Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Winst voor de Riet en de PVA

m_IMG_60762-600x400Dienstencentrum De Riet 

Bij de behandeling van de voorjaarsnota van dinsdag 2 juli heeft de PvdA, in samenwerking met de PVA een motie ingediend om het dienstencentrum de Riet open te houden. Helemaal als een verrassing kwam de uitslag niet toen in de vroege avond, voorzitter Jaap Stapel aankondigde dat de motie van de PVA en de PvdA met 19 tegen 16 stemmen was aangenomen. Een grote groep ouderen en kwetsbaren in onze samenleving kan nu gebruik blijven maken na dit structureel genomen besluit. Hun tweede huis, waar jaarlijks 23.000 mensen over de drempel stappen blijft behouden.

De Partij Vrij Almelo heeft de afgelopen maanden fantastisch werk verricht. Al in een vroeg stadium kondigde fractie voorzitter Harry de Olde aan dat zijn partij helemaal  achter de plannen van het actiecomité, onder aanvoering coördinator Hendry Bosch , zou gaan staan en zelfs overwoog om met een motie te komen die ervoor moest zorgen dat de doelstelling van het actiecomité gehaald zou worden. Die plannen werden steeds concreter waarbij de PvdA zijn nek heeft uitgestoken voor een oudere en kwetsbare groep mensen in de Riet.

Samen met de SP, Christen Unie, Leefbaar Almelo, Groen Links, lijst Jan Hammink, ALA en lijst Cete werd het gezamelijke voorstel van PVA en PvdA  in stemming gebracht. In de wetenschap welke partijen op voorhand al deze motie zouden steunen kon het niet meer misgaan.

Het CDA en de VVD stemden beiden volledig tegen terwijl, op Mevrouw Dikmen na, ook D’66 tegenstemde. Lijst Kamphuis wilde voor stemmen maar drukte op het juiste moment op de verkeerde knop (later bood Kamphuis daarvoor zijn excuses aan).

Wij als actiecomité zijn dan ook erg blij en erkentelijk voor wat de PVA fractie voor ons gedaan heeft. Zonder uw hulp was dit resultaat ongetwijfeld niet tot stand gekomen. Ook de PvdA heeft zijn steentje bijgedragen.

Het actiecomité Tegen sluiting Dienstencentrum de Riet bedankt een ieder die heeft meegeholpen aan dit grote succes. Fractieleden, fractievoorzitter Harry de Olde en schaduwraadslid Sjoerd Visser met wie we telkens een erg goed contact hebben onderhouden, bestuur en leden. Enorm goed dat jullie dat voor ons hebben gedaan. Bedankt.

Hendry Bosch,

coördinator actiegroep Tegen Sluiting Dienstencentrum de Riet.

riet3195-64[1]

 

http://www.omroepalmelo.nl/artikel/2411/Dienstencentrum_De_Riet_blijft_open.html

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Winst voor de Riet en de PVA”

  1. Irene schreef:

    Harry, ge-fe-li-ci-teerd !

  2. MJ schreef:

    Het college moet een visie ontwikkelen, daar ontbreekt het jammer genoeg aan …

  3. Irene schreef:

    De afgelopen 3 jaar heb ik voortdurend de interessante analyses van de PVA over de begroting e.d. gevolgd doch het was m.i. niet al te moeilijk om steeds gaatjes te schieten in de collegevoorstellen. Zoals altijd is de burger uiteindelijk de klos en dat is hardstikke jammer want het vak gemeentebestuurder is boeiend en eervol. Het is dan ook verstandig dat de PVDA meedeed met de motie van de PVA.

Leave a Reply