Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het Rutte-effect pakt ook uit in Uelsen

 

IMG_6477

 

Supermarkten en slijterijen net over de Duitse grens spelen handig in op de accijnsverhogingen op bier en sterke drank die in ons land zijn ingevoerd. Met Nederlandstalige advertentieteksten worden de massa’s Nederlanders verwelkomt die elke week bij onze oosterburen tegen voordelige prijzen drank inslaan.

Onze oosterburen snappen het heel goed vertellen veel mensen die we spreken op hun vaste adresje, een paar kilometer bij Mander over de grens. Misschien kun je hier de politiek wel mee overtuigen, hier komen per dag enkele honderden landgenoten hun inkopen doen vertelde me een bekende Almeloër die ik plotseling tegen het lijf liep.

Wij zijn ter plaatse wezen kijken want deze week bleek uit rapporten van onderzoeksbureaus Regioplan en Panteia, die onafhankelijk van elkaar het prijseffect onderzochten die ons land inmiddels meer kosten dan ze opbrengen. Vooral de werkgelegenheid, die toch al zwak is, staat door de maatregelen van het Rutte-effect onder druk!

Uit onderzoek van Regioplan blijkt dat het bieraccijnstoerisme dit jaar bijna is verdubbeld. Het bureau schat in dat de Nederlandse schatkist dit jaar 76 miljoen euro aan accijns en BTW zal mislopen doordat de Nederlanders de grens over gaan om te shoppen.

De Partij Vrij Almelo vind overigens dat je sowieso nooit in crissistijd maatregelen moet nemen die meer kosten dan voorheen. Jammer, maar vooal schokkend dat Den Haag  dat dus lachend even doet.

Goed gedaan, je buurland steunen en jezelf kapot maken.

Harry de Olde

 

IMG_6482

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Het Rutte-effect pakt ook uit in Uelsen”

 1. Irene schreef:

  Die Rutte is inderdaad een psychopaat dat hij geen enkele rekening houdt met de enorme prijsverschillen door die belachelijke accijnsverschillen vlak over de duitse grens. Zo verdwijnt er een heleboel consumptie-economie de grens over.

 2. nancy schreef:

  Is dit nu kortzichtig of “verzichtig”?
  Zou Rutte een oogje op Merkel hebben??
  Het lijkt er wel veel op…………
  Of misschien heeft hij wel een oogje op de Belgische koning… In België is de accijns ook stukken lager zodat half Brabant, Zeeland en Limburg daar gaat “inslaan”.
  Dat laatste uit welingelichte bron.

 3. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Is er misschien nog plek in de volgende reis naar mars? want dan zou ik graag zien dat Rutte mee gestuurd word op verkenningstocht.

Leave a Reply