Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
React Twente opent haar deuren

 

IMG_6242

React is een reïntegratiebedrijf

Op donderdag 6 juni organiseerde React Twente een open dag voor haar opdrachtgevers & samenwerkingspartners.

React Twente is een re-integratiebedrijf gevestigd in Twente. De kernactiviteit is het (re-)integreren van mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt

De doelstelling van React is mensen naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt te laten doorstromen.
Daarnaast biedt zij werk aan mensen die op de arbeidsmarkt (nog) geen plek hebben.
Bij de doelstelling staat de mens centraal. De missie van de organisatie is om regionaal als een vanzelfsprekend instrument voor de arbeidsmarkttoeleiding gezien te worden.

Reïntegratiebedrijf React Twente heeft verschillende instrumenten tot haar beschikking om een “traject op maat” aan te kunnen bieden. Op basis van de informatie die de intake heeft opgeleverd wordt de diagnose gesteld en vertaald in instrumenten die React Twente kan inzetten om samen met de werkzoekende te werken aan voor hem/haar haalbare doelen. Het trajectplan wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de opdrachtgever.

Het trajectplan is een overeenkomst waarbij de werkzoekende zich verplicht om volledig mee te werken aan de omschreven doelen. In vele gevallen is het voor een werkzoekende van belang om de nodige werkervaring en het werkritme op te doen. React Twente biedt hiervoor intern vele mogelijkheden. Als React Twente hiervoor in sommige situaties intern geen mogelijkheden kan bieden zorgt de afdeling Trajectbegeleiding voor een passende werkervaringsplek buiten het eigen bedrijf bijvoorbeeld in de verzorging of het onderwijs.

React Twente gelooft niet in begeleiding op afstand.  Daarom krijgt elke cliënt een persoonlijke trajectbegeleider toegewezen. De trajectbegeleider schrijft een individueel ontwikkelingsplan (IOP) waarin staat beschreven welke stappen er worden ondernomen om de persoonlijke doelstelling te realiseren.  Tevens heeft de trajectbegeleider regelmatig contact met de opdrachtgever, door middel van persoonlijke gesprekken (samen met de cliënt) rapportages, etc. Als de cliënt een intern traject volgt, krijgt hij of zij ook te maken met een werkbegeleider. De werkbegeleider biedt begeleiding op de werkvloer en heeft tevens een signalerende functie. De cliënt heeft regelmatig voortgangsgesprekken met de trajectbegeleider en werkbegeleider. Hierin wordt de voortgang besproken en daar waar nodig wordt het individueel ontwikkelingsplan bijgesteld. De trajectbegeleiders, re-integratieconsulenten, zorgconsulent en jobcoach zijn werkzaam binnen het leerwerkbedrijf. De lijnen zijn hierdoor kort. De cliënt hoeft dan niet van het ene naar het andere bureau. Dit is tijdbesparend en draagt er toe bij dat hij of zij snel geholpen kan worden.

De Partij Vrij Almelo was bij de opening aanwezig in zowel de locatie Almelo als de locaties Nijverdal en Hellendoorn en schoot onderstaande foto’s…

IMG_6234 

 Ontvangst locatie Almelo

IMG_6237

IMG_6238

IMG_6239

IMG_6240

IMG_6241

Alwies heeft het goed naar zijn zin maar wil toch graag een vast contract bij een werkgever

IMG_6245 

IMG_6253

Op weg naar locatie Nijverdal

IMG_6251

Het produceren van spoelbakken

IMG_6248

 IMG_6256

Locatie Hellendoorn (krönnenzommer)

IMG_6258

Leertraject tuin en landschapsarchitectuur

IMG_6259

IMG_6260

Afsluiting van een zeer indrukwekkende dag

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “React Twente opent haar deuren”

  1. Manuela schreef:

    Hallo beste mensen,

    Het word heel mooi voorgeschoteld maar zo mooi als het lijkt is het absoluut niet.
    Mensen die er zitten, zitten er gedwongen niet omdat ze het zo leuk vinden om te doen ofzo..

Leave a Reply