Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hondenbelasting niet in strijd met gelijkheidsbeginsel

 
COLOURBOX1179359 
 
De Advocaat-Generaal van de Hoge Raad heeft zich gebogen over een betwiste heffing. “De hondenbelasting is een gemeentelijke algemene belasting ten behoeve van de verwerving van inkomsten door gemeenten.”
 
 
Lees verder: 
 
 

 

Reactie:
 
De hond is het enige huisdier waarover belasting geheven wordt. Burgers worden dus financiëel benadeeld op basis van hun keuze voor een hond als huisdier, en dat is in de ogen van de Partij Vrij Almelo niet rechtvaardig. Bovendien krijgen ze er geen specifieke diensten voor terug. Natuurlijk, de gemeente zorgt voor het opruimen van hondenpoep, en dat kost geld. Maar wie zich niet houdt aan de opruimplicht, riskeert een forse boete, of er nu belasting betaald is of niet. Daar heeft deze belasting verder niets mee van doen. Het is een algemene belasting, maar dan eentje die selectief wordt opgelegd.
                                               
Harry de Olde
 
 

http://www.vrijalmelo.nl/2013/05/hondenbelasting-is-doelbelasting/

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Hondenbelasting niet in strijd met gelijkheidsbeginsel”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  De schijn BEDRIEGT !

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Vindt maar eens een voor de overheid werkende advocaat in NL die niet gehersenspoeld is met Overheidspropaganda. Zo eentje mét rugggegraat en mét ballen…die echt durft te zeggen én durft te tonen wat recht is. Je kunt die waarschijnlijk op 1 hand tellen.
  Je ziet dat beroep afglijden en de mensen die het recht moeten verdedigen zijn tot krom meepratende politieke praatpalen verworden. De angst (om te veranderen) en het eigenbelang regeert. Daar zijn én worden teveel mensen het slachtoffer van.

 3. L.A. Brador schreef:

  `De schijt BEDRIEGT`

Leave a Reply