Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Integriteitsbeleid bij de overheid lijkt een wassen neus

 

Aanpakken van fraude en corruptie binnen de overheid blijkt bijzonder moeilijk te zijn. In de loop der jaren kwamen er diverse fraudezaken aan het licht maar de verantwoordelijke ambtenaren en bestuurders worden nauwelijks vervolgd. De redenen? De aangiftebereidheid van de verschillende overheden is uiterst gering, ze houden de vuile was liever binnen.

Daarnaast is het slecht voor je imago om frauderende overheidsdienaren te vervolgen en niemand wil zijn of haar (potentiële) politieke vrienden hard aanpakken.

En als er wél aangifte gedaan wordt, is het nog maar te hopen dat het Openbaar Ministerie bereid is de fraude of corruptie te vervolgen. Het aanzwengelen van misstanden kan het beste via iemand uit de organisatie. Oftewel een klokkenluider. Maar we hebben gezien hoe dat bijvoorbeeld in Almelo heeft uitgepakt. Dus de praktijk wijst uit dat je in Nederland vooral niet je nek moet uitsteken, en zeker geen misstanden bij de overheid moet signaleren.

Dit bewijst ook de jarenlange strijd van Henk Stegehuis en Henny ter Avest tegen de gemeente Almelo. Als je je realiseert in welke situatie deze mensen nu nog verkeren en je realiseert je in welke mate de gemeente daarvoor verantwoordelijk is, dan past je eigenlijk niets anders dan schaamte.

Een rechtstatelijke overheid behoort er niet te zitten voor zichzelf, maar die behoort er te zitten voor de rechtstaat. In de praktijk misbruikt de overheid haar bevoegdheden om zelf geen fouten te hoeven erkennen.

Keer op keer is door menigeen gevraagd deze misstanden te onderzoeken. Het resultaat is als verwacht.

Wordt vervolgd…………………………………………………………

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Integriteitsbeleid bij de overheid lijkt een wassen neus”

  1. Irene schreef:

    Met 970.000 ambtenaren op lokaal, provinciaal en landelijk niveau zijn ambtenaren een duidelijke politieke macht in Nederland die moeilijk te bekritiseren is. Het is duidelijk dat langdurige macht uiteindelijk corrumpeert en er veel misbruik ontstaat.

Leave a Reply