Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De toekomst van Almelo staat of valt met slimme mensen

 

Sjoers-Legostad3

 Oud wethouder Anthon Sjoers kreeg bij zijn afscheid een doos lego stenen mee naar huis

 

Steeds meer winkeliers in de Grotestraat gooien de handdoek in de ring. Door webwinkels, en de crisis. Almelo kent steeds meer leegstand en de aanblik van sommige winkelstraten is triest. 

Wat willen Almelose mensen? Niet een winkelstraat zoals zovele anderen, met dezelfde winkels, prullaria en een Kruidvat, Blokker en Hema. Ze zoeken naar inspiratie, afwisseling en ontmoetingsplaatsen. Om onze winkelstraten weer aantrekkelijk te kunnen maken moeten we ze om toveren tot een ontmoetingsruimte.
Ik stel voor om een paar leegstaande (moderne) panden plat te gooien om zo een groene zone de stad binnen te brengen.  Onderweg naar Huize Almelo kunnen we dan een een beetje kleinschalig winkelen, cultuur snuiven, kop koffie drinken en afsluiten met theater bezoek.

Wat was er van Almelo geworden als onze bestuurders  een strategische kijk op de toekomst hadden gehad? Dan liep Almelo nu voorop als stad van 2040. Toch?

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “De toekomst van Almelo staat of valt met slimme mensen”

  1. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    De verarming en fantasieloosheid viert hoogtijden in de steden en dorpen van ons land, deze zijn volgepropt met grote concerns zodat het een eenheidsworst is geworden in heel Nederland, ongeacht welke plaats je bezoekt. We zouden weer net als dikke 35 jaar terug een centrum moeten hebben met lokale ondernemers die weer een assortiment gaan voeren dat het de consument weer prikkelt om te gaan winkelen. Vroeger was het een feest als je een dorp of stad bezocht omdat je soms artikelen kon vinden die je in je eigen woonplaats niet kon vinden. Of zijn de ondernemers niet meer vindingrijk en fantasieloos geworden?? Daarbuiten zijn de prijzen per vierkante meter de pan uitgerezen. zodat het voor een ondernemer haast niet meer te doen is om een winkel er op na te houden, want als je 2 ton per jaar kwijt ben alleen aan huur en dan daarnaast kosten van gas & licht, personeel, verzekeringen, belastingen ,telefoon, advertentie e.d moet je een mega omzet draaien om dit nog te kunnen bekostigen. Vandaar dat grote concerns de overhand hebben genomen van onze dorpen en steden.
    Om de leegstand tegen te gaan en de stad weer aantrekkelijk te maken, verlaag de huur prijzen met zo’n 50%,dt kan net de impuls wezen om voor een ondernemer weer een winkel te openen.

Leave a Reply