Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Misdaad zonder grenzen

 

veilig-600x297

 

Criminelen varen wel bij open grenzen. Zeker sinds de uitbreiding van de Europese Unie in 2004 met Oost-Europese landen trekken misdadigers uit die contreien naar het rijkere westen om hun slag te slaan. Politici wilden met de uitbreiding van de Europese Unie economische voordelen behalen, maar hadden onvoldoende oog voor het gevaar van Oost-Europese criminelen.

De open grenzen brengen ons steeds meer misdaad. We worden overstelpt met woninginbraken en alles wat los en vast zit wordt gestolen. Als er ingebroken wordt hoor je steeds meer mensen zeggen: “dit mag zo niet doorgaan” . In de praktijk leidt het er toe dat mensen zonder werk rondtrekken, met als gevolg, allerlei overlast, zoals criminaliteit. In wezen ligt hier dus een taak van de Europese Commissie in Brussel. Die moet er voor zorgen dat landen die miljoenen euro’s krijgen om hun armste burgers uit de ellende te halen, dat geld daarvoor ook gebruiken. Daar blijkt nu namelijk niets van. Net als met de aanpak van corruptie hebben deze regeringen kennelijk andere prioriteiten..

Moet misdaad dan maar de vrije ruimte krijgen? Het antwoord is: NEE. We moeten van Europa af! De roep om deze vorm van immigratie te beperken wordt allengs luider. Het is inderdaad tijd voor herbezinning. Zeker nu blijkt dat de lidstaten er niet in slagen om hun beloften na te komen. Het zou nog veel beter zijn om een bindend referendum in Nederland uit te schrijven met de vraag of wij wel in de Unie willen blijven. De veiligheid van onze burgers moeten ten allen tijden gewaarborgd worden. De politie en ook dit college falen om de burger deze veiligheid te bieden. De Partij Vrij Almelo wil zich hard maken om burgers te beschermen waar dat nodig is. Hier gaat dat beslist niet om discriminatie maar om onze veiligheid.

Ook doet de Partij Vrij Almelo voor de zoveelste keer een oproep aan de politie om ons een nachtdienst mee te laten draaien. In verband met de vele reacties die we steevast ontvangen willen wij een nader onderzoek betreft de veiligheid in Almelo. Blijkbaar wil de Almelose politie  de burger wel een kijkje gunnen in hun keuken maar sluit daarbij de politiek (PVA) uit.

Ons verzoek is dus bij de Almelose politie aan dovemansoren gericht. Anders ligt hier wel een schone taak voor de burgemeester om hier zorg voor te dragen.

U weet het: In maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Laat uw stem niet verloren gaan en maak van de Partij Vrij Almelo een stevig bolwerk zodat wij OOK aan uw veiligheid kunnen werken.

Dick Dooren

 

Naschrift:

Vanaf het allereerste moment dat de grenzen zijn open gegaan binnen de EU, zijn de criminaliteitscijfers drastig gestegen. Het feit dat er aan de grenzen geen (of zeer weinig) controle meer is, maakt het wel heel interessant voor de georganiseerde (en individuele) misdaad. Wapens, verdovende middelen, mensenhandel, organenhandel, dierenhandel, het kan allemaal met het grootste gemak.
Die open grenzen zijn dus niet bevorderlijk voor de criminaliteit, maar hebben aan de andere kant ook andere voordelen met zich meegenomen zullen mensen zeggen. Het is dus afwegen wat iedereen belangrijker vind.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Misdaad zonder grenzen”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Je ziet het overal in deze wereld: de criminaliteit is grenzeloos !!! Letterlijk én figuurlijk.

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Helaas is de overheid(/zijn de overheden) niet in staat om beleidswijzigingen terug te draaien als de nadelen blijven toenemen. Zo blijven de negatieve verschijnselen toenemen. En kom je nooit tot een effectieve bestrijding of oplossing. Want het wordt door die overheden in stand gehouden!
  Me dunkt dat er een zware taak is weggelegd in Brussel om hier wat tegen te doen, het liefst zo effectief en snel mogelijk.
  Als er een fout gemaakt is kan dat hersteld worden.
  Als de wil er maar is.

 3. Maja schreef:

  Brussel moet hier iets aan doen? Nou vergeet dat maar hoor. Brussel is de OORZAAK van o.a. deze ellende.

 4. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Ik wil terug naar de situatie zoals Nederland was voor 1960!

Leave a Reply