Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dossier Leo Verhoef (accountant) Almelo 2006-2012

 

IMG_3835-600x400

Raadzaal Almelo 

Ook de jaarrekeningen van gemeente Almelo zijn misleidend. Wat als saldo van de opbrengsten en de kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiële positie wordt gepresenteerd, is niet de werkelijke financiële positite.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2006 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 14,3 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 22,8 miljoen over. (De Onroerendezaakbelasting bracht in 2006 € 11,4 miljoen op. Die was dus totaal overbodig.)
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad al in 2002 voor de misleidende jaarrekeningen n.a.v. zijn bevindingen over de foute jaarrekening over 2000. Toen meldde het gemeentebestuur een voordelig saldo van € 3,4 miljoen, terwijl de gemeente in werkelijkheid € 27,2 miljoen had overgehouden. Ook in 2000 was dus de OZB totaal overbodig. De gemeenteraad reageerde totaal niet.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad met zijn brief van 20 juli 2007 opnieuw. De gemeenteraad reageerde totaal niet.
Dus was ook de jaarrekening 2007 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2007 een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,4 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 0,2 miljoen over.
Dus was ook de jaarrekening 2008 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2008 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 3,7 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 5,4 miljoen. Waaraan zijn de niet gemelde € 9,1 miljoen opgegaan?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 15 september 2009. Die reageerde niet. Dus was ook de jaarrekening 2009 weer misleidend.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2009 een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 7,7 miljoen. In werkelijkheid was er een voordelig saldo van € 8,6 miljoen (waarvan winst van € 18,8 miljoen bij de verkoop van de Essent-aandelen; dus exclusief deze winst een verlies van € 10,2 miljoen, waarvan verliezen van € 10,3 miljoen op (te ambitieuze?, te weinig doordachte?) grond- en bouwprojecten). Mochten we niet weten dat van de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 14,0 miljoen dus ruim de helft onnodig was?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 9 juni 2010. Die reageerde niet, want “ach, het gaat over zoiets volstrekt onbelangrijks als het geld van de belastingbetalers”.
Dus was ook de jaarrekening 2010 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 14,4 miljoen. In werkelijkheid was het “slechts” € 12,2 miljoen. Waar zijn de niet gemelde € 2,2 miljoen aan opgegaan? Overigens, de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 14,1 miljoen was dus nagenoeg onnodig! Terug naar de belastingbetalers, dus!
Dus was ook de jaarrekening 2011 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een dramatisch verlies van € 54,4 miljoen. In werkelijkheid was het verlies iets minder; in werkelijkheid was het totale nadelig saldo van opbrengsten en kosten € 51,1 miljoen. Oorzaak: gigantische verliezen van € 52,8 miljoen op (te ambitieuze?, te weinig doordachte?) grond- en bouwprojecten. Weg belastinggeld!
Dus was ook de jaarrekening 2012 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 12,4 miljoen. In werkelijkheid was het “slechts” € 11,3 miljoen. Waar zijn de niet gemelde € 1,1 miljoen aan opgegaan? Overigens, de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 14,8 miljoen was dus grotendeels onnodig! Terug naar de belastingbetalers, dus!

Bron: http://www.leoverhoef.nl/index.html

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Dossier Leo Verhoef (accountant) Almelo 2006-2012”

 1. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  En waar kan ik mijn geld halen?? ik begrijp niet dat de gemeente Almelo sinds 2007 zo hun gang hebben kunnen gaan, misschien een motie van wantrouwen?? Of de hele mikmak vervangen daar? Een nog betere optie is als de Provincie gaat ingrijpen. Ik vraag mij als burger toch stellig af in welk wespennest ik ben gaan wonen en geeft nou niet echt een gevoel van de gemeente vertrouwen, in tegendeel zelfs. Ik hoop van harte dat de burgers van Almelo korte metten gaan maken met de aankomende gemeenteraad verkiezingen.

 2. Irene schreef:

  Probleem met Verhoef is alleen dat een bestuurlijk jurist van de Nationale Ombudsman heeft geconstateerd dat Verhoef vooralsnog nooit succes heeft geboekt met zijn klaagbrieven. De lokale begroting wordt beoordeeld door het college, de gemeenteraad, de rekenkamer en dan ook nog eens door de provincie. Het beste zou zijn als Verhoef met al zijn technische kennis en ervaring gaat ageren als gekozene wellicht dat hij dan wat serieuzer genomen gaat worden. Als ‘gewoon’burger word je immers continu afgeserveerd en buiten spel gezet. Dus Leo, niemand houd je tegen, richt gewoon in je eigen gemeente de Partij Vrij Wijk bij Duurstede op met de slogan de PéVéWé denkt met U mee !! Succes ermee Leo!

 3. Lidy schreef:

  @Irene
  En weet je waarom Leo Verhoef nooit succes met klaagbrieven heeft gehaald? Luister eens naar het interview dat Myra (talk2Myra) met hem had een paar dagen geleden; http://www.youtube.com/watch?v=Wq6d_JYHxSI&list=UUN-6JHp146im5uoavh8IHPw
  Leo is een klokkenluider, en ik denk dat we vandaag de dag allemaal wel weten wat er met de informatie van de klokkenluiders gebeurd, laat staan met de klokkenluiders zelf.
  Hier overigens ook de link op de site van Leo naar de pagina waar de gemeentes te vinden zijn. Staat betreffende Almelo het jaar 2000 ook nog bij! Misschien moet je eens wat meer op de alternatieve media sites lezen over alle fraude en witte boorden criminaliteit die er plaats vindt, misschien dat je dan begrijpt dat ze eerlijke mensen zoals jij en Leo, AFSERVEREN.

 4. Lidy schreef:

  Blijkbaar is de link m.b.t. gemeenteschulden niet meegekomen in mijn voorgaande reactie. Dus hier alsnog: http://www.leoverhoef.nl/scorelijst.html

Leave a Reply