Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Sensationele peiling in Haarlemmermeer: VVD weggevaagd

 2024209

Op 19 maart 2014 zullen de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. Dat zou wel eens tot een aardverschuiving kunnen leiden. Het is daarom zinvol om nu al eens te kijken wat er plaatsvindt op lokaal niveau. De lokale site Dichtbij hield een peiling in de Haarlemmermeer en de uitslag was ronduit spectaculair:

De VVD wordt van de kaart geveegd. Van de 11 zetels zouden ze er, als er nu verkiezingen waren, nog maar 2 overhouden. Het CDA gaat van 4 naar 0, D66 van 4 naar 1. De PvdA is er al een splinter geworden, nadat een lokale versie met een hoog SP-gehalte, HAP, zich afgesplitst heeft. Maar de grootste sensatie is de meteorietachtige opkomst van een partij die, na een geschiedenis van gekrakeel, de voortzetting werd van de vroegere LPF: Forza! Deze schiet hier omhoog naar 12 zetels, en is virtueel nu, met 30,8 % van de stemmen, de grootste partij van Haarlemmermeer!

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Sensationele peiling in Haarlemmermeer: VVD weggevaagd”

 1. Maja schreef:

  In 1 woord: GEWELDIG!!!

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Van mij mag dit als een olievlek over het land zich uitbreiden. Het wordt er namelijk tijd voor…gezien de negatiee resultaten in de realiteit en het voorheen meermaals uitgesproken populisme door de dromende mensen die anderen beschuldigen van populisme!!!

 3. frank schreef:

  De lokale problemen zijn overal verschillend maar het is echt geen wonder dat de VVD overal de grootste klappen krijgt.

 4. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Hopen dat het inderdaad in het hele land een trend gaat worden, dat zou in Almelo goed nieuws zijn voor de PVA, leefbaar en andere partijen

Leave a Reply