Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Woninginbraken ook in Almelo in de lift

 

1997875

 

Woninginbraken blijven Almelo teisteren, schrijft de TCTubantia vandaag in hun editie Almelo.  Die signalen krijgt de Partij Vrij Almelo al langere tijd binnen van verontruste Almeloërs.

Volgens de politie is er sprake van een landelijke trend, maar in de regio Oost-Nederland gaat het om een flinke stijging. Vooral de laatste maanden is er in deze regio een toename te zien.

Al sinds enkele jaren zit het aantal woninginbraken in dit land onmiskenbaar in de lift. En het blijkt uit cijfers dat deze evolutie zich onverminderd doorzet.

Bekeken over meerdere jaren ziet de evolutie er nog verontrustender uit. In vergelijking met 2008 steeg het aantal woninginbraken immers met bijna een derde. Op 10.000 woningen zijn er vandaag 76 inbraken. Vorig jaar waren dat er nog “maar” 68. Daarmee vestigen we een nieuw crimineel record.

Ook deze keer wordt een verklaring van dit fenomeen in belangrijke mate gewezen op rondtrekkende- veelal Oost Europese bendes, die dit land hebben uitgekozen tot hun geliefkoosd actieterrein. Eerder reeds bleek bij minstens 30 procent van alle inbraakdossiers de daders van buitenlandse komaf te zijn. De populariteit die Nederland in het buitenlandse crimininele milieu geniet, is een rechtstreeks gevolg van de feitelijke straffeloosheid. Die straffeloosheid, in combinatie met een politiek van open grenzen, heeft de boodschap de wereld ingestuurd dat misdaad hier loont.

Het enige antwoord op de stijgende criminaliteitscijfers is een kordate aanpak. Gevangenisstraffen moeten daadwerkelijk worden uitgezeten en buitenlandse criminelen moeten bovendien hun straf in hun landen van herkomst uitzitten.

Tot slot moet in de strijd tegen tegen deze criminele bendes werk worden gemaakt van een gerichte herinvoering van de grenscontroles.  

 

Laag ophelderingspercentage

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

6 Comments to “Woninginbraken ook in Almelo in de lift”

 1. Irene schreef:

  Ook op dit punt doen we het in Europa heel slecht. Vandaar dat criminelen Nederland uitkiezen. Onderussen blijft Teeven gevangenissen dichtgooien….De enige oplossing: Grenzen dicht en uit Europa. Nu blijft het dweilen met de kraan open….

 2. Irene schreef:

  Het verbaast me allemaal niet. Reeds een jaar geleden werd er een bijzonder slecht rapport over de Almelose door Burgemeester Hermans achtergehouden. Na veel aandringen kreeg de PVA dan ook een linkje binnen over dit bewuste rapport waaruit het stuitende falen van de Almelose politie bleek. Dat het nog altijd waardeloos is in Almelo verbaast me dan ook niet!

 3. Maja schreef:

  Grenzen dicht en uit de EU. Dus ALLEMAAL op 21 september naar de demonstratie van Wilders tegen dit kabinet! Want berichtjes op forums plaatsen – hoe belangrijk ook – zet in DIT geval geen zoden aan de dijk. AKTIE !!

 4. Maja schreef:

  http://www.tekenverzetaan.nl/demonstratie

  Op bovenstaande link kunt u zich aanmelden.

 5. Sjoerd Visser schreef:

  Ik denk zelf er nog bij: de kaalslag door de overheid zet zelfs landgenoten (noodgedwongen) aan tot ander gedrag om creatief de afgenomen gelden weer bij te “klussen”…al is dat zelfs onwettig. Dat is afkeurenswaardig, maar dat is de overheid ook. Bijvoorbeeld als de overheid zich wéér niet aan de eerder gemaakte afspraken houdt…wat betreft o.a de subsidies op sociaal gebied! Vele mensen leven al aan de onderste kant kant van de samenleving…en stopzetten van hun eerder noodzakelijk geachte subsidies is regelrecht stelen, en tevens oneerlijk. Ook al heb je de meerderheid achter je staan…het blijft schenden van de afspraken !!! Dat is ook een slecht voorbeeld van de overheid. Wat de kosten zijn als al die mensen opgepakt en berecht zijn, en de kosten die de daders maken aan schade, is veel méér dan als de overheid voorkomt dat die inwoners dat doen….door zich als overheid aan de gemaakte afspraken te houden en niet te tornen aan de noodzakelijk geachte subsidies van mensen die al lang aan de onderkant van de samenleving leven, maar die als paria’s en oplichters gezien worden en ook zo behandeld worden!!! In ieder geval mag ik de overheid danken voor het wéér tonen dat men er niets van bakt, en dat men zelf daar de oorzaak van is. De politieke partijen die de macht vormen en de politieke partijen die voorheen meeregeerden in de regering hebben aangetoond dat zij het zelf zijn die de vooruitgang tegenhouden en de verliezen laten stijgen. Dat de overheid onbetrouwbaar is in uitspraken en handelen. Al jaren worden oplossingen verkondigd waardoor u moet bezuinigen, maar al die bezuinigingen hebben niet geleid tot een oplossing op welk gebied dan ook !!!!!

 6. Melina schreef:

  Grenzen dicht, douane herstellen aan de grens, uit de EU en Alles wat hier niet hoort uitwijzen.
  Kan toch niet zo zijn dat crimineel gedrag beloont word met een verblijfsvergunning.

Leave a Reply