Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Beantwoording vragen PVA over jeugdzorg

 

86540836

Aan de raadsfractie Partij Vrij Almelo

Geachte heer De Olde,

In uw e-mail van 22 april jl. heeft u ons twee vragen gesteld waarop u onderstaand de beantwoording aantreft.

Vraag:

“Wij vragen ons af hoe het gemeentebestuur zich voorbereid heeft op decentralisatie jeugdzorg incl. jeugd-ggz.”

Antwoord:

Op 10 april jl. hebben wij in het politiek beraad met u van gedachten gewisseld over de Twentse Visienota voor de transformatie van de jeugdzorg. Binnenkort wordt deze ter besluitvorming aan uw raad voorgelegd. Op dit moment is ambtelijk het Actieplan 2013 vastgesteld waarin voor zowel de jeugdzorg als de Awbz/Wmo het integrale werkplan inclusief routekaarten is opgenomen. Voor de zomer neemt ons College een besluit over het Actieplan waarna wij u zullen informeren doormiddel van een raadsbrief.

Vraag:

“Ook vragen wij ons af hoe een zeer kostbare investering in bijvoorbeeld een nieuw gemeentehuis, zich verhoudt tot de maatschappelijke, sociale- en medische verantwoordelijkheden die in de nabije toekomst toevertrouwd worden aan het gemeentebestuur.”

Antwoord:

U vraagt hoe de ontwikkelingen rondom het sociaal domein zich verhouden tot de investering in een nieuw stadhuis. Uw raad heeft met het besluit tot nieuwbouw van het stadhuis reeds besloten de daarvoor benodigde investering te doen. Wij zien dan ook op dit moment geen directe relatie tussen deze twee ontwikkelingen. Daarbij heeft uw raad gekozen voor een duurzame en structureel voordeligste oplossing.

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Almelo,

de secretaris,                   de burgemeester,

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply