detailhandelsstructuurvisie in Almelo”

  1. Irene schreef:

    Niet alleen mopperen maar ook alternatieven en ideeën lanceren !

Leave a Reply