Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Lokale partijen

 

 Partij Vrij Almelo - Een gevoel van Vrijheid2

 

Lokale partijen zijn vaak ontstaan vanuit onvrede over het lokale beleid binnen de landelijke partijen. Een groep mensen richt dan een eigen partij op, die geheel op eigen kracht, dus zonder steun van de landelijke politiek, moet functioneren. De gedrevenheid is doorgaans groot en vooral de lokale betrokkenheid is uniek.

Om als volksvertegenwoordiger te worden gekozen, dient u dus in principe lid te zijn van een politieke partij. Aan dit spel om de macht doet meer dan 98% van de bevolking niet mee.

Voor de gemeenteraad zijn er om de vier jaar verkiezingen. U mag dan uw stem uitbrengen op kandidaten die door het bestuur van de partij op de kandidatenlijst zijn gezet. Maar als ze eenmaal zijn gekozen raakt de rol als volksvertegenwoordiger vaak ondergesneeuwd. De aangestelde wethouders willen zich maar al te vaak profileren met prestige projecten die de gemeenschap veel geld kosten. Bij het falen van het beleid worden ze nauwelijks door de eigen achterban gecorrigeerd. Een klein incident kan al een riante wachtgeldregeling tot gevolg hebben.

De Partij Vrij Almelo ziet de kloof tussen bevolking en politiek steeds groter worden en in toenemende mate tot onvrede leiden. Vanwege die onvrede is de PVA opgericht. We waren het niet eens met de manier waarop hier politiek wordt bedreven.

De Partij Vrij Almelo is sterk gericht op de samenleving. Onze voornaamste punten zijn veiligheid, behoud van de Nederlandse identiteit en een sterk sociaal beleid. Onze politieke overtuiging is voornamelijk van Fortuynistisch karakter. Wel staat onze partij open voor verschillende overtuigingen en opvattingen. Wij staan voor elke Almelose burger, ongeacht kleur of afkomst, van de kleinste tot de jeugdige en tot de oudere. Met name in de zorg willen wij niet dat de oudere generatie continue van het kastje naar de muur gestuurd wordt, maar waar acute zorg noodzakelijk is, dient deze meteen geboden te worden.

Om ons doel te bereiken krijgt onze partij geen subsidie van de overheid en zo moeten we dus een oneerlijke concurrentie aangaan met de lokale afdelingen van de landelijke partijen. Bij de naderende verkiezingen van 2014 moeten we opboksen tegen de partijapparaten van de landelijke partijen, die bij de gemeenteraadscampagne ook nog kunnen beschikken over landelijke bekende politici. Zo bemoeien landelijke politici zich veel te opvallend met gemeenteraadsverkiezingen. Het zou hen sieren als ze zich gedurende de bijbehorende campagne- en informatieperiodes eens terughoudender zouden opstellen. Dat geeft ze de tijd om over hun falen na te denken wat ze landelijk aangericht hebben. Maar ja, dat zal wel weer teveel gevraagd zijn van al die wandelende spraakwatervallen die niets bijdragen aan de lokale politiek.

Liever brengen wij met onze kandidaat-raadsleden een bezoek aan een verzorgingshuis om de vorige generatie te bedanken voor wat ze voor de onze hebben gedaan.

De Partij Vrij Almelo is een lokale politieke partij die vol enthousiasme weer zal deelnemen aan de verkiezingen in 2014 in Almelo. Uw steun bij het ontwikkelen van het verkiezingsprogramma is meer dan welkom.

 

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

5 Comments to “Lokale partijen”

 1. dick dooren schreef:

  Allemaal de schouders eronder

 2. Frank schreef:

  Werken volgens een geheel ander principe, dat gericht is op het welzijn van alle Almeloërs.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Zolang de gevestigde overheid en hun gevestigde aan de macht zijnde politieke partijen met oplossingen komt zoals de laatste 40 jaar…zullen problemen ECHT NIET opgelost worden, maar komen er daardoor juist meer problemen bij. Allerlei mediaberichten en nieuwsuitzendingen bewijzen dat met het toenemende slechte nieuws op allerlei fronten. De gevestigde heersende orde heeft last van een tunnelvisie die nog langer is dan de al opgeheven tunnelvisies, en houdt dat KOSTE WAT HET KOST in stand….mede door de stemmers die op die heersende partijen blijven stemmen…ondanks alle verliezen en afbraak om hun heen….en bij henzelf! Het wordt tijd voor anders denken en vooral anders handelen dan tot nu toe.

 4. Sjoerd Visser schreef:

  We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them. Volgens niemand minder dan (wijlen) knappe kop Albert Einstein.

 5. Irene schreef:

  We hebben de afgelopen voor 250 miljard aan aardgas uit de grond gehaald en hadden we bij zuinig beleid een OPEC-land kunnen zijn. Desalniettemin zijn we nu qua economische krimp het slechtste jongetje van de klas. Bovendien zitten we nu met een niet meer af te betalen schuld van 427 miljard. Ra, ra hoe kan dat ????

Leave a Reply