Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De Nederlandse drone-politie ook in Almelo actief?

 

ANP-23002439Foto ANP

 

Als het aan minister Opstelten ligt, gaan de gemeentes binnenkort mensen op straat met kleine vliegtuigjes bespieden. Onbemande vliegtuigjes, zogenaamde drones, mogen straks worden ingezet door bestuurders van gemeentes om bewoners en bezoekers in de gaten te houden. Het plan maakt onderdeel uit van een uitgebreid wetsvoorstel van minister Ivo Opstelten (Veiligheid) omtrent flexibel cameratoezicht.

Op 12 september buigt de Tweede Kamer zich, samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over de inzet van de vliegende camera’s. Tot nu toe worden ze bij hoge uitzondering ingezet ter opsporing of om mensenmassa’s bij evenementen in de gaten te houden. Ook vast cameratoezicht is momenteel nog aan allerlei regels gebonden, waardoor er niet snel geschakeld kan worden.

Opstelten wil daarom meer flexibel cameratoezicht. De vaste apparatuur hangt soms op plaatsen waar ze niet meer nodig zijn en op locaties waar wel wat gebeurt, zijn ze dat juist niet. Door de inzet van flexibel toezicht, moet hier een einde aan komen. Camera’s worden dan razendsnel ingezet, zonder dat gemeenteraden daar dagen over vergaderen.

Lianne ter Maat van de VNG hoopt dat gemeentes zorgvuldig om zullen gaan met de drones en dat goed wordt onderbouwd waarom ze worden ingezet. Dat zal de 12de ook een punt van discussie zijn. Burgemeesters zullen bepaalde bevoegdheden krijgen.

Ook het College ter Bescherming van Persoonsgegevens houdt de ontwikkeling in de gaten. “De inzet van drones moet duidelijk worden gecommuniseerd aan het publiek en mag nooit op priéterrein gebeuren”, laat een woordvoerster weten.

Bron: Metro

 

Reactie:

Op dit moment worden in meer dan 40 gemeenten geregeld drones ingezet. Volgens officiële cijfers vloog er al 132 keer een met camera uitgerust onbemand vliegtuigje boven de Nederlandse huizen, straten, steegjes, tuinen en kantoren. Waarom weet niemand, want de inzet is aan geen enkele regelgeving verbonden. Ook onbekend is wat er met de verzamelde gegevens gebeurt.

Dit zijn dus de mensen die het tegenwoordig voor het zeggen hebben in Nederland. Tja. Doe de lichten maar uit jongens………..

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

9 Comments to “De Nederlandse drone-politie ook in Almelo actief?”

 1. dick dooren schreef:

  Ik heb niets te verbergen dus van mij mag het. En als de Almelose binnenstad er veilig van wordt heeft de drone zijn doel bereikt.

 2. Frank schreef:

  Onze Neoliberale Big Brother Overheid houdt van repressie en controle.
  We zijn zo langzamerhand het meest gecontroleerde volkje ter wereld.

  Erg griezelig allemaal (…).

 3. Henk schreef:

  Ziet u het al voor u als mevrouw Samsom dergelijke apparatuur tot haar beschikking had gehad?

 4. Jenny schreef:

  Ivo ziet ze vliegen. Belachelijk.

 5. Henkie schreef:

  Als er ooit zo’n ding over mijn tuin heen vliegt gooi ik er een baksteen bovenop. Gewoon, uit zelfverdediging.

 6. MJ schreef:

  Bange burgers stemmen er mee in omdat ze wordt wijsgemaakt dat het is bedoeld om boeven te vangen.
  Maar wie de berichten leest over strafvervolging weet al sinds jaar en dag dat echte boeven eingelijk niets te vrezen hebben.Keer op keer worden we verbaasd over de lage strafmaat of ze gaan helemaal vrijuit.

 7. Melina schreef:

  Ik ben er op tegen, als er een over mijn tuin vliegt dan schiet ik met een katapult hem naar beneden. Als we dit toe staan is het hek van de dam

 8. Sjoerd Visser schreef:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21854564/__Vlaardingen_in_rep_en_roer__.html

  Zomaar een krantenberichtje.
  Er wordt door de overheid wel meer gedaan met de mededeling dat het goed voor de mens is.
  Tot nu toe zijn veel van die doorgevoerde veranderingen juist helemaal niet goed voor de mensen, maar het klinkt zo goed dat mensen nog steeds in de overheidspropaganda trappen…net als de Duitsers toen voor en in de 2e wereldoorlog. Het blijkt dat mensen wat overheidspropaganda betreft nog steeds niets geleerd hebben in al die jaren. Daarnaast zijn de kosten om dit in te voeren en vol te houden enorm…in een tijd dat er bezuinigd moet worden door de overheid. Zelf bezuinigd de overheid niet maar blijft onverminderd onverantwoord veel geld te verspillen, en schuift de bezuinigingen door naar lagere overheden, die het vervolgens doorschuiven naar de burgers. En criminelen lopen nog steeds te snel weer los, want het Wetboek van Strafrecht is in het verleden verkracht. Zoals u ook weet is de overheid niet in staat hun fouten zelf te herstellen…dus laat men dat maar bestaan…met alle negatieve gevolgen…die blijven toenemen. Zo wordt u weer door de overheid voor de gek gehouden, letterlijk en figuurlijk.

 9. bert (familie maathuis) schreef:

  Afgelopen zomer vloog er boven Almelo/Schelfhorstpark reeds een drone, bestuurd door de Almelose politie. De eerste stap in Almelo is dus gezet (vor zover bekend; wie weet …).
  Waartoe kunnen drones uiteindelijk leiden:
  http://www.wanttoknow.nl/politiek/oorlog/met-drones-gespeeld-1626-mensen-omgebracht/

Leave a Reply