Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Is het goed wonen in Almelo?

 

IMG_6455Bouw nieuw stadhuis Almelo

 

De rijkste en armste buurt van Nederland blijken op nog geen 8 kilometer van elkaar te liggen. Dat blijkt uit het rapport ‘Rijke Buurten, Arme Buurten’ van onderzoek- en adviesbureau Louter.

Op basis van de ranglijst formuleert bureau Louter de top-20 én de ‘tob-20′ van buurten in Nederland. De top-20 bestaat uit de rijkste buurten. Op de eerste 4 plekken staan buurten in Wassenaar. Bij de tob-20, de minst welvarende buurten, staat de Haagse Schildersbuurt-West bovenaan.

Bureau Louter maakte ook een top-20 en tob-20 van gemeenten. Daar eindigde Rozendaal (Gelderland) bovenaan de top-20 en bleek het Groningse Pekela het minst welvarend.

Door de verschillende buurten van een gemeente te vergelijken, kon de ongelijkheid binnen gemeenten ook in kaart worden gebracht. Wassenaar bleek de gemeente met de grootste ongelijkheid in welvaart tussen buurten.

De criteria voor het bepalen van de welvaart van een buurt waren inkomen (percentage hoge inkomens, percentage lage inkomens, gemiddeld inkomen per inkomensontvanger), het aantal mensen met een bijstandsuitkering en de gemiddelde woningwaarde.

Overigens zijn buurten met minder dan 200 inwoners of met minder dan 20 inwoners per vierkante kilometer niet in de ranglijst opgenomen.

Meer informatie kijk op www.bureaulouter.nl.

Bron: Platform31

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Is het goed wonen in Almelo?”

  1. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Het is maar hoe je het bekijkt, voor mijzelf zie ik het totaal anders omdat ik lange tijd in grote metropolen van de wereld gewoond en geleefd heb. Soms heb ik wel eens spijt dat ik hier terecht ben gekomen,

  2. dick dooren schreef:

    Ach, straks wonen we in een artikel 12 gemeente. Kan niet iedereen zeggen in ons land

  3. Irene schreef:

    Elseviers Weekblad heeft enkele weken geleden ook een interessante analyse geplaatst over onze 408 Nederlandse gemeenten. Een echte aanrader !

Leave a Reply